Днес след обяд разбрах, че проф. Мария Павлова е била починала Това ме потресе, определено. Макар тя да ми е чела само 2 пъти лекции по Гражданско право - обща част, веднага си личеше високата й ерудиция и дълбочина на мисленето.
Поклон пред паметта й.
- Дата и час: 24 Яну 2025, 00:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Проф. Мария Павлова почина :(
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Моите съболезнования!
Ако е вярна информацията, икм да искажа моите съболезнования!
Един след друг си отиват ерудирани юристи и кой ще ги замести ..не ми се мисли!
Един след друг си отиват ерудирани юристи и кой ще ги замести ..не ми се мисли!
- juristche
- Младши потребител
Колеги, за съжаление е вярна информацията - има подобна информация в страницата на Конституционния съд, в линк Актуално. Поклон пред паметта й...
- ralitsarbg
- Потребител
Много съжалявам за кончината и. Умна, точна, ерудирана и взискателна - такава я помня от студентските си години. Писа ми отличен по авторско право. Изпитът беше много удовлетворяващо преживяване. Благодарна съм, че имах възможността да общувам с нея.
Поклон пред паметта и.
Поклон пред паметта и.
- kagepe
- Младши потребител
Сега доц.Русчев спокойно,когато я цитира може да се обръща към нея с "покойната", а не още докато беше жива, веднъж даже беше дал пример какво ще стане ако и "палне" "апартаментчето" на "Руския паметник", когато обясняваше за притезанието!
Поклон пред светлата й памет
- vesselincho
- Младши потребител
Да почива в мир!Още една личност в сферата на конституционното право си отиде на 12.03.2007-проф.Боян Баламезов-поклон пред паметта му.
- milenaaa
- Потребител
vesselincho написа:Сега доц.Русчев спокойно,когато я цитира може да се обръща към нея с "покойната", а не още докато беше жива, веднъж даже беше дал пример какво ще стане ако и "палне" "апартаментчето" на "Руския паметник", когато обясняваше за притезанието!
Е, това са шеги сега... Едва ли го е мислил сериозно...
- got
- Младши потребител
Бог да ги прости и двамата!
Не знам, има ли кой да ги замести тези хора - май не останаха много юристи с тяхната култура, ерудираност и скромност!
Да почиват в мир! И да се молят за нас отгоре, че като гледам накъде сме тръгнали...
Не знам, има ли кой да ги замести тези хора - май не останаха много юристи с тяхната култура, ерудираност и скромност!
Да почиват в мир! И да се молят за нас отгоре, че като гледам накъде сме тръгнали...
- ogi
- Младши потребител
Професор Павлова беше голям юрист. Лигави студентчета я наричаха Мара Подробната и се опитваха да й създават карикатурен образ, но не успяваха изобщо. Аз й бях студентка, а по-късно имах привилегията да й бъда асистент 2 семестъра и установих, че в добавка към задълбочените и сериозни правни знания, тя беше много деликатна, честна и справедлива. В един горещ септемврийски ден по време на поправителната сесия някои изпитващи с нея асистенти си намериха извинение да си тръгнат към обед. Аз останах и тя с чувство на голямо неудобство и извинение ми предложи също да си тръгна, ако искам. Много студенти оставаха за изпитване и аз я съжалих да остане да изпитва сама. Останах до края. Тогава вече ракът вероятно се е развивал в нея. Доволна съм, че не я оставих сама.
Сега съм горчиво разочарована, че никъде в интернет вестта за смъртта й не беше оповестена официално. Освен в този форум и в лаконично съобщение в рубриката Актуално на КС. Тя беше личност в правото, много по-достойна и способна от понастоящем политиканстващите. Дано остане запомнена.
Сега съм горчиво разочарована, че никъде в интернет вестта за смъртта й не беше оповестена официално. Освен в този форум и в лаконично съобщение в рубриката Актуално на КС. Тя беше личност в правото, много по-достойна и способна от понастоящем политиканстващите. Дано остане запомнена.
- hurby2
- Нов потребител
Права сте, калега. Тя не просто няма да бъде забравена, а ще бъде ЗАПОМНЕНА. И просто няма дачин да бъде друго. Невероятна беше.
- sunshine_75
- Потребител
za syjalenie na men ne mi e prepodavala i ne sym imal vyzmojnostta da se zapoznaq s neq no mislq 4e tq ostavi sleda v grajdanskoto pravo koqto nqma da iz4ezne. poklon.
- krasko666
- Младши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|