Онзи ден се прибирам от работа. По никое време, както обикновено... И намирам, залепено на входната врата, малко синьо листче, с голям надпис: "СЪОБЩЕНИЕ ЗА Г-ЖА Х " и текст; "Явете се в Окръжен съд, бюро "Призовки" от 08:30 до 09:00".. И някакво си име. Вероятно на призовкаря. Можах да кажа само: "......", впечатлен не толкова от новаторския подход на длъжностното лице, а от дребния факт, че г-жа Х ми е малко нещо майка и че ще трябва да я вадя от поредния батак ( да не се бърка с Батак). Въпросната моя малко нещо майка в момента пребивава край брега на никому неизвестен язовир (на мобилните оператори със сигурност не е известен) където си почива, а аз правя смешно жалки опити да я открия по телефона. Все едно. Решавам аз да отида до "Призовки" и да придам по-нормален вид на ситуацията. Отговорно се измъквам от работа около обяд, с цената на по-кисели от оцет физиономии на шефското тяло и .... попадам право в обедната почивка на бюрото ( тук е мястото за голяма благодарност на колегите от "Охрана на съдебната власт", които ме гостиха с кафе и приятна компания, докато траеше почивката ).
Малко по-късно: госпожата от "Призовки" проявява разбиране и похвално желание за сътрудничество, но, видите ли, призовките си стояли в призовкарите, които били тук само до 09:00. Лошо. И само така, приятелски и почти колегиално и споделям на госпожата, че да се измъкна пак от работа, и то в 08:30, в близките три дни няма да е възможно. Ама никак. И си мисля: "....." . Ама каквото и да си мисля, госпожата не можа да ми помогне повече от това да остави бележка за призовкаря кога ще дойда да взема призовката....
Не ме разбирайте погрешно, никого не критикувам, обвинявам и други, от никого нищо не искам... Ясно ми е, че работното време на призовкарите е работното време на повечето хора ( явно и на моите съседи ). Ясно ми е, че да мериш улиците, издирвайки хора, които в повечето случаи не искат да бъдат намерени не е най-забавната работа. Нито дори втората най-забавна работа. Но си мисля - първо - един телефонен номер, личния на призовкаря или служебния на бюрото "Призовки", написан на малкото синьо листче, много би облекчил комуникацията и изобщо спазването на процедурите, и второ - с малко повече изобретателност, призовкарят можеше не просто да лиши г-жа Х от възможността да се подготви за нещото, за което я призовават, а да и докара някое принудително довеждане ( което, вероятно повечето от форума знаят, си е гадна работа ). И после върви обяснявай, че слона не бил розов и не бил слон, а крокодил...
- Дата и час: 03 Фев 2025, 15:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Малки сини листчета....
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
"От началото на мандата си 40-то Народно събрание е приело 564 закона, 435 решения и 21 декларации" http://www.parliament.bg/
Не е малко ...
Един от всичките 564 закона се казва Граждански процесуален кодекс (съкратено ГПК) ... именно там са предвидени "малките сини листчета" ... както и мноого други работи ...
А питате ли ни нас, които всеки ден работим с тези "малки сини..." + още поне 100-тина безумия в самия тоя ГПК + още по 100-тина безумия във всеки един от тези 564 закона, приети от 40-тото Народно събрание
Дерзайте pistolero ... (поне охраната на съдебната власт Ви е черпала кафе и Ви е била приятна компания, докато има места и хора в администрацията... които съвсем не посрещат с кафе )
П.П.: после върви разправяй на някой небългароговорящ, че в БГ е така, или "онака" ... а то всъщност човека ама въобще не може да ти повярва, че в страна от Евросъюза е възможно да съществува отдавна изчезналия първобитен строй
Не е малко ...
Един от всичките 564 закона се казва Граждански процесуален кодекс (съкратено ГПК) ... именно там са предвидени "малките сини листчета" ... както и мноого други работи ...
А питате ли ни нас, които всеки ден работим с тези "малки сини..." + още поне 100-тина безумия в самия тоя ГПК + още по 100-тина безумия във всеки един от тези 564 закона, приети от 40-тото Народно събрание
Дерзайте pistolero ... (поне охраната на съдебната власт Ви е черпала кафе и Ви е била приятна компания, докато има места и хора в администрацията... които съвсем не посрещат с кафе )
П.П.: после върви разправяй на някой небългароговорящ, че в БГ е така, или "онака" ... а то всъщност човека ама въобще не може да ти повярва, че в страна от Евросъюза е възможно да съществува отдавна изчезналия първобитен строй
- inspectora
- Активен потребител
Даммм....
Сори.... Новости, какво да правиш... сега отворих новия ГПК (благодаря за напомнянето ).... Съгласен съм, сбърках, . Но все пак си мисля ( то хич ме няма в мисленето, ама... ) - разни форми на нормална комуникация много облекчават работата и съня на всички. И ето пример - дрънчи един ден телефона. Вдигам, защото е страшно досадно само да звъни. Инспектора по КОС бил от Х РПУ. И какво обича? Обичал да знае, кога ще е удобно да дойде до вкъщи, за да провери касата и броя налични боеприпаси. Обяснихме се с човека, след което той някак с половин уста попита дали ще е удобно да го взема от РПУ-то ( живея доста далеч от там ). Душичка ми е той... Удобно беше. Взех човека, видя патроните, пи кафе и си го откарах, защото беше време и аз да поработя.... Надявам се, разбрахте какво имам предвид.
Почитаеми Инспекторе, благодаря още веднъж, че ми напомнихте за ГПК (на компютъра ми незнайно защо отлежава вече отменения). Ако сте инспектор в МВР - знам какво Ви е, можем дълго да си приказваме по темата за безумията. Ако се сблъсквате със законовите безумия по друга причина - отново Ви съчувствам. Още веднъж благодаря, но не забравяйте, че винаги можете да смените професията....
Почитаеми Инспекторе, благодаря още веднъж, че ми напомнихте за ГПК (на компютъра ми незнайно защо отлежава вече отменения). Ако сте инспектор в МВР - знам какво Ви е, можем дълго да си приказваме по темата за безумията. Ако се сблъсквате със законовите безумия по друга причина - отново Ви съчувствам. Още веднъж благодаря, но не забравяйте, че винаги можете да смените професията....
- pistolero
- Младши потребител
Не съм в МВР
От свободните професии съм към момента ... но както всеки един юрист ... всеки ден ... по няколко пъти на ден ... се "сблъсквам" с всевъзможни "гениални" разрешения на НОВИЯ законодател (подчертавам новия и имам предвид законодателя от 10-15 години насам ) ... а за разрешенията "контралегем", които възприема администрацията ни ... още по-отчайваща е картинката
... но за всичко това си има съвсем резонни обяснения (няколко на брой) ...
От свободните професии съм към момента ... но както всеки един юрист ... всеки ден ... по няколко пъти на ден ... се "сблъсквам" с всевъзможни "гениални" разрешения на НОВИЯ законодател (подчертавам новия и имам предвид законодателя от 10-15 години насам ) ... а за разрешенията "контралегем", които възприема администрацията ни ... още по-отчайваща е картинката
... но за всичко това си има съвсем резонни обяснения (няколко на брой) ...
- inspectora
- Активен потребител
Не зная дали тук е мястото или не (като че ли не, но поради незнание тук ще напиша) много пъти когато съм правил обстоятелствени проверки за снабдяване с нотариален акт на собственици, които не притежават такъв защо след като молителя-собственик се е снабдил с удостоверения, че имота не е общинска собственост, с такова че не е държавна собственост, с данъчна оценка ЗАЩО молителя-собственик следва да подава молба-декларация, която отново трябва да премине през институцията наречена ОБЩИНА - там пак да се отрази, че имота не е общинска собственост, че нямат данъчни задължения към общината (последното го пише на самата данъчна оценка) и така да въртим празни курсове, да губим време, пари и така нататък. Не може ли молителя собственик да си го декларира тези обстоятелства пред нотариуса без да се минава през общинската администрация. Ей такива малки подробности колко време и нерви губят. Предлагам ако е уместно да се открие тема, където да се пишат подобни недоразумения и останали от не знам си от кога си ненужни неща в нашето право.
- riyva_evro
- Потребител
Добре сте, че сте за един път на " огъня "...
Какво да направим, когато гениалният български електорат избира такива законодатели ?! ...
Изводите ... за всеки един от вас ...
Какво да направим, когато гениалният български електорат избира такива законодатели ?! ...
Изводите ... за всеки един от вас ...
- proxy66
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|