през 2001 г. ми е направена митническа проверка. едва през 2008 г. получавам писмо от Агенцията за държавни вземания за доброволно изпълнение на наказание глоба. от писмото е видно, че глобата е наложена с наказателно постановление, което не ми е връчено. нещо повече, не ми е предявяван и никакъв акт за установяване на адм.нарушение. никога не съм си променял адреса.
явно са изтекли всички срокове за защита. но как да се защитя все пак като за никакво производство срещу мен не съм уведомен?
- Дата и час: 09 Фев 2025, 13:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
БЕЗУМИЕ! ПОМОЩ!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Споко, сигурно са изтекли са и всички давностни срокове за събиране на вземането.
Отиди в АДВ, направи си копие на преписката (нямат право да ти отщажат) и се свържи с адвокат, щото инфото, което даваш не е достатъчно.
Отиди в АДВ, направи си копие на преписката (нямат право да ти отщажат) и се свържи с адвокат, щото инфото, което даваш не е достатъчно.
- pachikrak
- Младши потребител
Моят съвет е подадете молба до публичния изпълнител за прекратяване на изпълнителното производство поради изтекла погасителна давност, на основание чл. 225, ал. 1, т. 7, във връзка с чл. 168, т. 3 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Няма нужда да ходите при адвокат, всеки може да напише такава молба.
Ако все пак решите да се обърнете към адвокат, най-добре е той да Ви напише жалба, но не срещу действията на публичния изпълнител (защото те ся законосъобразни), а срещу съответня митнически орган, който е издал Наказателното постановление.
Вижте и чл. 171 и 172 от ДОПК.
Няма нужда да ходите при адвокат, всеки може да напише такава молба.
Ако все пак решите да се обърнете към адвокат, най-добре е той да Ви напише жалба, но не срещу действията на публичния изпълнител (защото те ся законосъобразни), а срещу съответня митнически орган, който е издал Наказателното постановление.
Вижте и чл. 171 и 172 от ДОПК.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: БЕЗУМИЕ! ПОМОЩ!
cloud9 написа:през 2001 г. ми е направена митническа проверка. едва през 2008 г. получавам писмо от Агенцията за държавни вземания за доброволно изпълнение на наказание глоба. от писмото е видно, че глобата е наложена с наказателно постановление, което не ми е връчено. нещо повече, не ми е предявяван и никакъв акт за установяване на адм.нарушение. никога не съм си променял адреса.
явно са изтекли всички срокове за защита. но как да се защитя все пак като за никакво производство срещу мен не съм уведомен?
За АУАН има си ред на връчване когато е съставен неприсъствено ...
E Не се знае дали не ви е връчено ,може да ви е изпратено на адрес и да не сте се явили да го получите ,тогава пощите го връщат на подателя . Счита се зе редовно връчено ,ако не сте се явили ,никой не може да черпи права от собственото си неправомерно поведение .
А и не пишете кога ви е издадено НП има значение ,тъй като ЗАНН ,Чл. 34.Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
НП може да е изпратено пак попощата.
За да разберете ,какво се е случило обърнете се към АДВ ,съответния митнически орган трябва да е изпратил както НП ,така и АУАН и обратните разписки или върнатите писма.
- donna
- Старши потребител
Това отнася ли се и за преписките преди 2006г., когато по ДПК не се изискваше да са окомплектовани от публичния взискател?
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Това отнася ли се и за преписките преди 2006г., когато по ДПК не се изискваше да са окомплектовани от публичния взискател?
Преди 2006 не мога да ти кажа бях юрисконсулт и никога сме нямали проблеми с митниците ,тъй като фирмата беше изрядна.
- donna
- Старши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|