Здравейте,
Искам да ви попитам за следният казус - имах договор с наемодател, който беше доста некоректен с мен и ме набута с едни пари.
По тази причина искам да го докладвам в нап,че не си е декларирал дохода от наема, имам договор за наем, а и разписки за получените от него суми. (убеден съм,че не е)
1.Аз като наемател, нося ли някаква отговорност или тя е изцяло за наемодателят (да не стане така,че да глобят мен накрая)?
2.Кога е най-подходящо да пратя сигнал, за да не стане така, че все още да има време да го декларира и да го водят само закъснял - последният платен наем е от ноември тази година?
3.Не е толкова съществено, но все пак какви са санкциите.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 13 Фев 2025, 05:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос относно некоректен хазяин
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Въпрос относно некоректен хазяин
Освен ясно заявената претенция за утежняване живота на наемодателя и твърдяната от вас коректност по отношение на него, бихте ли казали в какво точно е съгрешил?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Заглавието на темата е сбъркано - става въпрос за некоректен наемател. Случват се такива работи.
- neutralen
- Активен потребител
Отказва да върне първоначалният депозит, при положение че съм заплатил всички консумативи и съм дал по реда описан в договора. Договорът е прекратен по установеният ред. Крие се и сега трябва да ходя по съдилища, за да си получа парите, които по принцип са си мои. По тази причина искам да го докладвам в нап. Сега бихте ли ми отговорили на въпросите?
- vvn050
- Нов потребител
Искаш да ти кажем да го докладваш в НАП ? Добре - докладвай го.
- neutralen
- Активен потребител
Доходите от 2013 ще декларира до април 2014г., ерго сезиране на НАП е преждевременно и няма да даде резултат. Не и сега.
Отделно, че така няма да ви се върне дадения депозит- ако имате доказателства за това, което твърдите имате алтернативи- четете чл. 410 ГПК или се свържете с колега. След преглед на документите ще ви даде коректен отговор, но ако вс. е ок. заведете дело след като го спечелите, а печелите при убедителни доказателства за твърденията изложени тук, разноските ще ви бъдат присъдени.
Отделно, че така няма да ви се върне дадения депозит- ако имате доказателства за това, което твърдите имате алтернативи- четете чл. 410 ГПК или се свържете с колега. След преглед на документите ще ви даде коректен отговор, но ако вс. е ок. заведете дело след като го спечелите, а печелите при убедителни доказателства за твърденията изложени тук, разноските ще ви бъдат присъдени.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Благодаря за последният отговор, точно това ме интересуваше - сроковете.
Относно делото вече съм се обърнал за правна помощ, но е ясно че ще стане сигурно след година, а на мен парите ми трябваха сега.
По отговорите Ви съдя, че аз не нося отговорност за това,че той не си е декларирал доходите.
Относно делото вече съм се обърнал за правна помощ, но е ясно че ще стане сигурно след година, а на мен парите ми трябваха сега.
По отговорите Ви съдя, че аз не нося отговорност за това,че той не си е декларирал доходите.
- vvn050
- Нов потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|