начало

Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата Осъден за принуда и разврат бивш преподавател по „Право“ иска 20 000 лева от прокуратурата

Получаване на международен паспорт със сменена лична карта?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Получаване на международен паспорт със сменена лична карта?

Мнениеот always_in_love » 23 Апр 2016, 16:39

Здравейте!
Моят казус е доста завъртян и се надявам някой компетентен да може да ми отговори и даден категоричен отговор:
Преди 2 седмици подадох документи за межународен паспорт на синът ми с нотариално заверено пълномощно от таткото.
Срока ни за получаване на готовия паспорт е 16.05. Сега обаче спешно ми се налага да сменя постоянният адрес и на двамата, в същия град, само към друга община и РПУ. При тази промяна съответно трябва да си сменя и ЛК и при получаването на паспорта на детето ще съм с нова лична карта, чийто данни ще са различни от тези при подаване на заявлението, съответно и от данните в нотариално завереното пълномощно от бащата.
Дали ще имам проблем при получаването на паспорта?

Благодаря предварително!
always_in_love
Нов потребител

Re: Получаване на международен паспорт със сменена лична кар

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Апр 2016, 19:52

always_in_love написа:При тази промяна съответно трябва да си сменя и ЛК и при получаването на паспорта на детето ще съм с нова лична карта, чийто данни ще са различни от тези при подаване на заявлението, съответно и от данните в нотариално завереното пълномощно от бащата.

Не.

п.п. чудесен ник нейм :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот always_in_love » 23 Апр 2016, 19:56

bird_of_paradise написа:
always_in_love написа:При тази промяна съответно трябва да си сменя и ЛК и при получаването на паспорта на детето ще съм с нова лична карта, чийто данни ще са различни от тези при подаване на заявлението, съответно и от данните в нотариално завереното пълномощно от бащата.

Не.

п.п. чудесен ник нейм :)

Много Благодаря!!!
Това сигурно ли е? Ако случайно на гишето възникне проблем, какво бих могла да кажа в моя полза?

п.п. Благодаря :) като Вашият :P
always_in_love
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Апр 2016, 20:02

Няма да има нужда да изказвате мисли, защото вие се идентифицирате с три имена и ЕГН, които са константа( относително за имената...), а адресът не е постоянна величина.

п.п. благодаря :)
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот always_in_love » 23 Апр 2016, 20:09

Притеснението ми е по-скоро заради пълномощното и данните в него, защото по закон и двамата родители присъстват и при получаването на паспорта. В моят случай съм с пълномощно и ако пак сравняват данните от личната карта - тези от новата няма да съответстват с тези от пълномощното...
Благодаря много още веднъж, надявам се да нямам проблем! :roll:
always_in_love
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Апр 2016, 20:15

Родители на детето са тези, които са вписани в удостоверението за раждане. Е, там няма адресна регистрация на нито един от тримата субекти.
Това, че в пълномощното е записан адрес, не означава, че същият не подлежи на промяна.

Накратко намирам притесненията за неоснователни.
Успех от мен и благодаря за светлия лъч.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот always_in_love » 23 Апр 2016, 20:35

С риск да стана досадна и нахална, само за последно искам да поясня :oops: - притесненията ми не са толкова за адреса, колкото че номера на личната карта ще е съвсем друг, както и датата и на издаване...Както и да е.., успокоихте ме, за което благодаря!
Така и така съм започнала да питам :oops: - ако случайно знаете, ще се радвам да чуя и съвета ви по този въпрос:
Тъй като бащата не плаща издръжка и аз я получавам от общината... :( с тази промяна на адреса към кого трябва да се обърна и кого трябва да информирам - със сигурност няма да може да продължи да се изплаща от старата община... При съдия изпълнителят ли трябва да отида или да информирам общината - старата/настоящата? Предполагам че има пак някакви бумащини и декларации, само дано този път процедурата е лека :roll:

Изключително благодаря предварително за отделеното време!!!

п.п. "светъл лъч"?
always_in_love
Нов потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 23 Апр 2016, 22:47

мда... да не хареса нещо човек :lol: .

always_in_love написа:притесненията ми не са толкова за адреса, колкото че номера на личната карта ще е съвсем друг, както и датата и на издаване

Документите за самоличност не са вечни, а срочни, ето защо отпада и това ви притеснение.

В момента, в който си промените постоянният адрес отивате незабавно ( за да не се налага отпосле да връщате пари на общината, а и защото вече този съдебен изпълнител не е компетентен ) при СИ, където ви е образувано изпълнителното дело. Говорете с него. Предполагам( защото не съм имала такъв случай в практиката си), че ще ви посъветва да депозирате молба за прехвърляне на делото при съдебен изпълнител с район на действие района по постоянният ви адрес.

Отделно, винаги имате възможност да прекратите това дело, да ви върнат изпълнителния лист и да образувате ново при компетентен изпълнител. Но, не сте за тези действия.

Хубава вечер от мен.
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот always_in_love » 24 Апр 2016, 09:42

Много, много благодаря!!! :wink:
always_in_love
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ