начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Имам нужда от правен съвет.

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имам нужда от правен съвет.

Мнениеот molivche » 02 Авг 2008, 18:42

Не се смейте!

Започвам: Мислех си, на следващия първи април да вляза в банка с водно пистолетче и да кажа "Горе ръцете! Това е обир!" Естесвено, това ще е първоаприлска шега. Пистолетчето мисля да е от онези цветничките, с големите резервоари за повечко водичка. Тоест - от далеч ще личи, че е играчка, но ще имам чорап на главата. :lol: Значи въпроса ми е: До какви правни последици би могла да ме доведе шегичката? :roll: Така ли трябва да задам въпроса? Колко часа в ареста, евентуална глоба? Това хулиганство ли е? На 17 години съм и на въпросния първи април ще продължа да бъда на толкова. Мерси. Ама сериозно, ще ми се карат, ако трябва да ме прибират от районното. :roll:
molivche
Нов потребител

Re: Имам нужда от правен съвет.

Мнениеот diaida » 02 Авг 2008, 19:52

molivche написа:Не се смейте!

Започвам: Мислех си, на следващия първи април да вляза в банка с водно пистолетче и да кажа "Горе ръцете! Това е обир!" Естесвено, това ще е първоаприлска шега. Пистолетчето мисля да е от онези цветничките, с големите резервоари за повечко водичка. Тоест - от далеч ще личи, че е играчка, но ще имам чорап на главата. :lol: Значи въпроса ми е: До какви правни последици би могла да ме доведе шегичката? :roll: Така ли трябва да задам въпроса? Колко часа в ареста, евентуална глоба? Това хулиганство ли е? На 17 години съм и на въпросния първи април ще продължа да бъда на толкова. Мерси. Ама сериозно, ще ми се карат, ако трябва да ме прибират от районното. :roll:

А вашите какво мислят по въпроса?!
Не знам Св. Петър по кой член ги прибира ... Представи си, ако от охраната на банката не са с водно пистолетче и шапките на полицаите не са бутафорни!
Това не са филми и не се прави майтап с тези неща!
Намажи чина на съучениците си с паста за зъби! Излъжи ги, че са спечелили 1000 000 от лотарията, изобщо има хиляди симпатични шеги.
Това което си намислил е по-скоро някаква дебелашка шега, която може да бъде с трагичен изход, НЕ ЗАБРАВЯЙ ТОВА! Докато ти се шегуваш, някои хора си изпълняват служебните задължения, с една дума работят, за да изкарат пари да хранят такива като теб!
Разсъждавай като голям човек на 17 ! Не като хлапе на 7!

(оня с постовете отгоре и той е приблизително на 7)
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 02 Авг 2008, 20:31

poli_g написа:
diaida написа:(оня с постовете отгоре и той е приблизително на 7)

:roll: :wink: значи ли това, че има надежда за него?

за него имам само това (за днес)

Изображение
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 02 Авг 2008, 22:06

ром и Айшето се развеждат. Явяват се пред съдията и той ги пита:
- И защо решихте да прекратите брака си?
- Амиии, вика Айшето, гусин Судилище тоя мъжа ми, ром ми вика КРАВА!
- Е, казал съдията, глупаво е да се развеждате за такава дреболия! Хайде идете си със здраве, а ром ще обещае пред мен, че няма да ви нарича КРАВА иначе аз лично ще го пратя в затвора.
Излизат навън и Айшето започва да мърмори. Мърмори, не спира ... ром вече бесен не се сдържа ...
- Престани ма, Айшо! Млъкни да не ти млатна един ... МЕЖДУ РОГАТА !
Последна промяна diaida на 02 Авг 2008, 22:46, променена общо 1 път
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот TheOldMan » 02 Авг 2008, 22:45

molivche написа:Не се смейте!

Ами ако полицаите вземат и не вдянат, че това е игра? Представи си, че имаш лошия късмет на брифинга на смяната шефа на охраната да обяви на всички охранители в банката, че е получена информация "от достоверен източник", че някъде около 1-2 април се планира обир на дадения клон, и охраната е "на педали"? Демек охраната ще действа първосигнално, реагирайки на думите ти, и чак след като те "респектират" до положение да не представляваш евентуална заплаха (демек да спреш да шаваш), ще огледат какво точно държиш в ръцете си? Или просто случиш на охранител, който е гледал цяла нощ уестърни, щото жена му го е изгонила след скандал, и мислено цяла смяна тренира как се вади бързо пистолета, а отгоре на това не си е доспал, главата го наболява от изпития предната нощ алкохол, и не е съвсем в час с реалната обстановка около него, демек преценката му няма да е съвсем адекватна с обстановката?
Изобщо живота и здравето са си твои, но за първи април аз бих си избрал някаква друга шега. Примерно пресичане на Цариградско шосе с вързани очи :) (шегичка, ей!)

А законово - банката може да ти повдигне иск за нанесени вреди, по-точно за пропуснати ползи, тъй като суматохата ще им попречи да си обслужат определен брой клиенти. Адвокатите на банката може да съчинят и нещо за уронване на доброто име на институцията. Абе все нещо ще измислят. Току-виж някоя бабичка-реститутка, чакаща на опашката, получи инфаркт, и цялата рода ще ти скочи да ти иска обезщетения.
Иначе полицаите ще съчинят нещо за хулиганство, но при всички случаи вашите ще те прибират от "тролея" в районното.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Общи дискусии