Здравейте!
Моят казус е доста завъртян и се надявам някой компетентен да може да ми отговори и даден категоричен отговор:
Преди 2 седмици подадох документи за межународен паспорт на синът ми с нотариално заверено пълномощно от таткото.
Срока ни за получаване на готовия паспорт е 16.05. Сега обаче спешно ми се налага да сменя постоянният адрес и на двамата, в същия град, само към друга община и РПУ. При тази промяна съответно трябва да си сменя и ЛК и при получаването на паспорта на детето ще съм с нова лична карта, чийто данни ще са различни от тези при подаване на заявлението, съответно и от данните в нотариално завереното пълномощно от бащата.
Дали ще имам проблем при получаването на паспорта?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 07 Фев 2025, 01:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Получаване на международен паспорт със сменена лична карта?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Получаване на международен паспорт със сменена лична кар
always_in_love написа:При тази промяна съответно трябва да си сменя и ЛК и при получаването на паспорта на детето ще съм с нова лична карта, чийто данни ще са различни от тези при подаване на заявлението, съответно и от данните в нотариално завереното пълномощно от бащата.
Не.
п.п. чудесен ник нейм
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
bird_of_paradise написа:always_in_love написа:При тази промяна съответно трябва да си сменя и ЛК и при получаването на паспорта на детето ще съм с нова лична карта, чийто данни ще са различни от тези при подаване на заявлението, съответно и от данните в нотариално завереното пълномощно от бащата.
Не.
п.п. чудесен ник нейм
Много Благодаря!!!
Това сигурно ли е? Ако случайно на гишето възникне проблем, какво бих могла да кажа в моя полза?
п.п. Благодаря
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
- always_in_love
- Нов потребител
Няма да има нужда да изказвате мисли, защото вие се идентифицирате с три имена и ЕГН, които са константа( относително за имената...), а адресът не е постоянна величина.
п.п. благодаря![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
п.п. благодаря
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Притеснението ми е по-скоро заради пълномощното и данните в него, защото по закон и двамата родители присъстват и при получаването на паспорта. В моят случай съм с пълномощно и ако пак сравняват данните от личната карта - тези от новата няма да съответстват с тези от пълномощното...
Благодаря много още веднъж, надявам се да нямам проблем!![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Благодаря много още веднъж, надявам се да нямам проблем!
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
- always_in_love
- Нов потребител
Родители на детето са тези, които са вписани в удостоверението за раждане. Е, там няма адресна регистрация на нито един от тримата субекти.
Това, че в пълномощното е записан адрес, не означава, че същият не подлежи на промяна.
Накратко намирам притесненията за неоснователни.
Успех от мен и благодаря за светлия лъч.
Това, че в пълномощното е записан адрес, не означава, че същият не подлежи на промяна.
Накратко намирам притесненията за неоснователни.
Успех от мен и благодаря за светлия лъч.
- bird_of_paradise
- Активен потребител
С риск да стана досадна и нахална, само за последно искам да поясня
- притесненията ми не са толкова за адреса, колкото че номера на личната карта ще е съвсем друг, както и датата и на издаване...Както и да е.., успокоихте ме, за което благодаря!
Така и така съм започнала да питам
- ако случайно знаете, ще се радвам да чуя и съвета ви по този въпрос:
Тъй като бащата не плаща издръжка и аз я получавам от общината...
с тази промяна на адреса към кого трябва да се обърна и кого трябва да информирам - със сигурност няма да може да продължи да се изплаща от старата община... При съдия изпълнителят ли трябва да отида или да информирам общината - старата/настоящата? Предполагам че има пак някакви бумащини и декларации, само дано този път процедурата е лека
Изключително благодаря предварително за отделеното време!!!
п.п. "светъл лъч"?
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Така и така съм започнала да питам
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Тъй като бащата не плаща издръжка и аз я получавам от общината...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Изключително благодаря предварително за отделеното време!!!
п.п. "светъл лъч"?
- always_in_love
- Нов потребител
мда... да не хареса нещо човек
.
Документите за самоличност не са вечни, а срочни, ето защо отпада и това ви притеснение.
В момента, в който си промените постоянният адрес отивате незабавно ( за да не се налага отпосле да връщате пари на общината, а и защото вече този съдебен изпълнител не е компетентен ) при СИ, където ви е образувано изпълнителното дело. Говорете с него. Предполагам( защото не съм имала такъв случай в практиката си), че ще ви посъветва да депозирате молба за прехвърляне на делото при съдебен изпълнител с район на действие района по постоянният ви адрес.
Отделно, винаги имате възможност да прекратите това дело, да ви върнат изпълнителния лист и да образувате ново при компетентен изпълнител. Но, не сте за тези действия.
Хубава вечер от мен.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
always_in_love написа:притесненията ми не са толкова за адреса, колкото че номера на личната карта ще е съвсем друг, както и датата и на издаване
Документите за самоличност не са вечни, а срочни, ето защо отпада и това ви притеснение.
В момента, в който си промените постоянният адрес отивате незабавно ( за да не се налага отпосле да връщате пари на общината, а и защото вече този съдебен изпълнител не е компетентен ) при СИ, където ви е образувано изпълнителното дело. Говорете с него. Предполагам( защото не съм имала такъв случай в практиката си), че ще ви посъветва да депозирате молба за прехвърляне на делото при съдебен изпълнител с район на действие района по постоянният ви адрес.
Отделно, винаги имате възможност да прекратите това дело, да ви върнат изпълнителния лист и да образувате ново при компетентен изпълнител. Но, не сте за тези действия.
Хубава вечер от мен.
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Много, много благодаря!!! ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
- always_in_love
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|