начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

Обжалване - КЗП

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване - КЗП

Мнениеот fragile1234 » 01 Юли 2013, 17:13

Здравейте,

Пуснах преди време жалба в КЗП във връзка със системно получаване на непоискани търговски съобщения. В крайна сметка от КЗП са направили проверка и ми върнаха писмо, че не са установили нарушение и съответно не са наложени санкции. Въпросът ми е как и по какъв начин мога да обжалвам това тяхно решение. Ето как изглежда отговорът на КЗП:

http://img811.imageshack.us/img811/7480/41nl.jpg
fragile1234
Младши потребител

Re: Обжалване - КЗП

Мнениеот eurolinker » 02 Юли 2013, 12:59

Решението на КЗП по жалбата ви не подлежи на обжалване. Правото, което все още считате за нарушено, можете да защитите по реда на ГПК, като повдигнете иск с правно основание чл. 310 ал 1 т.4, в случай, че имате качеството "потребител" по смисъла на ЗЗП. Ако сте обаче търговец - можете да повдигнете иск, който ще се разгледа по общия ред.
Решението ми изглежда добре мотивирано...Какви са ви аргументите против него?
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Взаимопомощ