начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

репатриране на автомобил

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

репатриране на автомобил

Мнениеот azlatilov » 15 Ное 2013, 10:00

Здравейте,
Моля за мнения дали е възможно да бъде спечелено обжалване по следния казус.
Вчера 14.11.2013 спрях автомобила си на ул. Русалка 4 на тротоара. Автомобилът е репатриран на същата дата в 18:20 часа.
Отидох до паркинга да си взема колата и попитах защо е вдигнат. Поисках да получа снимки, но полицаят ми каза, че ако искам да взема снимките трябва да отида на адрес, който така и не разбрах къде е (просто си измънка 2 пъти, но така и не разбрах). Днес трябва пак да отида до наказатялния паркинг, за да попитам отново.
След това започна да попълва документи. Подаде АКТ от прозорчето и каза да го разпиша и да си напиша възраженията.
Написах, че съм спрял на тротоара на мин. 2 метра отстояние от сградата и не възпрепятствам преминаването на пеходци. Мислех, че заради това са ми вдигнали колата. Не за първи път спирам там.
По-късно на спокойствие прочетох акта и там е написано, че съм нарушил чл.98 ал.1 т.1 от ЗДП.
Той гласи следното:
Чл. 98. (1) Престоят и паркирането са забранени:
1. на място, където превозното средство създава опасност или е пречка за
движението или закрива от другите участници в движението пътен знак или сигнал;

Върнах се мястото и никъде няма знак, че паркирането е забранено, спрял съм на повече от 5 метра от кръстовище, нито има знак, който да скривам. https://maps.google.com/(спрял съм на тротоара успоредно до Музикална академия ул Русалка 4 преди последното дърво на кръстовището с Евлоги Георгиев).
Имам ли някакъв шанс да спечеля обжалването и има ли изобщо смисъл да се занимавам, защото така или иначе съм платил всичко (остова само да отида да си взема синия талон от населеното място където се водя по местоживеене). :shock:
azlatilov
Нов потребител

Re: репатриране на автомобил

Мнениеот chinchilla » 16 Ное 2013, 15:51

Според мен на всеки, на когото са репатрирали автомобила, има право да съди и има известен шанс да спечели делото . Това според мен е, като някой съсед да се е обадил на паяците, защото по известна само нему причина си пречел, да си е платил ( беше 15 лв повикването преди ) и да са ти вдигнали колата. Ако наистина не си спрял пред гараж, вход, пешеходна пътека, ако не си пречел на минаващите и не е било затруднявано минаването , не виждам защо са те вдигнали.
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: репатриране на автомобил

Мнениеот portokal » 16 Ное 2013, 15:58

Off, ама много off. Репатриране не беше ли връщане в патрията, демек в родината? Какво му репатрират на автомобила, те направо го де-патрират, отнасят го далече от местоживеенето му. За израза говоря. Репатриране ще е, да речем, ако ти го докарат у вас. Знам, че се употребява, но е необяснимо защо.
На въпроса - не знам, но е напълно възможно въпреки липсата на знаци и на нарушения на формални общи правила да си създавал пречка за движението. Принципно тва. Гугъл мапс не съм го гледала, щото така или иначе едва ли ще мога да преценя. При жалба би следвало да се изясни как точно си пречел.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Взаимопомощ