Здравейте, моля да ми препоръчате адвокат в София, който мога да ангажирам най - вероятно още тази седмица да присъства на сделка за продажба на имот.
От него ще искам да дойде с мен на изповядването, да прочете договора, който трябва да подпиша( аз съм продавача) и да ми каже дали в него има някакви уловки. Идеята е, че искам договора да е "чист", тоест с него да се приключат взаимоотношенията ми с купувачите (които са доста нахални и обсебващи хора) завинаги ,а не да имат вратички и утре да ми звъннат и да кажат: защо тази тръба е тук, а не там - ще те съдим....и разни такива......
Просто четох в една друга тема, че при покупко-продажба купувачите могат да искат да анулират сделката (в срок от 3 години май беше), ако открият неща, които е било невъзможно да се видят в началото.За мен това значи след 3 годии например да им се олюпи латекса в хола и да ме прозвънят за анулиране.
Благодаря предварително.
- Дата и час: 24 Яну 2025, 00:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Трябва ми адвокат за изповядване на сделка.Спешно!!!!!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
:wink: Advokati - ima
AKO VI OSIGURIOA ADVOKAT - ste se naloji da mi otgovorite na nikaoi vaprosi kato naprimer: "Zasto taka detailno ste prouchili vazmojnostta kupuvachat da se pozovava na skriti defekti?"
tel. 0888259270
tel. 0888259270
- onakilev
- Младши потребител
1во:Онакилев, ако ставаше дума за измама щях да си намеря по-прикрит начин да я извърша, а не да търся непознати адвокати по форумите, които в последния момент да ми съдействат в лъжите.
2-ро:Не съм "проучила детайлно възможността ", а съвсем случайно попаднах в този форум на нещо подобно и се стресирах, тъй като аз продавам имота с цел спокойно да разполагам с парите след това, а не години наред да треперя да не ми ги поискат обратно.
3-то:Сделката е през няколко брокерски къщи, които са проверили абсолютно всички документи и са огледали имота, за което са взели съответното възнагаждение.Просто искам да си платя отделно на адвокат, за да съм спокойна.
И накрая, г-н Онакилев, може да сте добър адвокат, но като гледам колко сте предубеден към евентуалните си клиенти не мисля да се присъединя към тях.
2-ро:Не съм "проучила детайлно възможността ", а съвсем случайно попаднах в този форум на нещо подобно и се стресирах, тъй като аз продавам имота с цел спокойно да разполагам с парите след това, а не години наред да треперя да не ми ги поискат обратно.
3-то:Сделката е през няколко брокерски къщи, които са проверили абсолютно всички документи и са огледали имота, за което са взели съответното възнагаждение.Просто искам да си платя отделно на адвокат, за да съм спокойна.
И накрая, г-н Онакилев, може да сте добър адвокат, но като гледам колко сте предубеден към евентуалните си клиенти не мисля да се присъединя към тях.
- maria27g
- Младши потребител
Здравейте, ако желаете моля обадете ми се, за да обсъдим казуса и евентуално да пристъпим към изповядване на сделката. 0888888019
- tishinova
- Нов потребител
maria27g написа:1во:Онакилев, ако ставаше дума за измама щях да си намеря по-прикрит начин да я извърша, а не да търся непознати адвокати по форумите, които в последния момент да ми съдействат в лъжите.
Към създалата темата:
Защо си мислите, че непознат адвокат ще даде стойностна консултация на някой непознат, който съвсем случайно бил попаднал във форума? И който си мисли, че съвсем случайно ще му се отговори и то компетентно, само защото този някой си имал бил проблем и е стресиран?!
На такива като вас не трябва да се помага, защото си имате няколко брокерски къщи. Когато пишете това, зададохте ли си въпроса какво е направила агенцията/ите, за да защити интересите на продавача, за да не е стресиран и по-късно.
И макар че адвокатите не полагаме Хипократова клетва да помагаме на тези, които сами не знаят, че имат нужда от помощ, все пак ще ви дам безплатен съвет: попитайте няколкото брокерски къщи, / с/ които / ви / работите / работят / каква им е отговорността.
Консуматор, вие не сте потребител на услуги, който се доверява на агенции-професионалсти, не заслужава да му се помага.
- potrebitel
- Потребител
Благодаря на всички отговорили на темета ми.Намерих си адвокат и изповядах сделката.
А вие -"potrebitel" - не знам адвокат ли сте ,какъв сте, но тъй като нищо не сте разбрал, ще ви обясня:
Аз не искам някой да ми "помага", защото помощ - означава безплатна услуга. Аз търсех адвокат, на когото да платя.
2ро:Относно брокерските къщи - именно поради факта , че те не винаги вършат своята работа - имате работа Вие - адвокатите. И вместо да ги критикувате трябва да им благодарите. Ако някой ще ги критикува -то това съм Аз.
2ро: Ако сте адвокат, което силно се съмнявам, то сте твърде емоционален. Кой говори за стресове, Хипократови клетви и т.н. По-скоро на философ ми приличате.
3то:Относно факта, че "непознати адвокати не помагат на непознати хора" го научавам сега от Вас. Не знаех, че трябва да имам роднинска връзка с адвокат, за да ми свърши работа.
И ...последно: Не съм Ви искала "компетентното" мнение заслужавам или не да ми се помага, а търсех професионалист в сферата на правото ,какъвто Вие не сте.За философ определено имате качества:)
А вие -"potrebitel" - не знам адвокат ли сте ,какъв сте, но тъй като нищо не сте разбрал, ще ви обясня:
Аз не искам някой да ми "помага", защото помощ - означава безплатна услуга. Аз търсех адвокат, на когото да платя.
2ро:Относно брокерските къщи - именно поради факта , че те не винаги вършат своята работа - имате работа Вие - адвокатите. И вместо да ги критикувате трябва да им благодарите. Ако някой ще ги критикува -то това съм Аз.
2ро: Ако сте адвокат, което силно се съмнявам, то сте твърде емоционален. Кой говори за стресове, Хипократови клетви и т.н. По-скоро на философ ми приличате.
3то:Относно факта, че "непознати адвокати не помагат на непознати хора" го научавам сега от Вас. Не знаех, че трябва да имам роднинска връзка с адвокат, за да ми свърши работа.
И ...последно: Не съм Ви искала "компетентното" мнение заслужавам или не да ми се помага, а търсех професионалист в сферата на правото ,какъвто Вие не сте.За философ определено имате качества:)
- maria27g
- Младши потребител
офтопик:
maria27g, понякога отношенията в този форум, за съжаление, са пренапрегнати.
Повечето четящи не са Ви отговорили, защото са счели, че не е морално да Ви препоръчват някого. Първо, защото е самонатягане и самореклама (забранени по Зак. Адв.). Второ, защото не е някаква специфична област, в която да има малцина известни специалисти. И трето, защото е за София.
Вие наистина поискахте съвсем коректно адвокат, осъзнавайки, че трудът се заплаща. Потребител обаче явно не е прочел внимателно, а отношенията в този форум, както казах, понякога са пренапрегнати.
maria27g, понякога отношенията в този форум, за съжаление, са пренапрегнати.
Повечето четящи не са Ви отговорили, защото са счели, че не е морално да Ви препоръчват някого. Първо, защото е самонатягане и самореклама (забранени по Зак. Адв.). Второ, защото не е някаква специфична област, в която да има малцина известни специалисти. И трето, защото е за София.
Вие наистина поискахте съвсем коректно адвокат, осъзнавайки, че трудът се заплаща. Потребител обаче явно не е прочел внимателно, а отношенията в този форум, както казах, понякога са пренапрегнати.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
kontrol,
Уважавам мненията ви и по тази причина ще ви отговоря:
Продавач, чиято сделка минава през " няколко брокерски къщи ", е диагноза.
Не любопитствам къде форумстващата maria27g " си е намерила адвокат ", оставам да прецени всеки дали това се е случило в този форум по този начин.
А онтосно " пренапрегнатите отношения " допускам, че може и да има, но не ги търсите на точното място.
Уважавам мненията ви и по тази причина ще ви отговоря:
Продавач, чиято сделка минава през " няколко брокерски къщи ", е диагноза.
Не любопитствам къде форумстващата maria27g " си е намерила адвокат ", оставам да прецени всеки дали това се е случило в този форум по този начин.
А онтосно " пренапрегнатите отношения " допускам, че може и да има, но не ги търсите на точното място.
- potrebitel
- Потребител
Kontrol, благодаря:)
Potrebitel, вие освен за философ имате данни и за лекар, щом без дори да се срещате с пациента му поставяте диагноза:)
А относно "няколкото брокерски къщи" не че съм длъжна, но ще Ви обясня:
Когато си обявиш имота за продажба в една агенция, много често се случва друга агенция ,която има клиент за твоя имот да се свърже с първата и при сделката си поделят комисионните - за първата от продавача, за втората - от купувача. Това не е умишлено търсен ефект, а просто така се случва понякога.
Дано поне този път сте ме разбрал правилно и няма отново да търсите под вола теле.
Благодаря на всички за проявеното отношение:))
Potrebitel, вие освен за философ имате данни и за лекар, щом без дори да се срещате с пациента му поставяте диагноза:)
А относно "няколкото брокерски къщи" не че съм длъжна, но ще Ви обясня:
Когато си обявиш имота за продажба в една агенция, много често се случва друга агенция ,която има клиент за твоя имот да се свърже с първата и при сделката си поделят комисионните - за първата от продавача, за втората - от купувача. Това не е умишлено търсен ефект, а просто така се случва понякога.
Дано поне този път сте ме разбрал правилно и няма отново да търсите под вола теле.
Благодаря на всички за проявеното отношение:))
- maria27g
- Младши потребител
Ех, Мария, и Вас не Ви бива съвсем за врачка.
По мненията му във форума Потребител не изглежда да е философ, медик
един работник от Тексас,
хамалин от Алжир,
поет...
По мненията му във форума Потребител не изглежда да е философ, медик
един работник от Тексас,
хамалин от Алжир,
поет...
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
- kontrol
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|