начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Към модератора

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Към модератора

Мнениеот gudio » 06 Окт 2006, 09:52

В една тема употребих на шега възклицанието "вай а л л а х" и думата изчезна, :roll: както навремето установихме, че изчезва и пловдивското обръщение "м а й н а". Това ми направи лошо впечатление, защото наистина нецензурни думи си седят във форума, а "а л ла х" не би трябвало да се счита за такава дума. Опитах се да привлека вниманието на колегата nezret към тази, според мен дискриминационна автоматика, а виждам, че модераторът е изтрил целия ми постинг.
Модераторе, хубаво проявяваш активност напоследък, ама това със заличаването на, да ги наречем условно, ислямски термини, в които нищо обидно няма, не е ли религиозна нетърпимост ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот gudio » 06 Окт 2006, 09:54

Да сега пък думата беше заменена с християнския й еквивалент.
Ако спомена Буда, и него ли ще го изтрие системата ?
Да ! Пак го заменя с "бог" (ставаше въпрос за B u d d h a). Това вече е прекалено - този последният пък няма нищо общо с общия ни с мюсюлманите и евреите Бог !!!
Последна промяна gudio на 06 Окт 2006, 21:48, променена общо 1 път
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 06 Окт 2006, 10:15

Ама че щуротия. То май на турски "аллax" си означава точно "бог", ама все пак... Не знам модераторът дали се е притеснил, че някой тук може да води ислямска пропаганда, или просто му е писнало от постоянното споменаване на същия от страна на колегата nezret, ама вярно - извинявай, модераторе - леко неадекватно се държи системата за "цензуриране" в тоя сайт.
Гъдьо, много ми е любопитно кои ще да са били нецензурните думи, с които ти експериментира оня път, ама няма да те питам. :wink:

Я да видя дали Бyдa ще изчезне, ако е част от друга дума:
Утре в 7 ще те събуда. (Знам как се пише, де.)
Фамилно име Будаков.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот moderator » 06 Окт 2006, 10:39

Уважаеми Гъдьо,

Идеята на модератора на този форум е не да предизвиква спорове и недоразумения, а да поддържа, доколкото е по силитите му, конструктивния диалог между участниците.

В конкретната тема изписаната от Вас дума "А ллах" не е заменена с "бог" с цел да "подкопава" устоите на религията на мюсюлманите и не е израз на никакво дискриминационно отношение, "А ллах" и Бог означават едно и също нещо (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B3) поне според субективното мнение на модератора. Както можете да се убедите сам заменили сме и "Исус Христос" и производните му с "Бог", т.е. разглеждаме "Бог" като своеобразно родово понятие.

Настоящата реакция на модератора не е резултат на някаква религиозна ненавист, а е следствие на бурните дискусии в този форум отпреди 2,5 години, когато доста участници се почувстваха обидени в споровете (кой е бог, един ли е с много имена), спорове, които в крайна сметка предизвикаха лични нападки и дискутираните в настоящия момент имена се използваха като обиди.

Именно, за да се избегнат подобни коментари наложихме "цензура", от която поради невъзможността на компютъра сам да преценява смисъла вложен в конкретна дума/словосъчетание понякога се засягат и нормални мнения.

Колкото до думите, наистина нуждаещи се от цензура поради обидното им съдържание, мога да Ви уверя, че се полагат усилия и в тази посока-списъкът с цензурирани думи вече надхвърля 600 бр., но наистина не е възможно предвиждането на всички начини на изписване.

Ваш Модератор
moderator
Младши потребител

Мнениеот gudio » 06 Окт 2006, 21:54

Да, аз не съм във форума толкова отдавна и не знам за теологичните дискусии. Може би е трябвало да им отделите подфорум "църковно-правни въпроси", там да си се карат. Все пак форумът има сигурно и значението на "разтоварваща терапия" (като ония стаи, където можело да удариш две-три крошета на чучело с образа на шефа). Явно някои хора затова ръсят псувни тук, защото иначе "на живо" не смеят или не могат. :lol: Така все пак е по-добре.
Аватар
gudio
Активен потребител

Назад към Общи дискусии