начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Познавате ли Нотариус Връблянска?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Познавате ли Нотариус Връблянска?

Мнениеот Калина Галина » 02 Юни 2003, 22:29

Предсти ми да сключа сделка за покупка на неджижим имот на доста голяма стойност.Един от продавачите е и пълномощник на брат си,който е в чужбина.Пълномощното е заверено от Нотариус 200 Веселина Връблянска,за която чувам някои не много добри неща.Четейки вашия форум се опасявам да не стана жертва на недобросъвестен или немърлив Нотариус..

Чували ли сте нещо за Нотариус Връблянска и какво ще ме посъветвате,ако имам съмнения относно истинността на пълномощното?Моят адвокат ме успокоява,но не той ще дава парите.

Благодаря ви предварително!
Калина Галина

Re: Познажате ли Нот.Връблянска

Мнениеот ники » 03 Юни 2003, 13:49

Не бих могла да Ви кажа нищо за нотариуса, за когото питате, но според мен е без значение реномето му за защита на Вашия интерес в конкретния случай.
Мисля, че трябва да бъдат взети други превантивни мерки с оглед намаляване вероятността от някоя "измама".
Моето предложение, без да претендира за изчерпателност, е следното: Нека братът на Вашия продавач /упълномощителя по въпросното пълномощно/ да направи едно изрично пълномощно, в което да е упоменато точно какви права дава на пълномощника си , напр. "да продаде на Х. /нека бъде написано Вашето име и ЕГН/ .... идеална част от ..... срещу ..... цена" Това пълномощно може да бъде заверено от посланника /консула/ на РБългария в съответната държава и изпратено в оригинал /напр. DHL/. Така считам, след като разполагате с едно такова изрично пълномощно и то със по-скорошна дата бихте била по-защитена при един евентуален бъдещ спор. Това е моят личен съвет. Ако измисля друго- ще пиша.
Ще се радвам да прочета и други мнения.
ники

Мнениеот Нотариус » 03 Юни 2003, 21:53

При съвременната техника не е никакъв проблем да се направи фалшиво пълномощно заверено и от Папата.Най добре е да не се доверявате на никакво пълномощно.Но ако имота е апетитен сигурно ще има и други желаещи да го закупят и това е пречка за предявяване на претенции.
За Връблянска съм чувал някои неща,така че ако сумата е голяма не се доверявайте,особено ако започнат да се опъват на идеята дадена от Ники.
Ако пълномощното се окаже фалшиво рискувате да не може да влезете изобщо в имота,а и ще съдите продавача само за сумата отразена в НА.Тя обикновенно е данъчната оценка,а истинската платена от вас е друга,така че........
Нотариус

Мнениеот GSMski » 05 Юни 2003, 22:22

чувал съм не дотолкова добри неща,така че внимавайте
GSMski

Мнениеот kremi » 08 Юни 2003, 22:41

eh tazi Vryblqanska!!!pak li tq?!!!
kremi
Нов потребител

Мнениеот Микоян » 16 Юни 2003, 22:42

Връблянска беше(а може и още да е ) в услуга на "Циганската мафия" на Киро Японеца,която крадеше апартаменти преди години чрез фалшиви пълномощни.
Така че правете си изводите
Микоян

Мнениеот К » 17 Юни 2003, 18:03

Това са глупости. Нотариусът е с добра репотация. Обадете й се по телефона и направете справка, дали има такова пълномощно. Трябва да знаете рег. № на пълномощното и датата на издаване.
К

Мнениеот mishoni » 18 Юни 2003, 23:20

Колега, дори да проверите рег. номера това нищо ни Ви помага! Срещу сумичка в брой, спорният нотариус, ще ви завери пълномощно без да е виждала очите на упълномощителя! И то ще го има като рег № там и този Нотариус ще Ви каже: ,, Да, той беше тук и се подписа"!! Не е гаранция и ксеро-копието на личната карта на издателя! Съветвам колегата, да не се доверява на пълномощни, а да изисква лично присъствие или заверка на такова в нейно присъствие!
mishoni
Младши потребител

Мнениеот Myhestabrada » 19 Юни 2003, 09:57

Аз ще ви питам несгто по различно, кой ще подпише декларациите по чл. 226 ДПК и за семейно и имуществено състояние. Те по принцис се подписват не от пълномощника а лично от упълномощителя. ТАм се отразява и цената, на която ще се продава недвижимя имот. Ако тези две декларации се подпишат от човека в Германия /в случая/ си връзвате гащите :))) Успех
Myhestabrada

Мнениеот mishoni » 19 Юни 2003, 12:46

Колега, проблема да попълни декларации там където е не е проблем! Правил съм го само че в Швейцария! Питайте, няма лошо!:)))
mishoni
Младши потребител

Мнениеот Калина Галина » 21 Юни 2003, 21:57

Аз вече се отказах от сделката,защото разбрах,че е измама и подписа на пълномощното е фалшив(не съм проверявала дали пълномощното е заведено при Връблянска),просто се свързах с упълномощителя.
За форума ще ви кажа,че деклаациите по 226ДПК бяха подписани и заверени от същата Връблянска(предполагам и те са били фалшиви.Реално сделката можеше да стане и аз да изгоря с парите,след като се разбере,че пълномощника е недействителен.Благодаря за съветите.
В крайна сметка пак не знам как да постъпя в подобен случай и да се подсигуря относно подобни измами.Изтръпвам при мисълтта,че някой от наемателите ми може да ми скрои същия номер и да продаде някой от магазините ми.И ако това е държава и право...
Калина Галина

Мнениеот mishoni » 21 Юни 2003, 22:46

Ами мисля, че не е! Въпреки, че съм юрист ми продадоха колата, с пълномощно ,,подписано от мен"! Не искам да споменавам името на Нотариуса, изповядал сделката. Само бих добавил: КОЛИГИ ВНИМАВАЙТЕ!
mishoni
Младши потребител

Мнениеот Нотариус » 28 Юни 2003, 22:00

Доколкото знамрВръвлянска я разследват в момента за заверка на фалшиво пълномощнолТака че----
Нотариус

Познавам я много добре

Мнениеот ev4eto » 11 Ное 2006, 19:03

Аве хора какви са тия глупости??? Познавам Нотарюс Връблянска от няколко години и съм и редовна клиенка и мога да ви кажа че е много честен и точен човек! Останалото са глупости!!!
ev4eto
Нов потребител

Назад към Общи дискусии