начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

За бъзика с гусин хАдвокат Николов

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот palimsest » 20 Юли 2008, 14:53

Аз понякога също се шокирам от подобни изказвания :

advokat_nikolov написа:Ресен,вие какво искате,да похарча хиляди левове за обучението си,да мръзна,докато вие сте си стояли на топличко и сте била нахранена и после да ми дойдите вие и аз да ви говоря като путьо да ви свалям от цената.Няма да стане.Никога!

Благодаря на добрия Бог , че ми даде възможността да споделя с Вас съфорумци , катарзиса от преживяването на подобно изказване :

advokat_nikolov написа:Верно е! Но понеже съм печен,не се обиждам толкова лесно,даже напротив-настървявам се.
и словотвори
advokat_nikolov написа:Наказателното е 70 % психология.Всичко е свързано с мозъка.От мозъка зависи всичко.Трябва да можете да си говорите не с хората,а с техните мозъци :)
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 21 Юли 2008, 15:37

cruel_la написа:palimsest, много се радвам да те видя.
Не се шокирай от неща, които са за смях и съжаление, а и не са ти на нивото.
diaida, коректният тон изисква също такъв.Мисля, всички тук се забавляваме от откровените глупости и бисери, с които ни залива "адвокатът" на правна тематика.Забавляваме се и с ненужните никому разкази как прекарва личното си време.Въпреки това, тонът му спрямо потребители тук е повече от недопустим.Един куп юристи с дългогодишен опит биваха наричани неграмотни, "овчари", спомням си и по-силни епитети, които няма да цитирам, защото съм жена.
Като се търси коректност, нека се дава такава.

АДВОКАТ ГЕОРГИ ГАТЕВ Е НОМЕР 1

Изображение
Последна промяна Гост на 21 Юли 2008, 17:16, променена общо 3 пъти
Гост

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 15:39

diaida написа:
palimsest написа:"Големият проблем с ...

Е, направо съм...
Драга Диаида, "тъпи копелета" е идиом......
и по-скоро иде да рече че някой е ТЪП, не копеле....... хайде по-така да го даваме а? А??? Хайде :)
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 15:47

Николов , горещо ти препоръчвам да се извиниш на Круела!

Има едно много важно условие , за да се наричаме колеги ,пък било и то във форума на лекс .... някакъв екзистенц-минимум от познания , които да стои в материалния ти субстрат на абстрактното мислене , и да ползваш ,когато се наложи понякога концептуалното натрупване , доколкото го имаш ...

Ако разбираше думичката "шушумига" , едвали би си позволил да я употребиш ....но има едно ако.....немисля , че споменатият , от теб , адвокат я е ползвал в контекста , в който ти вмени думата в устата му , по повод личността на съфорумец...

За това , след като се извиниш на Круела , трябва да се извиниш и на адвоката , комуто напъха думичката " шушумига " в устата...

ето едно тълкувание на думата шушумига-
м. и ж., само ед. Разг. Пренебр. Безличен, свит, дребнав, ограничен човек; мижитурка, .............

Но както сам си се подписал -незнанието не оправдава , единственият полезен ход е да се извиниш , щото в противен случай , означава , че обиждаш уважаван съфорумец като го/я наричаш :Безличен, свит, дребнав, ограничен човек; мижитурка, .............

Искам да кажа и още нещо , това кой , колко знае и може и дали тъпче на едно място или расте ... личи в истински словесен двубой , когато се кръстосат вербалните шпаги в съда..., нещо което поне за момента можеш да видиш , че участваш през крив макарон....

Освен това , има един обективен критерий , които е непонятен за теб ...говоря за чичко Адам Смит ,той някога казваше , че има една невидима ръка , която отстранява от пазара Лордове като ....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот satir » 21 Юли 2008, 15:51

palimsest написа: ...говоря за чичко Адам Смит ....
е...... ще го объркаш момчето...... ако искаш да те разбере обясни му за търсенето и предлагането :D
Последна промяна satir на 21 Юли 2008, 16:12, променена общо 1 път
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Мнениеот Гост » 21 Юли 2008, 15:53

palimsest написа:Николов , горещо ти препоръчвам да се извиниш на Круела!

Има едно много важно условие , за да се наричаме колеги ,пък било и то във форума на лекс .... някакъв екзистенц-минимум от познания , които да стои в материалния ти субстрат на абстрактното мислене , и да ползваш ,когато се наложи понякога концептуалното натрупване , доколкото го имаш ...

Ако разбираше думичката "шушумига" , едвали би си позволил да я употребиш ....но има едно ако.....немисля , че споменатият , от теб , адвокат я е ползвал в контекста , в който ти вмени думата в устата му , по повод личността на съфорумец...

За това , след като се извиниш на Круела , трябва да се извиниш и на адвоката , комуто напъха думичката " шушумига " в устата...

ето едно тълкувание на думата шушумига-
м. и ж., само ед. Разг. Пренебр. Безличен, свит, дребнав, ограничен човек; мижитурка, .............

Но както сам си се подписал -незнанието не оправдава , единственият полезен ход е да се извиниш , щото в противен случай , означава , че обиждаш уважаван съфорумец като го/я наричаш :Безличен, свит, дребнав, ограничен човек; мижитурка, .............

Искам да кажа и още нещо , това кой , колко знае и може и дали тъпче на едно място или расте ... личи в истински словесен двубой , когато се кръстосат вербалните шпаги в съда..., нещо което поне за момента можеш да видиш , че участваш през крив макарон....

Освен това , има един обективен критерий , които е непонятен за теб ...говоря за чичко Адам Смит ,той някога казваше , че има една невидима ръка , която отстранява от пазара Лордове като ....
Последна промяна Гост на 21 Юли 2008, 17:16, променена общо 1 път
Гост

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 16:42

Въпросът е принципен ,
дали на Круела ,
дали на друг уважаван съфорумец.....

Признак на никакво възпитание е да обобщаваш ,без да имаш лични впечатления ... казанато от мен е напълно съотносимо във всеки случай , в който по един или друг начин обиждаш колега-съфорумец.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 16:59

satir написа:
palimsest написа: ...говоря за чичко Адам Смит ....
е...... ще го объркаш момчето...... ако искаш да те разбере обясни му за търсенето и предлагането :D

Накъде повече да го обърквам ....

Иначе , колега Satir , все пак разчитам , че като второкурсник в ЮЗУ е учил Пазарна икономика ,или както са именували ,там дисциплината за стопанството ....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот Гост » 21 Юли 2008, 19:53

cruel_la написа::lol: Моля, стига с това.Способността на Николов да бърка миш-маш от известни имена е впечатляваща-като се почне от съдия Пламен Томов, та пред адвокати Гатев и Марковски, няма неосквернен от него досега форумно. :lol:
Николов, препоръчвам ти да цитираш само и единствено любимия си проф.Воденичаров, защото само от него имаш лични впечатления. :lol:
Останалите остави на работещите с тях "шушумиги" и "овчари" :lol:

Не ми припасвайте негативи по отношение на горнопосочените имена :?

Аз към тези хора,вкл.и към великия Върховния съд съм се отнясъл винаги с необходимия респект.

Това,че съм се пошегувал да наемат мен,а не друг е шега.И то е видно.

Относно мнението,което съм написал за Наказателното право е също написано в шеговит тон! Нима си мислите,че така ще го напиша на изпита.Боже!
Гост

Мнениеот kris_maturata » 21 Юли 2008, 23:40

ye.. veche ne mi e interesno tuk, poneje ne se zaqjdat s men :P
Кристиан Гьошев (юрист)

Правото не е за спящите, а за бдящите...
kris_maturata
Потребител

Мнениеот palimsest » 21 Юли 2008, 23:54

Колега Гьошев ,
не се заяждат с вас , защото вероятно не сте писали бисери от безкрая ...на научната мисъл , а хАдвукатина Николов словоблудства ....ненужно бих казал , но ...
Аватар
palimsest
Активен потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии