начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

Пълномощник на ЕООД

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пълномощник на ЕООД

Мнениеот gogoqnak » 30 Дек 2013, 22:31

Здравейте,
аз съм пълномощник на ЕООД, интересува ме дали нося някаква наказателна или друга отговорност ако има заведени дела към фирмата. Аз имам генерално пълномощно да представлявам фирмата навсякъде.

Благодаря предварително за отговорите
gogoqnak
Нов потребител

Re: Пълномощник на ЕООД

Мнениеот ivanov_p » 31 Дек 2013, 09:28

Носиш отговорност за това, което си правил, а не защото си пълномощник. Конкретен случай, пълномощникът отваря успоредна дейност с пълномощното, самоназначава се на работа с голяма заплата, трупа данъци и осигуровки на фирмата, но не ги внася, а слага в джоба. В момента е следствен за присвояване.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот gogoqnak » 31 Дек 2013, 11:25

Е добре де защо пълномощника да носи отговорност, ако не са му били давани пари да внася, а той е изпълнявал само заповеди?
gogoqnak
Нов потребител

Мнениеот boiko_62 » 03 Яну 2014, 13:54

според мен трябва да се види генералното пълномощно, тъй като там пише какви действия може да извършва
boiko_62
Потребител

Мнениеот bgjurist » 04 Яну 2014, 15:14

От известно време насам в България не се прилага института на генералното упълномощаване (заради множеството имотни измами). В случая, пълномощникът ще носи отговорност само и единствено за действията си, както посочиха по-горе.
bgjurist
Потребител

Назад към Взаимопомощ