Ex, Лекси облекчи ме, тъй като не можах да излъча своя отговор в онази тема, поради причина, че имах доста натоварен ден, а когато можах, темата вече бе заключена.
Опитът ми да го препратя лично до сайт-Админа удари на камък - за нас липсва такава опция. Писах и на Модератор да направи изключение, за да имам възможност да отговоря, НО пак ударих на камък - мълчание.....
Това мълчание ме освобождава от въздържание и намирайки място в твоята тема Лекси, ми позволи да поместя тук отговора си, като предварително ти благодаря.
Уважаеми
Модератор, не съм довършила!
Ето защо публикувам тук отговора, написан
но недостигал адресата си - Админа.
Отворено писмоRe: ЩО Е МАНИПУЛАЦИЯ и ИМА ЛИ ПОЧВА У НАС...
tatiana.stefanova на 25 Ное 2008, 12:49 написа:Аз виждам само увеличение - моля следете датите - 636 към 22:10 на 17.11 и 1135 при следващото замерване на Melly в 13:30 на 19.11 - простичка сметка показва, че за около 30 часа темата е посетена около 550 пъти.
Има и техническа грешка в цитираните от Melly данни - на ред с 1135 посещения - посочената от нея дата е 19.08, това умишлено ли е? Защото само ще напомня че темата съществува от ноември 2008 г.
към 02:00 часа на 20.11.2008 - 1599 посещения;
към 19:00 часа на 19.11.2008 - 1344 посещения;
към 14:00 часа на 19.11.2008 - 1321 посещения;
към 13:30 часа на 19.11.2008 - 1270 посещения;
към 06:30 часа на 19.11.2008 - 1135 посещения; поправката е моя!
към 22:10 часа на 17.11.2008 - 613 посещения;
към 23:03 часа на 16.11.2008 - 76 посещения;
към 20:40 часа на 16.11.2008 - 40 посещения;
към 19:40 часа на 16.11.2008 - 18 посещения;
И накрая вместо още дълго да гледаме тези статистики и да ни убеждавате, че 1135 на 19.11 е по-малко от 636 на 17.11, предлагам да поработим.
Драга
tatiana.stefanova,
Правилно сте разбрала, че съм допуснала неволна техническа грешка, за което се извинявам. Ще я поправя, но не виждам причина анализът Ви да бъде повлиян от нея.
Ако сте обърнала внимание, отворих настоящата тема, провокирана от:
1. Опорочаване на статистически данни, показващи посещаемостта на другата тема;
2. Неколкократното преименуване на същата, но не от автора й, като идеята се зароди в една друга тема и бе уместно отделена в самостоятелна от Модератора с автентично заглавие
Ама това е много конструктивно! Поздравления!!! След това:
LEX КОЛЕДА, после
Ако искате да ви помогнат, помогнете и Вие! ….до това отблъскащо заглавие -
Аз изпратих SMS, а ти? и отново:
Ако искате да ви помогнат, помогнете и Вие! - Все заглавия,като послание внушаващи различни възприятия в краткия й период на съществуване.
4. Качвана и сваляна от шапката на всички подфоруми, та дори за кратко преместена, и като неканен гост „постоя” във форум Данъчно и осигурително право.
Нека с думи да кажа това, което показват горните цифри, като няма да Ви обременявам с допълнителни данни на „кривата на посещаемостта” след 20.11.2008. За перида до днес, ще ползвам две стойости: 636 и 2 444.
От 16.11.2008 до 02:00 часа на 20.11.2008 - 1599 посещения – графически представлява непрекъсната възходяща крива, до тук напълно нормално за един форум.
На 20.11.2008 в 19:25 часа установих, че отбелязаните посещения са 636.
Което означава скъсване на кривата, рязък спад (вертикално) на графиката до стойност 636 и наново възходяща крива на посещаемостта до стойност към този момент 2 444.
Та за това явление говоря, и както каза колегата Bebitor за наличието му съществуват две възможности - Човешки фактор и технически фактор.
Никак не е трудно, по-скоро е въпрос на желание и достойнство да се провери, като по метода на изключването установите кой от двата фактора е довел до този резултат. И очаквам от Вас да ни дадете кратичко обяснение.
По т.2,3 и 4 по подразбиране се изключва възможност от намеса от външни лица в системата, т.е от страна на някой участник във форума.
Разгледана комплексно, така както са сложени фактите всеки един от нас може да изведе собствено заключение.
Темата е отворена за всички, и нека имаме доблестта да си кажем нещата такива каквито са, и да се опитаме, всеки за себе си да извлече градивна поука.
Защото, ако един проблем не се изясни в началото, той става гнояща рана.
Казано с медицинска терминология – опасно е, следва ампутация.
Активното ми участие напоследък по няколкото наболели въпроси е продиктувано единствено от съображения да се прочисти форума от негативизъм, който е в състояние да го погуби.
Толерантност от всички - за всички!
Това е моето послание.
И за да разбера, че има някаква надежда нещата да добият друг облик, моля да изясните горе поставените въпроси открито без премълчаване или опорочаване на казаното от мен.
В противен случай ще продължим да си говорим на различни езици, а ползата ще е никаква.
С уважение:
Melly