начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

за пореден път бях прецакан от един уличен тръговец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за пореден път бях прецакан от един уличен тръговец

Мнениеот ivo7676 » 06 Яну 2014, 16:14

Привет на всички. Нов съм във форума и се извинявам ако не съзнателно наруша някое от общоприетите правила. Въпроса ми е следния --- КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА? Става дума за следното: Днес за пореден път бях прецакан така да се каже от един уличен търговец, човек който продава хранителни стоки /плодове и зеленчуци и др./ на самия тротоар пред един блок на оживена улица без касов апарат, без кантар за тегло и предполагам и без разришение от общината за продажба на въпросното место, а за произхода на стоката, здравния и хигиенен статус въобще да не говорим. Измами ме с качеството и грамажа на продукта който купих от него и след като видях че не е точно това което исках и пожелах да върна стоката а той парите ми, отговора му беше закупена стока не се връща :evil: Опитах да постигнек консенсус но не става, както и да е аз вече изгорях с няколко лева, но искам да предпазя други хора от това ограбване и за това питам към коя институция да се обърна, какво да направя за да бъде санкциониран въпросния търговец и да му бъде забранено да продава там. Само да добавя че въпросния търговец го познавам /по визия/ от квартала е, не е производител 100% съм сигурен, нямам представа от къде купува стока. И от др. хора съм чувал че и с тях е постъпил по същия начин. Коя институция да информирам за да си понесе заслуженото ?
Предварително благодаря !
ivo7676
Нов потребител

Re: "към кой да се обърна"

Мнениеот andrea » 06 Яну 2014, 17:07

Столичен инспекторат, за да му направят проверка. По принцип не е трябвало да купувате нищо от подобен непроверен източник, не че в големите вериги магазини качеството е винаги добро, но поне се правят някакви проверки от време навреме :lol: :lol: :lol: Евентуално могат да му наложат глоба, в зависимост от установеното нарушение...
п.п. а тук можете да подадете онлайн сигнал - http://www.babh.government.bg/bg/signal.html
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот ivo7676 » 06 Яну 2014, 17:12

Установено нарушение --- продава без касов апарат, на тротоара без разрешение от общината, стоките са му върху картон направо на земята или от багажника на колата. Няма документи за производител или каквато и да е фирма. Всичко това се случва в Пловдив.
ivo7676
Нов потребител

Мнениеот ivo7676 » 07 Яну 2014, 10:32

Стига бе колеги. Никой ли няма идея как да се процедира в случея ?
ivo7676
Нов потребител

Re: за пореден път бях прецакан от един уличен тръговец

Мнениеот datajumanji » 07 Яну 2014, 14:54

и като какъв колега се явяваш в случЕя?
процедурата се нарича: "гражданска съвест" или казано като за хора като теб: купувай само от търговски обекти работещи по законоустановеният ред.

в случЕя мога да ти кажа само: "Никой не те е паднал!!!"
Всъщност, паднал те е поне още веднъж преди последното падане, ама ти не си извлякъ извод от падането и си отишъл та си се паднал още поне веднъж...
datajumanji
Потребител

Назад към Взаимопомощ