начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Проф. Мария Павлова почина :(

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проф. Мария Павлова почина :(

Мнениеот lazar_petrov » 26 Мар 2007, 23:13

Днес след обяд разбрах, че проф. Мария Павлова е била починала :( Това ме потресе, определено. Макар тя да ми е чела само 2 пъти лекции по Гражданско право - обща част, веднага си личеше високата й ерудиция и дълбочина на мисленето.

Поклон пред паметта й.
lazar_petrov
Младши потребител

Мнениеот got » 27 Мар 2007, 00:03

Ужас.. :cry: Да почива в мир.
got
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 27 Мар 2007, 00:47

Затова ли я нямаше в решението на КС?
:(
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Моите съболезнования!

Мнениеот juristche » 27 Мар 2007, 08:35

Ако е вярна информацията, икм да искажа моите съболезнования!
Един след друг си отиват ерудирани юристи и кой ще ги замести ..не ми се мисли!
:cry:
juristche
Младши потребител

Мнениеот ralitsarbg » 27 Мар 2007, 08:45

Колеги, за съжаление е вярна информацията - има подобна информация в страницата на Конституционния съд, в линк Актуално. Поклон пред паметта й...
ralitsarbg
Потребител

Мнениеот kagepe » 27 Мар 2007, 14:10

Много съжалявам за кончината и. Умна, точна, ерудирана и взискателна - такава я помня от студентските си години. Писа ми отличен по авторско право. Изпитът беше много удовлетворяващо преживяване. Благодарна съм, че имах възможността да общувам с нея.
Поклон пред паметта и.
kagepe
Младши потребител

Мнениеот vesselincho » 28 Мар 2007, 17:41

Сега доц.Русчев спокойно,когато я цитира може да се обръща към нея с "покойната", а не още докато беше жива, веднъж даже беше дал пример какво ще стане ако и "палне" "апартаментчето" на "Руския паметник", когато обясняваше за притезанието!

Поклон пред светлата й памет
vesselincho
Младши потребител

Мнениеот milenaaa » 28 Мар 2007, 17:54

Да почива в мир!Още една личност в сферата на конституционното право си отиде на 12.03.2007-проф.Боян Баламезов-поклон пред паметта му.
milenaaa
Потребител

Мнениеот got » 28 Мар 2007, 20:04

vesselincho написа:Сега доц.Русчев спокойно,когато я цитира може да се обръща към нея с "покойната", а не още докато беше жива, веднъж даже беше дал пример какво ще стане ако и "палне" "апартаментчето" на "Руския паметник", когато обясняваше за притезанието!

Поклон пред светлата й памет

Е, това са шеги сега... :wink: Едва ли го е мислил сериозно...
got
Младши потребител

Мнениеот ogi » 30 Мар 2007, 23:23

Бог да ги прости и двамата!

Не знам, има ли кой да ги замести тези хора - май не останаха много юристи с тяхната култура, ерудираност и скромност!

Да почиват в мир! И да се молят за нас отгоре, че като гледам накъде сме тръгнали...
ogi
Младши потребител

Мнениеот senex » 30 Мар 2007, 23:36

Поклон!
senex
Потребител

Мнениеот airmen » 31 Мар 2007, 11:02

Поклон пред паметта им ! Проф. Павлова беше добър човек. Добър човек беше и проф. Баламезов.
airmen
Потребител

Мнениеот hurby2 » 31 Мар 2007, 17:09

Професор Павлова беше голям юрист. Лигави студентчета я наричаха Мара Подробната и се опитваха да й създават карикатурен образ, но не успяваха изобщо. Аз й бях студентка, а по-късно имах привилегията да й бъда асистент 2 семестъра и установих, че в добавка към задълбочените и сериозни правни знания, тя беше много деликатна, честна и справедлива. В един горещ септемврийски ден по време на поправителната сесия някои изпитващи с нея асистенти си намериха извинение да си тръгнат към обед. Аз останах и тя с чувство на голямо неудобство и извинение ми предложи също да си тръгна, ако искам. Много студенти оставаха за изпитване и аз я съжалих да остане да изпитва сама. Останах до края. Тогава вече ракът вероятно се е развивал в нея. Доволна съм, че не я оставих сама.
Сега съм горчиво разочарована, че никъде в интернет вестта за смъртта й не беше оповестена официално. Освен в този форум и в лаконично съобщение в рубриката Актуално на КС. Тя беше личност в правото, много по-достойна и способна от понастоящем политиканстващите. Дано остане запомнена.
hurby2
Нов потребител

Мнениеот sunshine_75 » 31 Мар 2007, 17:30

Права сте, калега. Тя не просто няма да бъде забравена, а ще бъде ЗАПОМНЕНА. И просто няма дачин да бъде друго. Невероятна беше.
sunshine_75
Потребител

Мнениеот krasko666 » 31 Мар 2007, 17:44

za syjalenie na men ne mi e prepodavala i ne sym imal vyzmojnostta da se zapoznaq s neq no mislq 4e tq ostavi sleda v grajdanskoto pravo koqto nqma da iz4ezne. poklon.
krasko666
Младши потребител

Назад към Общи дискусии