начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Как да изпълня най-точно поставената задача?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да изпълня най-точно поставената задача?

Мнениеот leia76 » 14 Дек 2024, 14:51

Здравейте,
Собственикът на дружеството постави задача, която не знам как да изпълня за да е максимално точна.

С две думи ми каза; "Провери свързаността на Х ЕООД с други фирми...виж там по отчетите и баланса..."

Естествено, проверих, чрез ПИС пряката свързаност и посочих 8 фирми с един и същ действителен собственик, лице за контакт и т.н.

Но, косвената е някакъв кошмар-има над 30!дружества, които се разклоняват всяко по още толкова и краят не се вижда.

Ако пиша доклад за всичко това, ще стане 100 страници и никой няма да го прочете.

Имате ли съвет, как да структурирам анализа ми, максимално кратко и ясно?

Какво да гледам по балансите и отчетите и на кои дружества?

Ако, някой е правил подобен анализ, ще помоля да ми го изпрати, като бих си заплатила, разбира се.

Сърдечно Ви благодаря,
Аватар
leia76
Потребител

Re: Как да изпълня най-точно поставената задача?

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Дек 2024, 22:57

И мен са ме карали да правя отчети, това е "прах в очите", трябва да се подходи привидно научно, лаконизмът е важно нещо. Нека се раздели изложението на някакви групи - фирми пряко свързани чрез едни и същи лица и втора група - евентуални икономически връзки - тоести - едни фирми са свързани помежду си - поради едни и същи собственици, а има и друг тип свързаност - когато са на един пазар и са сключвали сделки примерно.

В крайна сметка е важно усилието, да се представи някакъв анализ, това за какво им е точно и те не знаят.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот starfighter » 16 Дек 2024, 11:40

За да структурирате анализа максимално кратко и ясно, ето какво бих предложил:

Разделете свързаността на две части:
Пряка: Избройте 8-те дружества с директна връзка и кратко посочете вида на свързаността (собственик, лице за контакт, финансови данни).
Косвена: Групирайте косвено свързаните дружества в 4-5 категории (по дейност, собственост или ключови връзки).

Фокусирайте се върху важните данни:
Гледайте задълженията и вземанията към свързани лица, дялове в други дружества и дали има значими финансови рискове.

Обобщете в таблица:
Примерно: „8 пряко свързани дружества, 30+ косвени, 3 с висок финансов риск.“

Препоръки:
Фокусирайте се само върху дружествата с най-голяма финансова свързаност или потенциален риск.
Ако е нужно, добавете диаграма за визуализация.

Така докладът ще е ясен, кратък и целенасочен. Ако имате прекалено много данни, подгответе кратко резюме за собственика и предложете детайлен анализ само при поискване.

---
https://websitepr.eu/kakvo-e-seo/
starfighter
Нов потребител

Мнениеот leia76 » 16 Дек 2024, 14:04

Благодаря, желая Ви, спорна седмица :)
Аватар
leia76
Потребител

Назад към Взаимопомощ