- Дата и час: 25 Яну 2025, 02:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Вече не полицай, но в същото време истински българин
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
Re: Вече не полицай, но в същото време истински българин
Много роми преди 1989 г. бяха настанявани в апартаменти, в които те веднага качваха и два коня, завъждаха прасета на балкона и какво ли не. По-пресен опит мисля, че имаше с някакви къщички, изградени по незнам-какъв си интеграционен проект. Резултат - изтърбушени и заминали в кюмбето дограми, подови настилки, изкъртени от стените и продадени ел.кабели и т.н. Има цели "мъртви блокове" в т.нар. "ж.к. Ботунец" - зеят, върнати до състояние "груб строеж" от..., забележете - от собствениците им Тръгваш да търсиш длъжник, който има, представете си, нотариален акт за апартамент в такъв блок и какво заварваш на място
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Като радетел на немодерирането ще кажа ,че гъдю згреши изтривайки опстовете на една личност в темата бореща се против незаконните строежи
http://lex.bg/bg/news/view/21445
Роми с незаконни къщи се жалват от България в ООН07.08.2008 DarikNews.bg 0 коментари
Съветът по правата на човека към Организацията на обединените нации е започнал проверка срещу България по жалба за дискриминация на роми от пловдивския квартал “Столипиново” и бургаския квартал “Меден рудник”. Това стана ясно, след като кметът на район “Източен” Иван Тотев бе извикан да дава обяснения в VІ-то РПУ като част от подготовката на страната ни за отговор на запитване от световната организация.
В жалбата се твърди, че на представители на ромската общност не е гарантирано правото на собственост, тъй като със свои разпореждания администрацията е забранила достъп до домовете на 15 ромски семейства от “Столипиново”. Сигналът в ООН е внесен официално от две организации “Център за правото на жилище” и „Асоциация за равни възможности”, но е провокиран от предприетите действия срещу собствениците на 15 незаконни строежа на ул. “Ландос”, показа проучване на Дарик радио.
В жалбата е цитирана датата 23 май. Тогава бяха спрени тока и водата на незаконните строежи, след като изтече предупредителния срок собствениците им да представят в районното кметство строителните книжа. „Не става дума за забрана на достъп до домове, а за обезопасяване на строителни площадки съгласно изискванията на Закона за устройство на територията”, обясни кметът на район „Източен” Иван Тотев. Всичките 15 преписки за незаконното надстрояване на нови 2-3 етажа на къщи са предадени на Районната дирекция за надзор и строителен контрол.
Жалбоподателите обаче са интерпретирали пред ООН това като “отказ на държавата България да гарантира на ромската общност сигурност за ползване на собствеността и ползване на юридическа защита срещу принудително изгонване”. Според сигнала причината ромската общност да живее в незаконни сгради се дължала на „устойчивия модел на расова дискриминация в страната”.
„Ако подобна манипулация мине, утре всеки, който отказва да спазва законите и е с различен етнически произход, може да тръгне да съди държавата”, коментираха от общинската администрация.
http://lex.bg/bg/news/view/21445
Роми с незаконни къщи се жалват от България в ООН07.08.2008 DarikNews.bg 0 коментари
Съветът по правата на човека към Организацията на обединените нации е започнал проверка срещу България по жалба за дискриминация на роми от пловдивския квартал “Столипиново” и бургаския квартал “Меден рудник”. Това стана ясно, след като кметът на район “Източен” Иван Тотев бе извикан да дава обяснения в VІ-то РПУ като част от подготовката на страната ни за отговор на запитване от световната организация.
В жалбата се твърди, че на представители на ромската общност не е гарантирано правото на собственост, тъй като със свои разпореждания администрацията е забранила достъп до домовете на 15 ромски семейства от “Столипиново”. Сигналът в ООН е внесен официално от две организации “Център за правото на жилище” и „Асоциация за равни възможности”, но е провокиран от предприетите действия срещу собствениците на 15 незаконни строежа на ул. “Ландос”, показа проучване на Дарик радио.
В жалбата е цитирана датата 23 май. Тогава бяха спрени тока и водата на незаконните строежи, след като изтече предупредителния срок собствениците им да представят в районното кметство строителните книжа. „Не става дума за забрана на достъп до домове, а за обезопасяване на строителни площадки съгласно изискванията на Закона за устройство на територията”, обясни кметът на район „Източен” Иван Тотев. Всичките 15 преписки за незаконното надстрояване на нови 2-3 етажа на къщи са предадени на Районната дирекция за надзор и строителен контрол.
Жалбоподателите обаче са интерпретирали пред ООН това като “отказ на държавата България да гарантира на ромската общност сигурност за ползване на собствеността и ползване на юридическа защита срещу принудително изгонване”. Според сигнала причината ромската общност да живее в незаконни сгради се дължала на „устойчивия модел на расова дискриминация в страната”.
„Ако подобна манипулация мине, утре всеки, който отказва да спазва законите и е с различен етнически произход, може да тръгне да съди държавата”, коментираха от общинската администрация.
- donna
- Старши потребител
згреши-това Звместо с е нарочно поставено като згрешка ,щото тая тема се превърна цялата в ЗГРЕШКА
- donna
- Старши потребител
DrazniteL написа:Ако си пътувал с влак от София до Банкя преди Обеля може да се види ромско гето. Наистина е мн. мизерно. Но благоустроиството- изграждане на улици, ВиК мрежа, осветление, построяване на УЧИЛИЩЕ, медицински пункт не е работа на живеещите там, а по силата на ЗУТ следва общината да го направи. Така ,както българите дошли от мизерни села, без никаква инфраструктура в София до 89г получиха жилища в блокове, на ниска цена(до 89г, а и днес в многото общински жилища), с изградена от държава и община инфраструктура,организирано сметосъбиране и тн. по същия начин следва да се оправи инфраструктурата и в гетата ОТ ОБЩИНАТА. Едва ли на живеещите там им е работа да си направят асфалтирането на улиците, осветление ,извозване на сметта нали?
В Банкя съм ходил само веднъж, отдавна, и нищо не помня. Пътувал съм обаче с влака за Благоевград, който минава покрай т.нар. ул. "Суходолска" - ние там вече призовкари не пращаме, а само по пощата. Същото е положението и в квартал "Христо Ботев", там дори и улици няма. Във Факултето и Филиповци още не съм имал честта да стъпвам. В "Малашевци" обаче е смесено българо-циганско население и доколкото знам там няма проблеми с циганите, а и кварталът си изглежда доста добре според мен.
Имам наблюдения над ямболската, сливенската и новозагорската цигански махали. В Ямбол се случи точно това, което gudio разказа - събориха циганските керпичени къщички, после вдигнаха на тяхно място блокове и пуснаха вътре брат'чедите, с дограма, паркет и сите екстри. Само за една зима циганите изгориха паркета и дограмата (да се топлят ), а от балконите редовно се виждат я куче, я кон, я човек Боклуците са буквално 2 метра на височина, но такава смрад и мизерия, каквато видях в "Красна поляна", не бях виждал още.
Що се отнася до домовете на ромите, там се строеше интензивно, имаше и някои доста внушителни палата, на които всеки българин би завидял. Всъщност, в интерес на истината, кварталът свидетелстваше не за беднотия, а напротив - за финансово благополучие. Но за смрадта, боклуците и т.н. определено е несправедливо да се обвинява общината. Аз също съм пришълец в София и живея на квартира, на мен защо никой не ми дава безплатно общинско жилище - я под наем, я като собствен? Какво да направя сега, че съм с доста светла кожа, да си направя пластична операция и да си сменя аХСента ли?
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
До Калахан 2008...
Не знам за какво ме каниш на тази акция?! Дето е писал Дразнител, никой не ти е избирал тази професия, всъщност имаш и друга - на психолог и можеш да се възползваш и от тези си умения при акцията ти в махалата. Ако наистина с тези 2 професии не се справиш ...
Моята професия за съжаление няма да ти е от полза при вашата акция!
Поради естеството на същата, до сега съм се сблъсквала по-често с актьори, певци и художници - цигани.
Кой, за каквото е учил ... съжалявам!
Не знам за какво ме каниш на тази акция?! Дето е писал Дразнител, никой не ти е избирал тази професия, всъщност имаш и друга - на психолог и можеш да се възползваш и от тези си умения при акцията ти в махалата. Ако наистина с тези 2 професии не се справиш ...
Моята професия за съжаление няма да ти е от полза при вашата акция!
Поради естеството на същата, до сега съм се сблъсквала по-често с актьори, певци и художници - цигани.
Кой, за каквото е учил ... съжалявам!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Имах предвид да дойдеш да видиш наживо истината за "ромското включване" - т.е. "голата истина" за циагните (на места по улиците там наистина е гола ). Не ми трябваш за помощ. Както сподели днес един колега ЧСИ, полицаите си организират понякога тайни "акции" срещу ромите из гетата, но...само нощем, и то с поне 5 полицейски коли. Къде съм тръгнал аз с един полицай и най-много още 1-2 души Там ни психология, ни право помагат На думи сме смели, но на действия..йок. Аз поне си признавам - страх ме е да ходя там.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
А аз изобщо не стъпвам там
-
КАКВА БЪЛГАРИЯ В КАКВА ЕВРОПА?
Циганизацията е най-голямата заплаха за нацията ни!
Дори ЕС мисли по въпроса. А ние?..
от Атанас Семов
http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... stat=right
Циганизацията е най-голямата заплаха за нацията ни!
Дори ЕС мисли по въпроса. А ние?..
от Атанас Семов
http://www.novinar.net/?act=news&act1=d ... stat=right
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Оправдаха полицая от Бояджик
http://dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=255152
Нямам нищо против този човечец, където е бранил байряка с юмруци и ритници, но такова преобръщане на фактите в съдебната зала е просто срам за българското правосъдие. Не може, когато от установеното от първата инстанция да е ясно и за малоумниците, че другарят полицай е понатупал палавите ромчета, на втората инстанция да излезе, че едва ли не те самите са си се били едни други, просто за удоволствие. Е когато говорим, че правосъдието е нагоре с краката, за това става въпрос..... Но това е положението: вместо побойникът милиционер да бъде наказан за хулиганското си поведение, той накрая ще получи и награда от министъра на вътрешните работи, за "применра служба" ....
Нямам нищо против този човечец, където е бранил байряка с юмруци и ритници, но такова преобръщане на фактите в съдебната зала е просто срам за българското правосъдие. Не може, когато от установеното от първата инстанция да е ясно и за малоумниците, че другарят полицай е понатупал палавите ромчета, на втората инстанция да излезе, че едва ли не те самите са си се били едни други, просто за удоволствие. Е когато говорим, че правосъдието е нагоре с краката, за това става въпрос..... Но това е положението: вместо побойникът милиционер да бъде наказан за хулиганското си поведение, той накрая ще получи и награда от министъра на вътрешните работи, за "применра служба" ....
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Керелов, все пак имаме съдебен акт, да уважаваме институциите означава да уважаваме самите себе си. А и свидетелите , дали показания на втора инстанция, със сигурност са били предупредени за отговорноста по чл. 290 от НК.
Да не забравяме и че жалбите срещу полицая са били депозирани доста след инцидента, оттогава са и медицинските, първоначално единствените свидетели бяха "пострадалите". Имаше основателни подозрения, че тези доказателства са били "събрани" благодарение на външна намеса - от организация решила да осребри инцидента. Като знаем колко фондации се прехранват именно от такива скандали...
Да не забравяме и че жалбите срещу полицая са били депозирани доста след инцидента, оттогава са и медицинските, първоначално единствените свидетели бяха "пострадалите". Имаше основателни подозрения, че тези доказателства са били "събрани" благодарение на външна намеса - от организация решила да осребри инцидента. Като знаем колко фондации се прехранват именно от такива скандали...
- dimist
- Потребител
24.11.2008 11:45
Военно-апелативният съд в София оправда Митко Чавдаров.
Полицаят от Бояджик е невинен по повдигнатото му обвинение за нанасяне на леки телесни повреди на Иван Иванов, Марин Димитров и Димитър Иванов на 9 февруари тази година.
След заседанието Чавдаров изрази задоволството си от присъдата и подчерта, че ще участва като свидетел по делото срещу трите лица от Бояджик за извършеното от тях престъпление.
Той изтъкна пред журналисти огромната подкрепа, която е получил от своите колеги от полицейското управление по време на хода на съдебното следствие.
Пред съда защитникът на Чавдаров се позова на показанията на разпитаните днес двама свидетели, които обясниха пред съда, че между 2 и 3 часа в нощта на 9 февруари са видели група от трима младежи, които са извършвали насилие един срещу друг с дървени пръчки.
Според защитата телесните повреди върху Димитров, Иванов и Иванов не са по вина на Чавдаров, а са в следствие от побой, в който те самите са участвали като не беше изключена и възможността травмите по тях да са нанесени преди инцидента със знамето.
Повдигнатите обвинения срещу Митко Чавдаров са били с цел да го злепоставят, обясни още защитата.
В съдебната зала обаче прокуратурата се позова на дадените пред сливенския военен съд „непротиворечиви" свидетелски показания и поиска от Военно-апелативния съд да отхвърли жалбата на ищеца. /News.bg
24.11.2008 11:45
Военно-апелативният съд в София оправда Митко Чавдаров.
Полицаят от Бояджик е невинен по повдигнатото му обвинение за нанасяне на леки телесни повреди на Иван Иванов, Марин Димитров и Димитър Иванов на 9 февруари тази година.
След заседанието Чавдаров изрази задоволството си от присъдата и подчерта, че ще участва като свидетел по делото срещу трите лица от Бояджик за извършеното от тях престъпление.
Той изтъкна пред журналисти огромната подкрепа, която е получил от своите колеги от полицейското управление по време на хода на съдебното следствие.
Пред съда защитникът на Чавдаров се позова на показанията на разпитаните днес двама свидетели, които обясниха пред съда, че между 2 и 3 часа в нощта на 9 февруари са видели група от трима младежи, които са извършвали насилие един срещу друг с дървени пръчки.
Според защитата телесните повреди върху Димитров, Иванов и Иванов не са по вина на Чавдаров, а са в следствие от побой, в който те самите са участвали като не беше изключена и възможността травмите по тях да са нанесени преди инцидента със знамето.
Повдигнатите обвинения срещу Митко Чавдаров са били с цел да го злепоставят, обясни още защитата.
В съдебната зала обаче прокуратурата се позова на дадените пред сливенския военен съд „непротиворечиви" свидетелски показания и поиска от Военно-апелативния съд да отхвърли жалбата на ищеца. /News.bg
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
- GeorgiKERELOV
- Активен потребител
Модератор,
Може ли да отправите към Керелов бележка да не ни натрапва непрекъсато "горещи новини".
Или, ако прецените че тези изяви на господина са ценни за форума,
Правя процедурно предложение:
Да се отвори подфорум, в който да се публикуват темите на Керелов.
Може ли да отправите към Керелов бележка да не ни натрапва непрекъсато "горещи новини".
Или, ако прецените че тези изяви на господина са ценни за форума,
Правя процедурно предложение:
Да се отвори подфорум, в който да се публикуват темите на Керелов.
-
Melly - Старши потребител
-
gudio на 27 Дек 2008 08:49 am
http://bulgaria2040.wordpress.com/
Ще заложа на тънкия ти хумор, който апропо ни липсва на нас форумците...
- Гост.
- Старши потребител
Практически е почти невъзможно да се докаже полицейско насилие, тъй като това компрометира системата, дори да се докаже насилникът не получава адекватно наказание.
Не съм срещал полицай, който да се притеснява, че прокуратурата може да му повдигне подобно обвинение. Тъкмо обратното от срещите си с полицаи съм се изумявал как обвинени в полицейско насилие хора ми развиват хипотези, че не било възможно да се повдигат подобни обвинения, защото това било противоречало на незнам какви членове от закона и че нищо не можело да им направят. Разказват това с такава увереност, че тръпки да те побият.
Лично мое мнение е, че нищожният брой спечелени дела за полицейско насилие създава у униформените чувството, че едва ли не е по-вероятно да те удари влак и грамотевица по едно и също време отколкото някой да ги осъди за полицейско насилие.
Не съм срещал полицай, който да се притеснява, че прокуратурата може да му повдигне подобно обвинение. Тъкмо обратното от срещите си с полицаи съм се изумявал как обвинени в полицейско насилие хора ми развиват хипотези, че не било възможно да се повдигат подобни обвинения, защото това било противоречало на незнам какви членове от закона и че нищо не можело да им направят. Разказват това с такава увереност, че тръпки да те побият.
Лично мое мнение е, че нищожният брой спечелени дела за полицейско насилие създава у униформените чувството, че едва ли не е по-вероятно да те удари влак и грамотевица по едно и също време отколкото някой да ги осъди за полицейско насилие.
- popo45
- Потребител
popo45 написа:Не съм срещал полицай, който да се притеснява, че прокуратурата може да му повдигне подобно обвинение. Тъкмо обратното от срещите си с полицаи съм се изумявал как обвинени в полицейско насилие хора ми развиват хипотези, че не било възможно да се повдигат подобни обвинения, защото това било противоречало на незнам какви членове от закона и че нищо не можело да им направят.
1) Полицай, ако ще се на..ра от страх "под угроза" от подобни обвинения, не трябва да работи като полицай, а да си търси професия нещо там в "Социални грижи- Старчески домове".
2) Другата причина, поради която обикновено не се притесняват от обвинения, обаче хич не е хубава - биейки човека, те му натякват: "А си се оплакъл, а сме те добарали пак по друг (измислен) повод и този път жив няма да излезеш, за да пишеш жалби !!!"
3) Наистина битите и пребити, наистина не смеят да се оплачат. , жалбите обикновено изхождат от хора, на които не им е взет страхът и "не са яли истински милиционерски бой" В крайна сметка, при разглеждане на оплакванията им, се оказва ( на тия, дето не са "яли истински..."), че са неоснователни... защото наистина са такива
-
E, за тези обвинения и присъди държавата ни е осъдена от 61 подадени жалби за 59 (цитирам по памет) в международния съд.
Дали в конкретния случай - защита на циганите или на полицая няма значение - факт е че нещо куца, хлопа и скърца. Да не гледаме дървото, да погледнем дървото!?
Дали в конкретния случай - защита на циганите или на полицая няма значение - факт е че нещо куца, хлопа и скърца. Да не гледаме дървото, да погледнем дървото!?
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
|
|