начало

Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение Постановлението по случая със съдия Мирослав Петров: Престъпление няма, но може да има дисциплинарно нарушение

Малки сини листчета....

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Малки сини листчета....

Мнениеот pistolero » 08 Авг 2008, 14:51

Онзи ден се прибирам от работа. По никое време, както обикновено... И намирам, залепено на входната врата, малко синьо листче, с голям надпис: "СЪОБЩЕНИЕ ЗА Г-ЖА Х " и текст; "Явете се в Окръжен съд, бюро "Призовки" от 08:30 до 09:00".. И някакво си име. Вероятно на призовкаря. Можах да кажа само: "......", впечатлен не толкова от новаторския подход на длъжностното лице, а от дребния факт, че г-жа Х ми е малко нещо майка и че ще трябва да я вадя от поредния батак ( да не се бърка с Батак). Въпросната моя малко нещо майка в момента пребивава край брега на никому неизвестен язовир (на мобилните оператори със сигурност не е известен) където си почива, а аз правя смешно жалки опити да я открия по телефона. Все едно. Решавам аз да отида до "Призовки" и да придам по-нормален вид на ситуацията. Отговорно се измъквам от работа около обяд, с цената на по-кисели от оцет физиономии на шефското тяло и .... попадам право в обедната почивка на бюрото ( тук е мястото за голяма благодарност на колегите от "Охрана на съдебната власт", които ме гостиха с кафе и приятна компания, докато траеше почивката ).
Малко по-късно: госпожата от "Призовки" проявява разбиране и похвално желание за сътрудничество, но, видите ли, призовките си стояли в призовкарите, които били тук само до 09:00. Лошо. :x И само така, приятелски и почти колегиално и споделям на госпожата, че да се измъкна пак от работа, и то в 08:30, в близките три дни няма да е възможно. Ама никак. И си мисля: "....." . Ама каквото и да си мисля, госпожата не можа да ми помогне повече от това да остави бележка за призовкаря кога ще дойда да взема призовката....
Не ме разбирайте погрешно, никого не критикувам, обвинявам и други, от никого нищо не искам... Ясно ми е, че работното време на призовкарите е работното време на повечето хора ( явно и на моите съседи ). Ясно ми е, че да мериш улиците, издирвайки хора, които в повечето случаи не искат да бъдат намерени не е най-забавната работа. Нито дори втората най-забавна работа. Но си мисля - първо - един телефонен номер, личния на призовкаря или служебния на бюрото "Призовки", написан на малкото синьо листче, много би облекчил комуникацията и изобщо спазването на процедурите, и второ - с малко повече изобретателност, призовкарят можеше не просто да лиши г-жа Х от възможността да се подготви за нещото, за което я призовават, а да и докара някое принудително довеждане ( което, вероятно повечето от форума знаят, си е гадна работа ). И после върви обяснявай, че слона не бил розов и не бил слон, а крокодил...
pistolero
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 08 Авг 2008, 15:02

"От началото на мандата си 40-то Народно събрание е приело 564 закона, 435 решения и 21 декларации" http://www.parliament.bg/
Не е малко ... :D
Един от всичките 564 закона се казва Граждански процесуален кодекс (съкратено ГПК) ... именно там са предвидени "малките сини листчета" ... както и мноого други работи ...
А питате ли ни нас, които всеки ден работим с тези "малки сини..." + още поне 100-тина безумия в самия тоя ГПК + още по 100-тина безумия във всеки един от тези 564 закона, приети от 40-тото Народно събрание ;)

Дерзайте pistolero ... (поне охраната на съдебната власт Ви е черпала кафе и Ви е била приятна компания, докато има места и хора в администрацията... които съвсем не посрещат с кафе ;) )

П.П.: после върви разправяй на някой небългароговорящ, че в БГ е така, или "онака" ... а то всъщност човека ама въобще не може да ти повярва, че в страна от Евросъюза е възможно да съществува отдавна изчезналия първобитен строй ;)
inspectora
Активен потребител

Даммм....

Мнениеот pistolero » 08 Авг 2008, 15:18

Сори.... Новости, какво да правиш... сега отворих новия ГПК (благодаря за напомнянето ).... Съгласен съм, сбърках, :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: . Но все пак си мисля ( то хич ме няма в мисленето, ама... ) - разни форми на нормална комуникация много облекчават работата и съня на всички. И ето пример - дрънчи един ден телефона. Вдигам, защото е страшно досадно само да звъни. Инспектора по КОС бил от Х РПУ. И какво обича? Обичал да знае, кога ще е удобно да дойде до вкъщи, за да провери касата и броя налични боеприпаси. Обяснихме се с човека, след което той някак с половин уста попита дали ще е удобно да го взема от РПУ-то ( живея доста далеч от там ). Душичка ми е той... Удобно беше. Взех човека, видя патроните, пи кафе и си го откарах, защото беше време и аз да поработя.... Надявам се, разбрахте какво имам предвид.
Почитаеми Инспекторе, благодаря още веднъж, че ми напомнихте за ГПК (на компютъра ми незнайно защо отлежава вече отменения). Ако сте инспектор в МВР - знам какво Ви е, можем дълго да си приказваме по темата за безумията. Ако се сблъсквате със законовите безумия по друга причина - отново Ви съчувствам. Още веднъж благодаря, но не забравяйте, че винаги можете да смените професията....
pistolero
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 08 Авг 2008, 15:27

Не съм в МВР :)
От свободните професии съм към момента ... но както всеки един юрист ... всеки ден ... по няколко пъти на ден ... се "сблъсквам" с всевъзможни "гениални" разрешения на НОВИЯ законодател (подчертавам новия и имам предвид законодателя от 10-15 години насам :) ) ... а за разрешенията "контралегем", които възприема администрацията ни ... още по-отчайваща е картинката :)
... но за всичко това си има съвсем резонни обяснения (няколко на брой) ... ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот riyva_evro » 08 Авг 2008, 16:20

Не зная дали тук е мястото или не (като че ли не, но поради незнание тук ще напиша) много пъти когато съм правил обстоятелствени проверки за снабдяване с нотариален акт на собственици, които не притежават такъв защо след като молителя-собственик се е снабдил с удостоверения, че имота не е общинска собственост, с такова че не е държавна собственост, с данъчна оценка ЗАЩО молителя-собственик следва да подава молба-декларация, която отново трябва да премине през институцията наречена ОБЩИНА - там пак да се отрази, че имота не е общинска собственост, че нямат данъчни задължения към общината (последното го пише на самата данъчна оценка) и така да въртим празни курсове, да губим време, пари и така нататък. Не може ли молителя собственик да си го декларира тези обстоятелства пред нотариуса без да се минава през общинската администрация. Ей такива малки подробности колко време и нерви губят. Предлагам ако е уместно да се открие тема, където да се пишат подобни недоразумения и останали от не знам си от кога си ненужни неща в нашето право.
riyva_evro
Потребител

Мнениеот proxy66 » 08 Авг 2008, 21:00

Добре сте, че сте за един път на " огъня "...
Какво да направим, когато гениалният български електорат избира такива законодатели ?! ...
Изводите ... за всеки един от вас ...
proxy66
Нов потребител

Назад към Общи дискусии