начало

Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС Тотка Калчева е предложена за ръководител на Търговската колегия на ВКС

Не мога да съдя сам себе си

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не мога да съдя сам себе си

Мнениеот simeonov66 » 01 Дек 2013, 00:32

Здравейте, ето го и моя проблем
Съкратиха ме от работа и аз заведох дело. В същото време обявиха конкурс за директор на предприятието, което ме съкрати. Ще кандидатствам за мястото. Какво ще се случи, ако стана директор и делото не е приключило /никак не ми се иска да го прекратявам, защото нещата са в моя полза/
simeonov66
Нов потребител

Re: Не мога да съдя сам себе си

Мнениеот TheOldMan » 01 Дек 2013, 01:12

Якоо... :)
Или ще трябва да напуснете току-що заетото директорско място за да се върнете на това, от което са ви съкратили (вероятно не сте били директор тогава), или ще трябва да се чудите откъде да намерите пари като директор, за да изплатите съдебните разноски и обезщетението по делото, в което пак вие сте ищец.
Какво чудно нещо е съдбата ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот simeonov66 » 01 Дек 2013, 01:19

Парите в случая не ме интересуват - дали аз или предния директор, все ще намери от къде да ги даде.Делото още тече. По-скоро ме притеснява това - като назначен директор аз представлявам институцията и в същото време пак аз водя дело срещу предприятието. Много се блъскат нещата. Ако някой знае вратичка, нека сподели
simeonov66
Нов потребител

Мнениеот chandra » 01 Дек 2013, 01:45

Аз лично предлагам, да изчакаш да станеш "директор" :) пък после ще го "мислим" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
chandra
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Дек 2013, 10:19

Има такъв куриоз, с кмета на Каварна, Ц.Цонов, той е бил адвокат, имал дело с/у общината и като кмет разписал сметката по разноските по делото.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bebitor » 02 Дек 2013, 10:27

Не се тревожете излишно на този етап, станете директор, пък решение има:
http://domino.vks.bg/bcap/scc/webdata.nsf/Keywords/8C95EF40FC1D25B5C2257ADA004F3938
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот simeonov66 » 20 Дек 2013, 19:54

Здравейте,
конкурсът е спечелен и на 6.01. трябва да се явя на работа. Какво да правя от тук нататък с делото. Мисля да оттегля иска за възстановяване и да оставя за признаване на уволнението за незаконно и за обезщетение. Объркан и притеснен съм. Ще съм благодарен на всякакви съвети
simeonov66
Нов потребител

Мнениеот tiptop9 » 20 Дек 2013, 20:16

Като станетете директор - първата ви работа - подавате в качеството си на представител на ответника една молба до съда с коята заявявате, че признавате изцяло исковете и молите съда да ги уважи изцяло.
Ако исковете ви бъдат уважени - това, че съдът ще ви възстанови на работа - не сте длъжен да се явявате за да започнете работа на възстановеното ви место, така че ни виждам никакъв проблем. Доколкото си спомям - имаше срок от 15 дни от уведомлението, че сте възстановен в който срок да се явите да започнете работа. Просто в този срок няма да предприемате нищо и това е.
tiptop9
Младши потребител

Мнениеот simeonov66 » 20 Дек 2013, 20:28

tiptop9 написа:Като станетете директор - първата ви работа - подавате в качеството си на представител на ответника една молба до съда с коята заявявате, че признавате изцяло исковете и молите съда да ги уважи изцяло.
Ако исковете ви бъдат уважени - това, че съдът ще ви възстанови на работа - не сте длъжен да се явявате за да започнете работа на възстановеното ви место, така че ни виждам никакъв проблем. Доколкото си спомям - имаше срок от 15 дни от уведомлението, че сте възстановен в който срок да се явите да започнете работа. Просто в този срок няма да предприемате нищо и това е.

Благодаря за отговора. Но ако постъпя така няма ли да ме обвинят в конфликт на интереси защото в случая защитавам личните си интереси,а не тези на фирмата
simeonov66
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 07 Яну 2014, 17:04

Честито!
Ако не съм закъсняла с отговора, Ви съветвам да направите следното:
В решението, линк към което посочих в спойлера в горното си мнение, пише:
"При противоречие в интересите на представляван и представител съдът назначава особен представител, като законът – чл.29, ал.4 ГПК не прави разграничение за представителство на физическо и юридическо лице. "
Така че, просто с една молба поискайте от съда назначаването на особен представител, който ще защитава интересите на ответника.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот viktor_kostov » 07 Яну 2014, 17:21

Учудва ме, че въобще имате проблем с тази абсурдна ситуация. Просто оттеглете иска си срещу фирмата. Всички съвети и правни пируети за особени представители са давани от хора, за които правото няма морална страна. Вие сте съкратен от тази фирма и това е причината да я съдите. Към момента се оказвате директор на същата фирма. Според мен очевидно е отпаднало основанието да търсите обезщетение от фирмата, тъй като вие работите, и то точно в нея, която съдите, че ви е оставила без работа!? Оттеглете си иска възможно най-скоро защото ако спечелите делото срещу своята фирма ще трябва сам да се уволните от директорското място за недобросъвестно ръкводене на фирмата и конфликт на интереси.
viktor_kostov
Нов потребител

Мнениеот simeonov66 » 08 Яну 2014, 20:36

bebitor, благодаря за отзивчивостта. Благодаря и на Виктор, че взе отношение
Това, че съм намерил работа /по стечение на обстоятелствата в същата фирма/ не отменя правото ми да се търся правата, да си искам обезщетенията и трудовия стаж. Не аз съм извършил съкращението и по кодекс на труда съм в правото си. Както виждаш, търся законен начин да изляза от ситуацията. Моралът няма да го коментирам, защото не съм дал факти по процедурата на съкращението.
Ще ви държа в течение как се развиват нещата
simeonov66
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 10 Яну 2014, 12:05

Същото мисля и аз- Вие сте назначен на друго основание. Успех Ви желая!
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ