начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Белтъчини или протеини?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Белтъчини или протеини?

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:41

Здравейте, моля за ви за информация. Къде мога да прочета дали съм задължена да напиша белтъчини или протеини? Става дума за рекламен материал и разбрах, че имало значение. Много ви благодаря предварително.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот ares » 09 Яну 2007, 15:45

Пич, сбъркал си сайта, този е за юристи, не за културисти :P
ares
Младши потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:48

Първо съм жена. Второ ако си прочел става питам евентуално за ЗАКОН, който ме задължава да изписвам по някакъв начин изписването на едно и също нещо. Трето бих те посъветвала да бъдеш по- мил, но преди това да прочетеш малко литература и да разбереш, че не само в хранителните добавки има белтъчини или протеини. Всъщност тях ги има в почти всичко, което ядеш като започнеш от хляб, минеш през млеката.... Успех все пак.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот pokerman » 09 Яну 2007, 15:52

За каква реклама става въпрос ?
За хранителни добавки ли?
pokerman
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:53

pokerman написа:За каква реклама става въпрос ?
За хранителни добавки ли?

Да, за добавка в млечен продукт.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот ares » 09 Яну 2007, 15:54

ОКи :D , това беше майтап колежке, не се впрягай, а това че те нарекох пич също бе майтап защото мадамите дето пият протеини са си пичове отвсякъде.Сори, ако съм те засегнал..
ares
Младши потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 15:58

ares написа:ОКи :D , това беше майтап колежке, не се впрягай, а това че те нарекох пич също бе майтап защото мадамите дето пият протеини са си пичове отвсякъде.Сори, ако съм те засегнал..

Засегнах се единствено и само, защото пишеш без да казваш нешо. Харесвам този сайт и чета смислени мнения, от които научаваш нещо. Той е от малкото качествени.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот ares » 09 Яну 2007, 16:02

Да ти кажа честно, качествените мнения не са толкова много според мен, но наистина има и такива. А аз обичам шегите, всички тук са толкова сериозни, извисени и самовлюбени, че понякога на човек му доскучава по дяволите :lol:
ares
Младши потребител

Мнениеот d_d » 09 Яну 2007, 17:46

Съдържанието на продукта следва да е описано на български език. Протеини и белтъчини означават едно и също , а от друга страна се използвата едновременно и почти по равно в съвременния език. Така че вие си изберете кое от двете ще използвате. Напоследък се набляга на "протеини". Но много се дразня като слушам за диоксид, а не двуокис.
d_d
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 17:58

Дамм, аз със сигурсност съм запозната, че двете думи означават едно и също. Не искам да имам проблеми с съответните истанции просто. Затова попитах вас юристите дали има такава наредва, закон или каквото и да е друго.
Все пак съм благодарна на тези, които писаха по въпроса.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 09 Яну 2007, 18:06

Би трябвало изискванията към рекламирането на този вид продукти да се съдържат в нормативния акт, уреждащ изискванията към съдържанието, етикирането, пускането на пазара, въвеждането или вноса и др.под. по отношение на същите продукти. Така е и при продуктите, в областта на които аз работя, а те са подобни и изискванията към тях също. Така че моят съвет е, прочетете внимателно всички нормативни актове, които сте чели при опаковането или при вноса/въвеждането на тези продукти. Успех!
alexa2
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 18:12

Благодаря Alexa, изчетох цялата наредба за етикирането, обаче нищо, което ме задължава да ползвам която и да е от двете. Просто ужасно се лутам. Да, протеини определено не ебългарска дума, но е по- разбираема за потребителя, тоест той по- скоро ще разбере, че са му нужни въпросните протеини, а не белтъчини, които се съдържат в този продукт.
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 09 Яну 2007, 18:17

А защо тогава не изпишете и двете думи с наклонена черта между тях или поставяйки в скоби втората от двете думи?!
alexa2
Потребител

Мнениеот fiorefiore » 09 Яну 2007, 18:20

alexa2 написа:А защо тогава не изпишете и двете думи с наклонена черта между тях или поставяйки в скоби втората от двете думи?!

Никакъв начин. Скоро ще видите въпросните продукти на пазара и ще разберете защо :-)
fiorefiore
Младши потребител

Мнениеот alexa2 » 09 Яну 2007, 18:51

Личното ми мнение на потрбител - лаик е, че "белтъчини" е думата, която сме учили в училище и знаем, че са ни нужни. "Протеини" е модерна, може би общоприета дума, която сигурно е по-лесно възприемана от по-младото поколение (не знам защо си мисля така, може би защото считам съвременното образование и образователна система за стремително ... как да кажа ... плъзнати надолу по наклона на невежеството, липсата на заинтересованост и т.н. Може би нямам никакво основание за формиране на подобно становище, извинете ако съм засегнала някого)
alexa2
Потребител

Назад към Общи дискусии