Здравейте, ето го и моя проблем
Съкратиха ме от работа и аз заведох дело. В същото време обявиха конкурс за директор на предприятието, което ме съкрати. Ще кандидатствам за мястото. Какво ще се случи, ако стана директор и делото не е приключило /никак не ми се иска да го прекратявам, защото нещата са в моя полза/
- Дата и час: 15 Фев 2025, 01:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Не мога да съдя сам себе си
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Не мога да съдя сам себе си
Якоо... ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Или ще трябва да напуснете току-що заетото директорско място за да се върнете на това, от което са ви съкратили (вероятно не сте били директор тогава), или ще трябва да се чудите откъде да намерите пари като директор, за да изплатите съдебните разноски и обезщетението по делото, в което пак вие сте ищец.
Какво чудно нещо е съдбата ...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Или ще трябва да напуснете току-що заетото директорско място за да се върнете на това, от което са ви съкратили (вероятно не сте били директор тогава), или ще трябва да се чудите откъде да намерите пари като директор, за да изплатите съдебните разноски и обезщетението по делото, в което пак вие сте ищец.
Какво чудно нещо е съдбата ...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Парите в случая не ме интересуват - дали аз или предния директор, все ще намери от къде да ги даде.Делото още тече. По-скоро ме притеснява това - като назначен директор аз представлявам институцията и в същото време пак аз водя дело срещу предприятието. Много се блъскат нещата. Ако някой знае вратичка, нека сподели
- simeonov66
- Нов потребител
Аз лично предлагам, да изчакаш да станеш "директор"
пък после ще го "мислим"
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
- chandra
- Потребител
Има такъв куриоз, с кмета на Каварна, Ц.Цонов, той е бил адвокат, имал дело с/у общината и като кмет разписал сметката по разноските по делото.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Не се тревожете излишно на този етап, станете директор, пък решение има:
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Здравейте,
конкурсът е спечелен и на 6.01. трябва да се явя на работа. Какво да правя от тук нататък с делото. Мисля да оттегля иска за възстановяване и да оставя за признаване на уволнението за незаконно и за обезщетение. Объркан и притеснен съм. Ще съм благодарен на всякакви съвети
конкурсът е спечелен и на 6.01. трябва да се явя на работа. Какво да правя от тук нататък с делото. Мисля да оттегля иска за възстановяване и да оставя за признаване на уволнението за незаконно и за обезщетение. Объркан и притеснен съм. Ще съм благодарен на всякакви съвети
- simeonov66
- Нов потребител
Като станетете директор - първата ви работа - подавате в качеството си на представител на ответника една молба до съда с коята заявявате, че признавате изцяло исковете и молите съда да ги уважи изцяло.
Ако исковете ви бъдат уважени - това, че съдът ще ви възстанови на работа - не сте длъжен да се явявате за да започнете работа на възстановеното ви место, така че ни виждам никакъв проблем. Доколкото си спомям - имаше срок от 15 дни от уведомлението, че сте възстановен в който срок да се явите да започнете работа. Просто в този срок няма да предприемате нищо и това е.
Ако исковете ви бъдат уважени - това, че съдът ще ви възстанови на работа - не сте длъжен да се явявате за да започнете работа на възстановеното ви место, така че ни виждам никакъв проблем. Доколкото си спомям - имаше срок от 15 дни от уведомлението, че сте възстановен в който срок да се явите да започнете работа. Просто в този срок няма да предприемате нищо и това е.
- tiptop9
- Младши потребител
tiptop9 написа:Като станетете директор - първата ви работа - подавате в качеството си на представител на ответника една молба до съда с коята заявявате, че признавате изцяло исковете и молите съда да ги уважи изцяло.
Благодаря за отговора. Но ако постъпя така няма ли да ме обвинят в конфликт на интереси защото в случая защитавам личните си интереси,а не тези на фирмата
- simeonov66
- Нов потребител
Честито!
Ако не съм закъсняла с отговора, Ви съветвам да направите следното:
В решението, линк към което посочих в спойлера в горното си мнение, пише:
"При противоречие в интересите на представляван и представител съдът назначава особен представител, като законът – чл.29, ал.4 ГПК не прави разграничение за представителство на физическо и юридическо лице. "
Така че, просто с една молба поискайте от съда назначаването на особен представител, който ще защитава интересите на ответника.
Ако не съм закъсняла с отговора, Ви съветвам да направите следното:
В решението, линк към което посочих в спойлера в горното си мнение, пише:
"При противоречие в интересите на представляван и представител съдът назначава особен представител, като законът – чл.29, ал.4 ГПК не прави разграничение за представителство на физическо и юридическо лице. "
Така че, просто с една молба поискайте от съда назначаването на особен представител, който ще защитава интересите на ответника.
Rara avis in terris
-
Учудва ме, че въобще имате проблем с тази абсурдна ситуация. Просто оттеглете иска си срещу фирмата. Всички съвети и правни пируети за особени представители са давани от хора, за които правото няма морална страна. Вие сте съкратен от тази фирма и това е причината да я съдите. Към момента се оказвате директор на същата фирма. Според мен очевидно е отпаднало основанието да търсите обезщетение от фирмата, тъй като вие работите, и то точно в нея, която съдите, че ви е оставила без работа!? Оттеглете си иска възможно най-скоро защото ако спечелите делото срещу своята фирма ще трябва сам да се уволните от директорското място за недобросъвестно ръкводене на фирмата и конфликт на интереси.
- viktor_kostov
- Нов потребител
bebitor, благодаря за отзивчивостта. Благодаря и на Виктор, че взе отношение
Това, че съм намерил работа /по стечение на обстоятелствата в същата фирма/ не отменя правото ми да се търся правата, да си искам обезщетенията и трудовия стаж. Не аз съм извършил съкращението и по кодекс на труда съм в правото си. Както виждаш, търся законен начин да изляза от ситуацията. Моралът няма да го коментирам, защото не съм дал факти по процедурата на съкращението.
Ще ви държа в течение как се развиват нещата
Това, че съм намерил работа /по стечение на обстоятелствата в същата фирма/ не отменя правото ми да се търся правата, да си искам обезщетенията и трудовия стаж. Не аз съм извършил съкращението и по кодекс на труда съм в правото си. Както виждаш, търся законен начин да изляза от ситуацията. Моралът няма да го коментирам, защото не съм дал факти по процедурата на съкращението.
Ще ви държа в течение как се развиват нещата
- simeonov66
- Нов потребител
Същото мисля и аз- Вие сте назначен на друго основание. Успех Ви желая!
Rara avis in terris
-
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|