- Дата и час: 13 Фев 2025, 00:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсед гори гуми за отопление
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Съсед гори гуми за отопление
Има един съсед със сервиз , който гори гуми и се отоплява.Няма лошо , обаче хората не могат да си проснат прането , а пък за отваряне на прозорец да не говорим.Кооперацията и дворът с къщата на човекът със сервиза са отделни имоти.Може ли да се направи нещо срещу това чадене?
Най-доброто отмъщение е да живееш щастливо
-
u3mamhukaa - Потребител
Re: Съсед гори гуми за отопление
u3mamhukaa написа:Може ли да се направи нещо
Регионална инспекция по околната среда и водите
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Звъняхме в общината..... нищо. Ще ги пробваме и тези.Някакви дрги варианти ? мисля , че въпросната постройка е незаконна
-
u3mamhukaa - Потребител
u3mamhukaa написа:Звъняхме в общината.....нищо.
Телефонното право не е за всеки, особено ако не са посещавани редовно лекциите и не са водени записки
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
Аре не се бъзикай сега
Хората са ми познати, много свестни хора - електро инженери.Отчаяни са ,чудят се какво да правят.Съпругата ми каза , че са звъняли , аз им казах , че със звънене няма да стане.Ходили са в Инспектората - нямало какво да направят , от тази агенция която ти посочи са им казали да го ..хат.Какво може да се направи , става дума за помощ , не за хонорари
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
-
u3mamhukaa - Потребител
Що не му теглите един възпитателен бой?
Юризмът не е лъжица за всяка уста!
- votpuska
- Потребител
Това не е навремето. Една тупаница струва скъпо , не е без пари , като някога
-
u3mamhukaa - Потребител
Каранедев, не се бъзика
( почти никога), но като чета мислите ви- прав е за телефонното право. За жалост. Стоя и си мисля - как помагате на ближния при тези резултати и за какви хонорари може да става въпрос, след като ориентацията куца.
Седни, прочети закона за управление на отпадъците, отпосле може да погледнеш и наредбата за изискванията за третиране на излезли от употреба гуми, прецени фактите, помисли (дали имаш сили за помощта, която се търси) и действай. Така се прави...
НЕма нужда да се поддаваш на нечие "охлаждане".
п.п. знам от магистратските теми, че си пиперлия, но преди да напишеш, каквото и да е- ноторен факт е, че аз магарето в калта не си оставям.
![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
Седни, прочети закона за управление на отпадъците, отпосле може да погледнеш и наредбата за изискванията за третиране на излезли от употреба гуми, прецени фактите, помисли (дали имаш сили за помощта, която се търси) и действай. Така се прави...
НЕма нужда да се поддаваш на нечие "охлаждане".
п.п. знам от магистратските теми, че си пиперлия, но преди да напишеш, каквото и да е- ноторен факт е, че аз магарето в калта не си оставям.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Не знам какво си разбрал, явно нищо.Казах , че НЕ става въпрос за хонорари.Няма да купувам закони и да чета , просто нямам нерви и време.Помислих си , че хора които така и така са ги чели може да споделят нещо , за да помогнем на човека, но явно никаква човещина не е останала , с изключение на колегата които спомена за регионалната агенция.
Преди време питах пак за нещо и си давам сметка , че отново имаше намеци и упреквания.Правото е море , човек не може да знае всичко.Считам , че заяждания и уж експертни съвети (чети това и онова) са признак на безсилие и НЕзнание.Един човек който знае ще отговори без да се замисля.Защо е нужно да влизаме в дебати , уморително и ненужно е.Ако знаеш нещо - сподели , нали е взаимопомощ , а не платена правна консултация.Ако не знаеш недей да спамиш.
Всеки път дебати - НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ.С хейтване и обиди до никъде няма да стигнеш.
Преди време питах пак за нещо и си давам сметка , че отново имаше намеци и упреквания.Правото е море , човек не може да знае всичко.Считам , че заяждания и уж експертни съвети (чети това и онова) са признак на безсилие и НЕзнание.Един човек който знае ще отговори без да се замисля.Защо е нужно да влизаме в дебати , уморително и ненужно е.Ако знаеш нещо - сподели , нали е взаимопомощ , а не платена правна консултация.Ако не знаеш недей да спамиш.
Всеки път дебати - НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ.С хейтване и обиди до никъде няма да стигнеш.
-
u3mamhukaa - Потребител
В края на краищата ще дойдеш на моя акъл ама дотогава ще се поблъскаш като вода в бряг.
Мъдрия български народ е казал: "Евтиното струва скъпо."![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Мъдрия български народ е казал: "Евтиното струва скъпо."
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- votpuska
- Потребител
Така, така... Сега аз да кажа, какво разбрах ( знам):
Каранедев подсказа пред кого да се депозира сигнала:
Помогнах още малко с насоките, защото прочетох втория му пост - има основание да го напише, ако и да не си разбрал, какво ти намеква.
След последният ти пост знам, че си мързелив, несхватлив и заядлив. НЕма да си купуваш закони, ако и да имаш нет и същите да са на разположение; нЕма да отделиш от времето си ценно, за да прочетеш посочените НА и да помислиш. Знам, и че на този етап, все още не ставаш за магистрат.
Вече знам, по изложените по-горе причини, че не искам да ти помагам, а парите, дето все ги споменаваш- нямат нищо общо, просто мразя определени човешки черти.
Можеш да се плюнчиш спокойно- напускам темицата ти.
Каранедев подсказа пред кого да се депозира сигнала:
.karanedeff написа:Регионална инспекция по околната среда и водите
Помогнах още малко с насоките, защото прочетох втория му пост - има основание да го напише, ако и да не си разбрал, какво ти намеква.
.bird_of_paradise написа:закона за управление на отпадъците, отпосле може да погледнеш и наредбата за изискванията за третиране на излезли от употреба гуми
След последният ти пост знам, че си мързелив, несхватлив и заядлив. НЕма да си купуваш закони, ако и да имаш нет и същите да са на разположение; нЕма да отделиш от времето си ценно, за да прочетеш посочените НА и да помислиш. Знам, и че на този етап, все още не ставаш за магистрат.
Вече знам, по изложените по-горе причини, че не искам да ти помагам, а парите, дето все ги споменаваш- нямат нищо общо, просто мразя определени човешки черти.
Можеш да се плюнчиш спокойно- напускам темицата ти.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Няма (Facepalm) в иконките.Просто съм без думи.Пак омраза , пак определения и обиди (не ставаш за това , не ставаш за онова , мързелив си) ???? Магистрат с четене не се става.
Не си позволявай да даваш оценки и да обиждаш хора които не познаваш , торба съдрана.
Ако има нещо по темата кажи , ако не мълчи.
Моля колегите да се абстрахират от тоя хейтър и да помогнат ако могат.
Не си позволявай да даваш оценки и да обиждаш хора които не познаваш , торба съдрана.
Ако има нещо по темата кажи , ако не мълчи.
Моля колегите да се абстрахират от тоя хейтър и да помогнат ако могат.
-
u3mamhukaa - Потребител
Ами той колегата юрист наверно, по-горе го е написал - сигнал до РИОКОЗ и евентуално до СИДКОР, най-лесно обаче ще стане с районния полицай мисля . Ще му състави акт за нарушение на ....нещо си (не съм юрист и не искам да конкретизирам, за да не съм в грешка). После вече дали районния ще подаде по някакъв начин сигнал към горе-споменатите мастодонти е друг въпрос и не знам доколко имат някакво взаимодействие.
Проблема с РИОКОЗ и СИДКОР е, че те са доста тегави докато се надигнат ако няма някаква пряка опасност за човешки живот и т.н. С молби няма да стане, в България всичко става като напсуваш някой, като го наречеш катил, мързел и пиявица.Това го казвам от опит.
Проблема с РИОКОЗ и СИДКОР е, че те са доста тегави докато се надигнат ако няма някаква пряка опасност за човешки живот и т.н. С молби няма да стане, в България всичко става като напсуваш някой, като го наречеш катил, мързел и пиявица.Това го казвам от опит.
- den_zuk
- Младши потребител
bird_of_paradise написа:Стоя и си мисля - как помагате на ближния при тези резултати и за какви хонорари може да става въпрос, след като ориентацията куца.
Ми - просто не помага. За да помогнеш е нужна компетентност, някаква, елементарна.
bird_of_paradise написа:Седни, прочети закона за управление на отпадъците, отпосле може да погледнеш и наредбата за изискванията за третиране на излезли от употреба гуми
Така е, птиче, но ти визираш, явно доста сложни неща ...
... има и Наредбата за обществения ред на територията, Наредбата за поддържане и опазване на чистотата на територията, има едни директиви за управление и депониране на отпадъците...
Компетентни са община, РИОСВ, РИОКОЗ, а има 2+1 начина за документиране на нарушението и още толкова за да го пердашат всички, заедно и поотделно, като непослушко от детската градина ... ама то четене си трябва ...
den_zuk написа:...
Така е. Младши районният инспектор, или общинският полицай, ги знаят добре тези неща, но те са образовани, със средно, и с успех не по-малък от "добър 4", затова не питат простотии из форумите.
votpuska написа:Що не му теглите един възпитателен бой?
Известно ти е, че за този вид действия, са нужни топки. А знаеш, при липса на топки, как се нарича органът, нали ?
bird_of_paradise написа:знам от магистратските теми
u3mamhukaa написа:торба съдрана.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Какви магистратски теми, к-ви 5 лева ? Ама ... що ли не се учудвам, като гледам обективната реалност ...
На този .."магистратски" речник бих препоръчал
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
-
doc03 - Активен потребител
den_zuk написа:Ами той колегата юрист наверно, по-горе го е написал - сигнал до РИОКОЗ и евентуално до СИДКОР, най-лесно обаче ще стане с районния полицай мисля . Ще му състави акт за нарушение на ....нещо си (не съм юрист и не искам да конкретизирам, за да не съм в грешка). После вече дали районния ще подаде по някакъв начин сигнал към горе-споменатите мастодонти е друг въпрос и не знам доколко имат някакво взаимодействие.
Ooo, така ли? хахаха Добре ве тарикат докажи го. Кат искаш да извикаш районния отиди - къде? В районното и го наречи катил, мързел и пиявица. И да видим какво ще се случи.
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- votpuska
- Потребител
Док образовани четворкаджийо, орган като РИОКОЗ не съществува от години.
Май е време да го докараш до 4,50 вече за да се нагодиш към новите обществени условия ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
- votpuska
- Потребител
Добре, де, РЗИ, по инерция го написах РИОКОЗ (табелите си седят още почти навсякъде)
Това какво променя в гладкия ти кортекс ?
Това какво променя в гладкия ти кортекс ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb
-
doc03 - Активен потребител
Темата е много дълбока, защото тук става въпрос за Принудителни административно вземани мерки, което е обширно понятие. По принцип се казват ПАМ, но не е важно как се наричат. Налагането е препращане от една генерална норма, която дава право към всеки отделен закон. На практика става една какафония както се вижда.
Трябва да има отделна норма, която да указва какво да се направи - примерно глоба ли да се наложи. Районен полицай не може да налага ПАМ, явно трябва РЗИ или както и да се нарича.
Въпросът е как да се пресече гаменството - труден въпрос, има и общо правило по чл. 109 ЗС - за прекратяване посегателства на собствеността, но то е тежка артилерия. Ала тя накрая дава резултат.
Изобщо попадане в междуособици, трови и нерви и пари се харчат. Но това е целта на всеки конфликт - да стопи стремежа на противниковата страна. Мисълта е - да се трови с жалби и други, а не с някакви супер-хапчета.
Трябва да има отделна норма, която да указва какво да се направи - примерно глоба ли да се наложи. Районен полицай не може да налага ПАМ, явно трябва РЗИ или както и да се нарича.
Въпросът е как да се пресече гаменството - труден въпрос, има и общо правило по чл. 109 ЗС - за прекратяване посегателства на собствеността, но то е тежка артилерия. Ала тя накрая дава резултат.
Изобщо попадане в междуособици, трови и нерви и пари се харчат. Но това е целта на всеки конфликт - да стопи стремежа на противниковата страна. Мисълта е - да се трови с жалби и други, а не с някакви супер-хапчета.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|