Здравейте на всички,
Изправен съм пред потенциално много сериозен (като финансово изражение) проблем,който възникна вследствие на търговия на форекс пазар.
Накратко, след отваряне на позиция и неблагоприятно развитие на пазара сметката ми в български брокер е на минус 6-цифрена сума. Това се случва при положение,че наличните пари в сметката бяха 4-цифрена сума.
В договора между брокера и мен се посочва, че е възможно загубите по сметка да надвишат наличните средства в нея, и че брокерът има право да покрие загубите изисквайки ги от титуляра.
Ситуацията е такава, че брокерът заяви ясно намерението си да изиска пълно покриване на загубите и в съда.
От друга страна, за мен цифрата, която фигурира в сметката ми като минус е първо непосилна и второ абсолютно недоказана (и може би по принцип недоказуема..?).
Просто ми се заявява някаква сума, която първоначално беше една,впоследствие многократно по висока, която според брокера е реалното изражение на проведените от него операции по затваряне на позицията и поради пазарните особености към момента на ситуацията невъзможност да се изпълни по-ранно затваряне.
Подробностите са много и както разбирате материята е специфична макар като цяло да е в областта на ЗЗД.
Опитах да открия адвокат с опит в подобен казус за консултация, но не успях,затова молбата ми към вас,юристи, е да дадете мнение, да препоръчате специалист или да помогнете с някакви насоки.
Също така ако други засегнати по подобен начин прочетат темата,моля да се свържат с мен за обмяна на опит.
Благодаря!
- Дата и час: 12 Фев 2025, 12:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля,препоръчайте адвокат с опит в специфична материя
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля,препоръчайте адвокат с опит в специфична материя
Нищо не разбирам но нямате ли някакъв вид договор където да пише че ви се гарантира, не знам как да го изпиша защото по телефона така ме убеждаваха и не го запомних да не се стигне до загуба над определена сума. ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
- pitasht
- Активен потребител
Дай ми каквато и да е пет цифрена сума и ще те отърва от шестцифрената. Как може само глупости да са ви в главите?
- ivanov_p
- Активен потребител
Може би ако качите договора и кажете какво точно сте закупили и защо задължението е толкова голямо, може нещо да се помисли но принципно внимателно помислете доколко и дали брокерът е изпълнил разпоредбите на договора. Мисля, че там е основната ви възможност да се захванете за нещо, ако има за какво. Вие сте поръчали на брокера да изпълни нещо, дали го е изпълнил така както сте поискали това май само вие си знаете.
- pitasht
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|