Искам да ви споделя една случка, която завърши с неприятен край за мен. Преди около 4 седмици пускам обектив Никон 18-105VR до Профайлд ООД за проблем в автофокуса на 105 мм. Отидох в офиса на фирма "Еконт" в Пловдив, след обстойно оглеждане от страна на служителят обектива беше изпратен на фирма "Профайлд". Не знам, защо след като обективът е бил приет от фирмата не са ми звънали да ме уведомят, че е счупен. Един след това аз се обаждам и ми казват, че обективът е пристигнал със счупена бленда в резултат, на което няма да бъде отремонтиран гаранционно, защото както се сещате това не се покрива от гаранцията.
След това пуснах една жалба до фирма "Еконт" да ги уведомя, че обектива е получен със счупена бленда. И както се сещате започна едно мотане, едни чудесии докато най-накрая ще се окаже, че едва ли не аз съм го бил изпратил счупен. Във фирмата куриер има видеозапис, в който се вижда, че обективът се разпъва без проблем до 105 и след щателно преглеждане от страна на техният служител обективът не лопчи, здрав е и е приет за изпращане. След няколко обаждания във фирма "Профайлд" ме информираха, че при тях обективът е пристигнал в състояние, в което не може да се разпъне повече от 24 мм, тоест на видео записа се вижда, че такъв проблем не е имал при самото изпращане.
В разговор със служителият на фирма "Еконт", той също потвърди пред мен, а и се надявам, че и пред неговите висшестоящи е потвърдил, че в момента на получаване на пратката не е имало такъв проблем. Аз лично за първи път изпращам обектив по куриер и досега не ми се е налагало да ползвам такъв вид услуга. Предложиха ми застраховка, застраховав го, но се оказа, че това, на което викат застраховка всъщност не е застраховка. Това е просто допълнителна услуга към самата фирма един вид по-отговорно пазене.
И резултат е следният: изпратен здрав обектив с проблем във фокуса и застрахован, накрая върнат счупен без покриване на щетата. Такава случка според мен е възможно да се случи само в нашата държава. Искам всички колеги да бъдат много внимателни, защото КОЛЕКТИВНАТА ОТГОВОРНОСТ, води до КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ!
Какво мога да направя по въпроса? До момента съм сезирал КЗП.
- Дата и час: 12 Фев 2025, 15:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Във връзка с повредена пратка на Еконт.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|