Здравейте,
Собственикът на дружеството постави задача, която не знам как да изпълня за да е максимално точна.
С две думи ми каза; "Провери свързаността на Х ЕООД с други фирми...виж там по отчетите и баланса..."
Естествено, проверих, чрез ПИС пряката свързаност и посочих 8 фирми с един и същ действителен собственик, лице за контакт и т.н.
Но, косвената е някакъв кошмар-има над 30!дружества, които се разклоняват всяко по още толкова и краят не се вижда.
Ако пиша доклад за всичко това, ще стане 100 страници и никой няма да го прочете.
Имате ли съвет, как да структурирам анализа ми, максимално кратко и ясно?
Какво да гледам по балансите и отчетите и на кои дружества?
Ако, някой е правил подобен анализ, ще помоля да ми го изпрати, като бих си заплатила, разбира се.
Сърдечно Ви благодаря,
- Дата и час: 27 Дек 2024, 03:14 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да изпълня най-точно поставената задача?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Как да изпълня най-точно поставената задача?
И мен са ме карали да правя отчети, това е "прах в очите", трябва да се подходи привидно научно, лаконизмът е важно нещо. Нека се раздели изложението на някакви групи - фирми пряко свързани чрез едни и същи лица и втора група - евентуални икономически връзки - тоести - едни фирми са свързани помежду си - поради едни и същи собственици, а има и друг тип свързаност - когато са на един пазар и са сключвали сделки примерно.
В крайна сметка е важно усилието, да се представи някакъв анализ, това за какво им е точно и те не знаят.
В крайна сметка е важно усилието, да се представи някакъв анализ, това за какво им е точно и те не знаят.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
За да структурирате анализа максимално кратко и ясно, ето какво бих предложил:
Разделете свързаността на две части:
Пряка: Избройте 8-те дружества с директна връзка и кратко посочете вида на свързаността (собственик, лице за контакт, финансови данни).
Косвена: Групирайте косвено свързаните дружества в 4-5 категории (по дейност, собственост или ключови връзки).
Фокусирайте се върху важните данни:
Гледайте задълженията и вземанията към свързани лица, дялове в други дружества и дали има значими финансови рискове.
Обобщете в таблица:
Примерно: „8 пряко свързани дружества, 30+ косвени, 3 с висок финансов риск.“
Препоръки:
Фокусирайте се само върху дружествата с най-голяма финансова свързаност или потенциален риск.
Ако е нужно, добавете диаграма за визуализация.
Така докладът ще е ясен, кратък и целенасочен. Ако имате прекалено много данни, подгответе кратко резюме за собственика и предложете детайлен анализ само при поискване.
---
https://websitepr.eu/kakvo-e-seo/
Разделете свързаността на две части:
Пряка: Избройте 8-те дружества с директна връзка и кратко посочете вида на свързаността (собственик, лице за контакт, финансови данни).
Косвена: Групирайте косвено свързаните дружества в 4-5 категории (по дейност, собственост или ключови връзки).
Фокусирайте се върху важните данни:
Гледайте задълженията и вземанията към свързани лица, дялове в други дружества и дали има значими финансови рискове.
Обобщете в таблица:
Примерно: „8 пряко свързани дружества, 30+ косвени, 3 с висок финансов риск.“
Препоръки:
Фокусирайте се само върху дружествата с най-голяма финансова свързаност или потенциален риск.
Ако е нужно, добавете диаграма за визуализация.
Така докладът ще е ясен, кратък и целенасочен. Ако имате прекалено много данни, подгответе кратко резюме за собственика и предложете детайлен анализ само при поискване.
---
https://websitepr.eu/kakvo-e-seo/
- starfighter
- Нов потребител
Благодаря, желая Ви, спорна седмица
-
leia76 - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|