начало

Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата

Пример за Заявление за вписване по чл.45 от ЗЮЛНЦ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пример за Заявление за вписване по чл.45 от ЗЮЛНЦ

Мнениеот jvasilev3 » 13 Апр 2016, 12:54

Здравейте,трябва да впиша сдружението си в централният регистър на министерството на правосъдието. Но не съм много сигурен как трябва да попълня документите. Имам нужда от пример какво трябва да се попълни в бланката на заявлението за вписване по чл. 45. :? :?: Благодаря много предварително.
jvasilev3
Нов потребител

Re: Пример за Заявление за вписване по чл.45 от ЗЮЛНЦ

Мнениеот xaoc1973 » 13 Апр 2016, 13:54

Четеш и попълваш. Мен никой не ме е учил и сама съм попълвала на много НПО-та заявленията и са били приемани без забележки. Какъв е проблемът?
Явно нямаш адвокат, но и за всеки средноинтелигентен българин не трябва да има трудности.
Конкретизирай, моля, за какво точно питаш.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот jvasilev3 » 13 Апр 2016, 14:40

Нямам претенции, че съм особено интелигентен. За това просто ще покажа. Ще към благодарен ако някой помогне, без да напада, така и така нараненото ми самочувствие :D
http://s22.postimg.org/odgjicv4x/str_1.png
jvasilev3
Нов потребител

Мнениеот xaoc1973 » 13 Апр 2016, 17:32

Сори, ако съм те засегнала!
По ред на червените стрелки:

Име на сдружението по съдебен акт
Не пишеш нищо, ако ти е първоначално вписване
На края на съдебното решение имаш един син печат от съда, там си пише партидният номер и тома и страницата, а съда е съкратено с три букви какъв - напр. СГС (Софийски градски съд)
Ако си възникнал чрез съдебен акт, не пишеш нищо; иначе ще опишеш основанието какво е, ако не е съдебен акт

Друго?
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Мнениеот lexy21 » 13 Апр 2016, 18:19

Чл. 6. (1) Информацията за подлежащите на вписване обстоятелства по чл. 45 от ЗЮЛНЦ се посочва в заявление, съгласно приложение № 1, в полета, обединени в групи, както следва:
1. група "Регистрационен номер" с единствено поле № 1 "№ на първоначалното вписване", в което се посочва номерът на вписването в Централния регистър. Полето не се попълва при първоначално подаване на заявление за вписване.
2. група "Идентификация"; в полетата й се посочва информация, отнасяща се до юридическото лице, както следва:
а) в поле № 2 "Наименование" се посочват наименованието на юридическото лице;
б) в поле № 3 “Организационна форма” се посочва организационната форма на юридическото лице: “сдружение”, “фондация”, “клон на чуждестранно юридическо лице” или съответната друга организационна форма;
в) в поле № 4 "Единен идентификационен код - БУЛСТАТ” се посочва единния идентификационен код на юридическото лице (клона);
г) в поле № 5 "Седалище и адрес" се посочват пощенският код, населеното място, районът, областта и точният адрес на юридическото лице (клона); в полето може да се посочат телефонен номер, номер на факс, електронна поща и Интернет адрес.
3. група "Данни за съдебна регистрация" (полетата й се попълват само при вписване на юридически лица, вписани в български съдебен регистър); в полетата й се посочва информация, отнасяща се до съдебната регистрация на юридическото лице, както следва:
а) в поле № 6 "Съд по регистрацията" се посочва трицифреният код на окръжния съд, в който е вписано юридическото лице (клонът на чуждестранното лице), съгласно списък, одобрен от министъра на правосъдието;
б) в поле № 7 "Партиден номер" се посочва номерът на партидата на юридическото лице (клонът на чуждестранното лице);
в) в поле № 8 "Съдебно дело" се посочва номерът и годината на съдебното дело по регистрацията на юридическото лице (клонът на чуждестранното лице);
г) в поле № 9 “Националност” се посочва цифровия код на държавата, по чието право е учредено юридическото лице, регистрирало клона, съгласно "Класификатор на държавите" от Наредба № 5 от 10.05.1999 г. за структурата в цифров вид на кадастралните планове и карти, регулационните планове на почвените категории, на министъра на регионалното развитие и благоустройството (Обн., ДВ, бр. 56 от 22.06.1999 г.);
д) в поле № 10 “Обществено полезна дейност” се посочват целите и средствата за постигането им, както и предметът на стопанската дейност.
4. група "Друго основание за възникване" (полетата й се попълват само при вписване на български юридически лица, които не са вписани в съдебен регистър); в полетата й се посочва информация, отнасяща се до учредителя и акта, с който са учредени, както следва:
а) в поле № 11 "Учредител" се посочва наименованието на органа, учредил юридическото лице;
б) в поле № 12 "Учредителен акт" се посочва видът, номерът и датата на учредителния акт и данни за обнародването му;
5. група "Управителен орган", в полетата на тази група се посочват наименованието на управителния орган и данните за лицата от състава му:
а) в поле № 13 “Наименование” се посочва наименованието на управителния орган;
б) в поле № 14 "Член на управителния орган-Име" се посочва собственото, бащиното и фамилното име на съответното лице от състава на управителния орган;
б) в поле № 15 "Единен граждански номер" се посочва Единният граждански номер на лицето;
в) в поле № 16 "Начало на мандата" се посочва датата на началото на мандата;
г) в поле № 17 "Край на мандата" се посочва датата, на изтичането на мандата.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот jvasilev3 » 14 Апр 2016, 08:51

Много, много ви благодаря. Мисля, че за момента, това е което не разбирам. Златни хора сте вие :)
jvasilev3
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ