начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

Сгрешен адрес в лична карта

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Сгрешен адрес в лична карта

Мнениеот lo_82 » 26 Май 2008, 14:05

Здравейте на всички!!!
Имам следния проблем и ще съм благодарна ако може да ми дадете съвет какво да направя
В адреса ми по лична карта е сбъркан етажа и излиза, че аз и семейството ми живеем в един апартамент, но на различни етажи :shock:
Досега това не беше проблем, но сега ми се налага да доказваме че живеем на този адрес от определен период от време и единствения начин за това е личните карти :idea: А не искам да си сменям личната карта защото само датата на издаването й за момента ми е доказателство, че живея на този адрес от N години, а ако си изкарам удостоверение за постоянен адрес то то пак ще е със сбъркания етаж :!: :!: :!:
Направо не знам как да постъпя!!!
Моля,някой ако може да ми даде идея от къде и как мога да си изкарам документ, че става въпрос за едно и също и е въпрос на техническа грешка ще съм много благодарна!!!
lo_82
Нов потребител

това е най-бързо

Мнениеот kap_ka » 26 Май 2008, 15:17

ПОДАЙТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА НАСТОЯЩ АДРЕС И ПОСОЧЕТЕ ВЕРНИЯ В ПРоТИВЕН СЛУЧАЙ ТРЯБВА ДА СМЕНЯТЕ ЛИЧНАТА КАРТА, едва ли администрацията ще си коригира грешката, пазите ли си предишното заявление за постоянен адрес.
kap_ka
Нов потребител

Мнениеот lo_82 » 26 Май 2008, 15:45

Не за съжаление не го пазя :(
lo_82
Нов потребител

Re: Сгрешен адрес в лична карта

Мнениеот kalahan2008 » 26 Май 2008, 18:47

lo_82 написа:Здравейте на всички!!!
Имам следния проблем и ще съм благодарна ако може да ми дадете съвет какво да направя
В адреса ми по лична карта е сбъркан етажа и излиза, че аз и семейството ми живеем в един апартамент, но на различни етажи :shock:
Досега това не беше проблем, но сега ми се налага да доказваме че живеем на този адрес от определен период от време и единствения начин за това е личните карти :idea: А не искам да си сменям личната карта защото само датата на издаването й за момента ми е доказателство, че живея на този адрес от N години, а ако си изкарам удостоверение за постоянен адрес то то пак ще е със сбъркания етаж :!: :!: :!:

Подайте ново заявление за постоянен адрес, вече с верния адрес, и въз основа на него си извадете нова лична карта.
А ако Ви трябва доказателство, че сте пребивавали на този адрес и преди това...много зависи от конкретиката на казуса, за който обаче не давате никакви данни.
Може би е възможно да се докаже, че сте живяла там и въз основа на свидетлски показания.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 26 Май 2008, 19:19

kalahan2008 написа:
lo_82 написа:Здравейте на всички!!!

Подайте ново заявление за постоянен адрес, вече с верния адрес, и въз основа на него си извадете нова лична карта.
А ако Ви трябва доказателство, че сте пребивавали на този адрес и преди това...много зависи от конкретиката на казуса, за който обаче не давате никакви данни.
Може би е възможно да се докаже, че сте живяла там и въз основа на свидетлски показания.

Тъкмо щях да пиша - "от къде на къде" пък това, че по л.к. се води човек на даден адрес ще е доказателство, че е живял там N-броя години ;) - едно са адм. задължения за обявяване на настоящ/постоянен адрес ... съвсем др. е дали са изпълнени ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 26 Май 2008, 21:01

inspectora написа:Тъкмо щях да пиша - "от къде на къде" пък това, че по л.к. се води човек на даден адрес ще е доказателство, че е живял там N-броя години ;) - едно са адм. задължения за обявяване на настоящ/постоянен адрес ... съвсем др. е дали са изпълнени ;)

Предполагам, че става дума за връчване на призовка по ГПК, където постоянният/настоящият адрес имат значение.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот lo_82 » 27 Май 2008, 08:04

Съжалявам че не се доуточних. Става въпрос за доказване на съжителство пред посолство за виза, а от там искат адреси по лична карта
lo_82
Нов потребител

Мнениеот abstract » 27 Май 2008, 09:06

В посолството със свидетели няма да стане. Едва ли ще приемат и нотариално заверена декларация. Пробвайте все пак да потърсите заявлението, ако се пази в МВР-то издало личната Ви карта. Ако действително грешкта се окаже тяхна могат да го удостоверят, като Ви издадат удостоверение за техническа грешка.
abstract
Потребител

Мнениеот lo_82 » 27 Май 2008, 09:21

Благодаря, ще пробвам да видим какво ще направят от МВР, но много се съмнявам, че ще имам успех с администрацията : :cry:
lo_82
Нов потребител

Назад към Общи дискусии