начало

Петьо Еврото е жив и здрав – ползва телефон и часовник Петьо Еврото е жив и здрав – ползва телефон и часовник

Смях в залата! Ама не в съдебната зала, а в една фитнесзала

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Смях в залата! Ама не в съдебната зала, а в една фитнесзала

Мнениеот vladikov » 06 Яну 2008, 17:20

Смях в залата! Ама не в съдебната зала, а в една зала за фитнес. На въпроса: "К'во бачкате, пичове?", зададен от единия от треньорите. Много вежливо един от тримата колеги, с които ходим да вдигаме в заличката, отговори, че сме юристи. Като се замисля, не е много често срещано явление наистина, но все пак ми се струва, че да спортуваш е по-хубаво, отколкото в залата (вече за съдбната такава) да изглеждаме като кюфтета или слаби като макарони. А ако някой колега се занимава с криминално право - и клиенти може да намери в тези зали. Интересно е мнението на обществото, че юристите, като хора на словото, оставят на заден план външния си вид. Не мога да се съглася с това мнение! Въпреки че има колеги, които се гордеят със солидните си шкембенца. Аз лично поддържам фигура два пъти седмично и ми се случи следната ситуация в Районния съд - София. Беше през лятото и аз имах да направя една справка, затова бях облякъл само блузка с къс ръкав поо тялото и едни дънки. С гола глава, тъмни очила и един златен ланец (един пръст дебел) под блузката. На входа охраната ме изгледа подозрително и единия попита: "Ти по кое дело си обвиняем?". Десет минути му обяснявах, че съм юрист, така и не ми повярва. Имали ли сте и вие такива случки?
Последна промяна vladikov на 13 Яну 2008, 00:19, променена общо 1 път
vladikov
Младши потребител

Re: Юристи-щангисти

Мнениеот donna » 06 Яну 2008, 17:51

vladikov написа:Смях в залата! Ама не в съдебната зала, а в една зала за фитнес. На въпроса: "К'во бачкате, пичове?", зададен от единия от треньорите. Много вежливо един от тримата колеги, с които ходим да вдигаме в заличката, отговори, че сме юристи. Като се замисля, не е много често срещано явление наистина, но все пак ми се струва, че да спортуваш е по-хубаво, отколкото в залата (вече за съдбната такава) да изглеждаме като кюфтета или слаби като макарони. А ако някой колега се занимава с криминално право - и клиенти може да намери в тези зали. Интересно е мнението на обществото, че юристите, като хора на словото, оставят на заден план външния си вид. Не мога да се съглася с това мнение! Въпреки че има колеги, които се гордеят със солидните си шкембенца. Аз лично поддържам фигура два пъти седмично и ми се случи следната ситуация в Районния съд - София. Беше през лятото и аз имах да направя една справка, затова бях облякъл само блузка с къс ръкав поо тялото и едни дънки. С гола глава, тъмни очила и един златен ланец (един пръст дебел) под блузката. На входа охраната ме изгледа подозрително и единия попита: "Ти по кое дело си обвиняем?". Десет минути му обяснявах, че съм юрист, така и не ми повярва. Имали ли сте и вие такива случки?

E не съм много съгласна . Добре че се похвалихте ,че сте с идеални пропорции ,но за мен няма значение кой е дебел и кой слаб важен е човека . Разбрах ,че имате дебел ланец и не само аз :twisted:
За вида, в който сте се издокарали сам сте си виновен ,защо сте се обяснявали ,не беше ли по -лесно да покажете адвокатската си карта или личната си карта ,или ако сте юрисконсулт не носехте ли в себе си пълномощното или поне копие от трудов д-р или заповед за назнание .
donna
Старши потребител

Мнениеот samoten_agent » 06 Яну 2008, 17:53

Интересно е мнението на обществото, че юристите, като хора на словото, оставят на заден план външния си вид.

А костюмите на Ерменеджилдо Дзеня къде ги оставяте?! ;-)
На въпроса Ви - за подсъдим може да са вземали всеки един от нас, като не е задължително да е било заради фигурата или ланците. 8)
samoten_agent
Младши потребител

In disputo veritas!

Мнениеот vladikov » 06 Яну 2008, 20:50

Или иначе казано - в спора е истината!
Сега, вече почти осем месеца след тази случка, още ме помнят от охраната и вече не се бъркат от външния вид. Не че повече се появих по блузка и дънки (още по-малко с ланеца), ама performance-a си беше голямо преживяване. А това за перфектните мерки не съм го казвал никъде. Най-малкото това не отговаря на обективната истина. Както обича да казва една колежка: "Разни хора - разни идеали, а някои и без идеали".
vladikov
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 07 Яну 2008, 01:48

Разбирам ви напълно.... :lol: Явно и аз имам доста несериозен вид, защото една госпожа веднъж много се възмути какво точно търся на местопроизшествието и като й обясних, се извини, като каза "Ама аз ви помислих за приятелка на някое от момчетата" / с мен бяха ОР и експерт/. :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот adiko » 07 Яну 2008, 11:47

подкрепям мнението, че трябва да се спортува. аз лично спортувам всеки ден преди работа, освен ако не съм на курс по италиански. дава тонус, добро настроение и топли през зимата :D иначе какво лошо има човек да изглежда добре? често серщам завистливи погледи и то не защото изглеждам кой знае колко страхотно, а заради упоритостта. обаче за да си постоянен в спорта трябва да го превърнеш в начин на живот. след две седмици почивка по празниците, нямах търпение днес да отида на фитнес :D
а за несериозния вид - на всеки се случва :D не ми се облича костюм и май няма да го направя скоро... а и сега с тези тоги ни улесняват напълно :lol:
adiko
Потребител

Мнениеот stroitel » 07 Яну 2008, 15:23

adiko написа:подкрепям мнението, че трябва да се спортува. .. . дава тонус, добро настроение и топли през зимата :D иначе какво лошо има човек да изглежда добре? ....а за несериозния вид - на всеки се случва :D не ми се облича костюм и май няма да го направя скоро... а и сега с тези тоги ни улесняват напълно :lol:

И аз мисля,че спорта помага.
Дори само за това,че клетките получават повече кислород.
2-3 пъти седмично тренирам и ми е много приятно и полезно - свалям стреса, зареждам се с енергия - и с живот. :)
Връзката я използвам само за зала. Все пак има доста варианти да си облечен елегантно - и без нея.
stroitel
Потребител

Мнениеот uvella » 08 Яну 2008, 10:37

Предпочитам ежедневните 20-минутки, отколкото 2-3 пъти седмично по 2 часа силово натоварване. Успеха е в постоянството.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

ok

Мнениеот vladikov » 08 Яну 2008, 12:43

Ама за 20 минутки - само лицеви опори и коремни преси ли?
vladikov
Младши потребител

Мнениеот portokal » 08 Яну 2008, 13:01

Защо само - не е казано, че всеки ден е едно и също. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот uvella » 09 Яну 2008, 13:15

Малко на чат го обърнахме... И минутките са 40 (посочих 20 условно).
Не, не са "само" преси и лицеви. Предимно уредче плюс танци, плюс упражнения (за натоварване на определени групи мускули)
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот adiko » 09 Яну 2008, 15:41

Малко на чат го обърнахме...

лошо няма, нали трябва и да се разтоварваме, а и темата е такава :) постоянството е важно, без значение дали са 20, 40 мин или час и половина :) аз дори си имам клиент от залата :lol: само дето е малко неприятно докато разтоварвам напрежението да ме занимава в залата с проблемите си :?
adiko
Потребител

Мнениеот uvella » 09 Яну 2008, 16:46

ОбЕсни му на тоя клиент, че си адвокат в кантората си, с работно време.
В залата разтоварваш, не натоварваш....
Сменяй залата - фитнеси колкото щеш.(освен ако не ходиш в тая зала именно заради работата като адвокат, а не да разтовариш :? )
Петър І
uvella
Потребител

Назад към Общи дискусии