начало

ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право ВСС прие, че именити преподаватели не са специалисти по гражданско право

изнасяне на багаж без знание на собственика

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изнасяне на багаж без знание на собственика

Мнениеот krasi_plovdiv » 21 Мар 2014, 22:54

здравейте,
имам питане относно следното:
Жена живеела 30 години в къща на втория й мъж който има дъщеря.Жената му на мъжа няма нищо от тази къща и се налага поради обстоятелства да се разделят двамата,но дъщеря му не дава достъп до къщата жената му да си събере багажа доброволно,а сама е събрала багажа на жената каквото тя е решила и го е оставила в комшийте.
И другия въпрос:Кой дава право на доведената дъщерята да събира чужд багаж?
Моля,дайте ми съвет.!
Благодаря!
krasi_plovdiv
Младши потребител

Re: изнасяне на багаж без знание на собственика

Мнениеот doc03 » 21 Мар 2014, 23:26

Тук по-скоро имаме доведена майка, май ... Дъщерята е в къщата на баща си, тоест - в къщи си е :-)
Нито някой й дава право, нито някой пък забранява. Дъщерята си е в къщата и ще прави каквото си иска, още повече, че багажът може да й пречи. Не го е присвоила, нито го е изхвърлила, а го е оставила на място, от където заинтересованата може да си го вземе.
Апропо, защо питате в толкова сложна литературна форма и времена, и защо сте толкова зле с българския език ?
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот krasi_plovdiv » 21 Мар 2014, 23:37

Ау,и за правопис съм порицана..може да съм чужденка примерно....
доведената майка има там адресна регистрация там и значи че може да влиза в тази къща,а 30 години не пречеше багажа когато доведена майка беше млада и работеше в тази къща-чуждата.И как някой ще пипа чужди вещи без знанието на собственика?
krasi_plovdiv
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 21 Мар 2014, 23:49

1. Къде прочетохте думата "правопис" ?
2. Къде прочетохте, че адресната регистрация дава право за влизане в имот ?
3. Какво искате ? Морална подкрепа, че чужди неща не се пипат ? Някой да вземе Вашата страна и да оплюе заварената дъщеря ? С дружни усилия да накажем дъщерята, някак си ? Или просто да си вземете багажа ? (Упс ... да, може би става дума не за Вас, а за "приятелка").
4. Наем, за това че вещите стоят в къщата, искат ли Ви ?

П.П. ... явно, за съжаление, нещата са се стекли така, че независимо от 30-те години, и в къщата сте си останала чужденка.

А и нещо ... станаха сложни, и пошли нещата ...
krasi_plovdiv написа:Случая е следния:
Възрастни мъж и жена се разделят по независещи от тях обстоятелства.Те имат брак 30 години.
Жената се мести на нов адрес,а в паспорта е писан този на който къщата е на мъжа й.
Въпроса ми е:Ще се наложи на жената за да си взима нейната пенсия на новото място където живее да й се смени адресната регистрация,а след като мъжа й един ден почине ще може ли да наследи част от неговата пенсия след като те двамата са с две различни адресни регистрации?Ако е да как се процедира?Ако е не какво е най-добре да се направи?
Благодаря предварително на всички който ще се включат!

krasi_plovdiv написа:мерси,но аз питам дали след смъртта на законния съпруг дали настоящата му жена въпреки новия адрес ще може да вземе частта от неговата пенсия след като той е на друг адрес?

... такива едни работи ....
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот krasi_plovdiv » 22 Мар 2014, 00:30

След като има там адресна регистрация има право и да влезе да си взема багажа И НЕ САМО и ЗНАЧИ Е ЖИВЯЛА ИЛИ ВСЕ ОЩЕ ТАМ..МОЖЕ ЛИ ДА ИМА НЯКОЙ АДР.САЙТА ЗА ГРАМАТИКА КОЙ ГО ДАДЕ -Я СИ ВИЖ ПОСТА ПО ДОЛУ.....РЕГИСТРАЦИЯ БЕЗ ДА ЖИВЕЕ В ДАДЕН ИМОТ.
СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА НАПАДАШ ПО ДОБРЕ СИ МЪЛЧИ,АЗ ИСКАМ СЪВЕТ А НЕ НЯКОЙ ДА МЕ ХУЛИ,ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ВКЛЮЧВАЙ СЛЕД КАТО НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН/А....
krasi_plovdiv
Младши потребител

Мнениеот rakiasunrise » 22 Мар 2014, 08:55

Човекът ти каза основните пунктове по проблема. Ако не ти харесва какво си чул/а, потърси професионална помощ - адвокат (а май и психиатър няма да е излишен, предвид емоционалната неуравновесеност). А, да - щом doc03 е некомпетентен, а ти си - защо търсиш помощ във форума? Ограмоти ни с няколко изречения и отивай да си оправиш бакиите с багажа. Явно си наясно как. :mrgreen:
rakiasunrise
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Мар 2014, 11:59

krasi_plovdiv написа:здравейте,
имам питане относно следното:
Жена живеела 30 години в къща на втория й мъж който има дъщеря.Жената му на мъжа няма нищо от тази къща и се налага поради обстоятелства да се разделят двамата,но дъщеря му не дава достъп до къщата жената му да си събере багажа доброволно,а сама е събрала багажа на жената каквото тя е решила и го е оставила в комшийте.
И другия въпрос:Кой дава право на доведената дъщерята да събира чужд багаж?
Моля,дайте ми съвет.!
Благодаря!

Дали жената има правото да търси определени вещи от дома, за закупуването на които има принос с положените грижи за домакинството, не можем да решим от поста Ви. Никъде не сте написала дали мъжът и жената имат сключен брак или са живели във фактическо съжителство. Относно правото и морала и доколко определено поведение е морално, както и дали моралната оценка на даден човек съответства на предвиден в закона способ за защита, е написано в горните постове. Невинаги това, което Вие мислите за правилно и морално, съвпада с предвидена в закона възможност за защита пред съд.
П.П. Ако имате спорове относно общо имущество - недвижими или движими вещи, потърсете реална среща за консултация с колега адвокат.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот krasi_plovdiv » 22 Мар 2014, 14:33

Благодаря за последния пост.Това се казва нормална комуникация.Те има граждански брак.ставаше само въпрос за лични вещи с нормален достъп до тях....
krasi_plovdiv
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ