начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Запазване регистрация на автомобил ...

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запазване регистрация на автомобил ...

Мнениеот kzint » 18 Сеп 2013, 22:31

Следния въпрос - има ли начин да се запази регистрационния номер на новозакупен автомобил от собственик от друг регион, но студент в града на закупуването? Временен или както се води адрес :?:
kzint
Нов потребител

Re: Запазване регистрация на автомобил ...

Мнениеот TheOldMan » 19 Сеп 2013, 00:00

Не. Автомобила се води по постоянен адрес на притежателя му. Можете да си смените постоянния адрес (съответно и личната карта) като посочите адрес в региона където колата е регистрирана, но ... това е малко като "бате, дай да зашием един балтон към това копче.."
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот kremen » 19 Сеп 2013, 18:28

Ще си позволя да допълня отговора на Стария - регистрационният номер се сменя заедно с притежателя. Може да запазите цифрите, но дъпълнителните букви ще са други. Това, рабира се, ще Ви се таксува допълнително.
kremen
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 19 Сеп 2013, 18:47

Последното не е вярно. Ако купувача и продавача са от един и същ регион, прехвърлянето в КАТ става "по документи", колата си остава със старите табели, не се минават канали и др. глупости. Това го въведоха от няколко години.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ