Здравейте!
Имам един много сериозен проблем свързан с декларацията ми за пътуване извън страната.
Въпросната декларация я имам издадена още през 2010г. и до сега не съм имал проблем при пътувания.
На 24.03.2014 ми предстои пътуване до Полша, с учебна цел (Европейски проект, свързан с информатиката). Проблемът е, че в декларацията е вписан поспортът ми (по това време нямах лична карта), който изтече миналата година. Въпреки, че на 7 март навършвам пълнолетие, отново ми искат въпросната декларация, понеже съм ученик и ще пътувам с други ученици.
Въпросът ми към Вас е, как трябва да постъпя? Проблем ли е това, че паспортът ми ще бъде сменен (с друг номер предолагам)? Единият ми родител е в чужбина и изваждането на нова декларация е невъзможно на този етап. От КАТ могат ли да ми извадят бележка, че старият ми паспорт е подменен с нов? Трябва ли да ходя при нотариус?
Искрено Ви благодаря предварително!
Поздрави,
Веселин Минчев
- Дата и час: 15 Фев 2025, 01:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Декларация за пътуване в чужбина
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Декларация за пътуване в чужбина
И защо точно от КАТ ще вадите тази бележка по съответния ред. Може става дума за Декларация за съгласие. От двамата родители за пътуване в чужбина. Може би в сградата на КАТ се намира и паспортна служба. Подайте заявление до тях, Паспортна служба, за да получите копие от паспорта, който е с изтекла валидност.
- lakavitsa
- Потребител
Re: Декларация за пътуване в чужбина
Здравейте,
ако правилно разбирам, в деня на пътуването си (24.03.2014 г.) вече ще сте пълнолетен?!
В случай, че е така НЯМА НИКАКВА НЕОБХОДИМОСТ да представяте декларация-съгласие от родителите си за пътуване в чужбина. И кой, по д*волите, изисква от Вас да имате такава при положение, че ще имате навършени 18 години?!
И все пак, ако не сте пълнолетен в деня на пътуването си, може да използвате безсрочната декларация, с която разполагате в момента. Все пак разрешението на родителите Ви се отнася до ВАШЕТО пътуване, а не до това на паспорта Ви.
)))
Поздрави,
И. Александрова
ако правилно разбирам, в деня на пътуването си (24.03.2014 г.) вече ще сте пълнолетен?!
В случай, че е така НЯМА НИКАКВА НЕОБХОДИМОСТ да представяте декларация-съгласие от родителите си за пътуване в чужбина. И кой, по д*волите, изисква от Вас да имате такава при положение, че ще имате навършени 18 години?!
И все пак, ако не сте пълнолетен в деня на пътуването си, може да използвате безсрочната декларация, с която разполагате в момента. Все пак разрешението на родителите Ви се отнася до ВАШЕТО пътуване, а не до това на паспорта Ви.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Поздрави,
И. Александрова
- slady
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|