начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Парно:

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Парно:

Мнениеот toshko » 25 Авг 2006, 09:54

Поздрави на всички!
Искам да попитам и ако някои може да помогне с съвет.
Спрял съм топлоподаването във апартамента (топла вода и радиатори)минават само тръби.Въпросът ми е.На какво парадоксално основание трябва да плащам сметки на топлофикация при условие ,че не ползвам тяхните услуги?
Определено не мисля ,че имам и договорни отношения с новия собственик с който да ме задължава да платя нещто което не ползвам
Знам ,че темата е обширна и нашумяла но ще се радвам да споделим тази тема,определено е в цял свят който пие си плаща но в случея мисля ,че има нещто ненормално.
toshko
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 25 Авг 2006, 12:14

Според новите светли идеи в областта на топлодрането, вече няма да плащате такса мощност. През лятото (след като не ползвате и топла вода) няма вече да плащате нищо. Остава въпросът какво се случва през отоплителния сезон. Цялата отоплителна инсталация на блока Ви включва както радиатори, индивидуални отклонения за топла вода и т.н., така и разни междуетажни тръболяци, както и тези в мазето. Те са от категорията на т.нар. "общи части" на етажната собственост. Тези общи части винаги генерират някакво разсейване на топлоенергията, което понастоящем по норматив е между 15 и 30 % от топлоенаргията, която е изчислена за отопление (т.е. ФДР изключват енергията за топлата вода, като загубите при нея са калкулирани в цената за отопление на кубик вода). Логиката е, че в съответствие с Вашия дял от общите части следва да се плащат съответния процент от тези 15-30 %. Тук обаче има противоречие с факта, че топлата вода също има загуби по общи части на етажната собственост (вертикалните щрангове например). Ето защо би трябвало най-накрая да се реши - или който нищо не ползва, не плаща нищо, или към загубите от сградната инсталация за отопление следва да се прибавят и някакви загуби от щранговете за топла вода. Личното ми мнение (аз също съм в топлофицирана сграда) е, че щом имате процент от общите части, ще трябва да си носите тежестта при експлоатацията върху тази собственост, т.е. процент от загубите, защото няма инсталация, която е ефективна на 100 %. Това не е "такса мощност", а част от неудобствата да живеете с други етажни собственици и приложението на принципа "комуто ползите, нему и тежестите". Ако убедите общото събрание целият блок да се откачи от Топлофикация, няма да се плаща нищо. Просто обитаването на обект в етажна собственост има такива досадни неудобства - да плащате за чистене, осветление и други подобни, уви!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот tankovbg » 27 Авг 2006, 20:34

Виж най горе Живеем в Енергостан същото дереже.
tankovbg
Потребител

Назад към Общи дискусии