начало

Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева Бивш прокурор осъди прокуратурата да му плати още 20 000 лева

Колизия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Колизия

Мнениеот Astronomer » 08 Юли 2008, 10:31

Има някои лица, упоменати в закона, по-точно длъжностни лица, които нямат право да извърват търговска дейност. В същото време, всички знаем какъв е режимът за офшорните фирми - пълна анонимност. Не може ли по този начин, да кажем, един съдия или прокурор, да осъществява под някаква форма, дори с помощта на подставени лица, търговска дейност? :)
Astronomer
Младши потребител

Мнениеот Magnollia » 08 Юли 2008, 11:37

Може :lol:
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Ахам

Мнениеот Astronomer » 08 Юли 2008, 12:46

Да и аз така предполагам, но сега не мога да говоря с конкретика. Въпреки това може да се направи. Сега разбирам какво е имал предвид Краси Гергов като е казал, че за него не е най-важно да е юридическият собственик (т.нар. номинален директор) - за него по-важно да е фактическият собственик. Значи явно човекът си каза, че има офшорки, макар и индиретно. Има логика в това :)
Astronomer
Младши потребител

Мнениеот diaida » 08 Юли 2008, 23:39

Според мен това с колизията е малко "врата в полето"! Има го, но на практика може и да се прескочи и отдолу и от страни ...
За мен по-важно е тези хора да са материално добре и да не се налага да добягват до други начини за облагодетелстване. За мен материалната независимост е една от най-важните предпоставки за неподкупност. Иначе народът го е казал: "Беден човек - жив дявол!".
Така че по-добре да печелят пари посредством бизнес, отколкото да се налага да ги печелят по "оня" начин който всички знаем.
Със сигурност някой ще оспори това ми мнение с довода, че отново народна мъдрост "Човешкото око е ненаситно", но ... все си мисля, че човек , като е материално добре е по-независим и трезво мислещ!
Иначе "ЗОР ЩО НЕ ПРАВИ?!" :wink:
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

...

Мнениеот Astronomer » 09 Юли 2008, 00:30

diaida написа:Според мен това с колизията е малко "врата в полето"! Има го, но на практика може и да се прескочи и отдолу и от страни ...
За мен по-важно е тези хора да са материално добре и да не се налага да добягват до други начини за облагодетелстване. За мен материалната независимост е една от най-важните предпоставки за неподкупност. Иначе народът го е казал: "Беден човек - жив дявол!".
Така че по-добре да печелят пари посредством бизнес, отколкото да се налага да ги печелят по "оня" начин който всички знаем.
Със сигурност някой ще оспори това ми мнение с довода, че отново народна мъдрост "Човешкото око е ненаситно", но ... все си мисля, че човек , като е материално добре е по-независим и трезво мислещ!
Иначе "ЗОР ЩО НЕ ПРАВИ?!" :wink:

Какво да ти кажа :) Нещата са доста по-сложни като цяло. Структурата на държавата, а и на правото е като домино. Бутнеш едното и пада другото след него. Реално това е пирамида, която се руши отдолу или от където си поискаш. И такива уж "дупчици" или "вратички" или "заобиколки" в законодателството е*ават майката на цялата демокрация :), защото повличат след себе си хиляди проблеми. По-добре да отменят демокрацията и готово, то и без това си я няма, защото си е фикция :) Ентусиасти като Русо го "доказват".
По-повод думите на Гергов искам да кажа, че примера с него е показателен за това как може да се прецака цялата пазарна икономика и да се въведе скрит монополизъм, който той упражнява на тв пазара в момента. Щом може - да го прави :) Ама поне да е ясно, а то не е.
В крайна сметка си важи принципа: Прав си ако не те хванат. Тука е същото, прокурорът не може да се занимава с търговска дейност ама въпреки това може да има офшорна фирма. И защо така? Защото няма как да докажат, че я има :) Така че - докато не те хванат си чист, а тука това няма как да стане :)
Astronomer
Младши потребител

Назад към Общи дискусии