начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Умолявам, който има възможност да ми помогне

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Умолявам, който има възможност да ми помогне

Мнениеот berenica_9 » 16 Юни 2009, 16:15

Казусът е следният: Едно ООД се състои от двама съдружници, единият от които е Управител на същото.Управителят почива, като оставя двама наследници, които до момента не са заявили дали желаят да наследят дружествения дял на наследодателя си.Другият съдружник няма връзка с тях, въпреки многократните опити от негова страна да ги открие. Започва се принудително изпълнение за задължения на ООД-то спрямо трети лица, а няма как да се проведе Общо събрание за вземане на решение за продажба на имот, собственост на ООД-то с цел удовлетворяване на Кредитора, като същевременно Дружеството не разполага с други активи.Бихте ли ме посъветвали как следва да се процедира в конкретната хипотеза, тъй като съдружникът, който е жив, но не е Управител на Дружеството е получил поканата за доброволно изпълнение.
berenica_9
Нов потребител

Re: Умолявам, който има възможност да ми помогне

Мнениеот sunrise » 16 Юни 2009, 16:23

Знае ли поне кои са наследниците?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 16 Юни 2009, 16:54

Не може така - трябва да се призоват наследниците, ако откажат наследството и т.н.

Смърт по време на принудително изпълнение се допуска, но само в изрично уредените от закона хипотези.

При неудовлетворени кредитори се пристъпва към пляскане на шамарчета, с цел рефлекторни прояви.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Юни 2009, 18:33

ivan_lawyer3 написа:Смърт по време на принудително изпълнение се допуска, но само в изрично уредените от закона хипотези.

При неудовлетворени кредитори се пристъпва към пляскане на шамарчета, с цел рефлекторни прояви.

:roll: :lol: :lol: :lol: оооох... :lol: :lol: Длъжниците, дори и да усетят по някакъв странен начин, че е наближил края на жизнения им път- нямат право да умират!
Така де- не е позволено от закона...още по-малко по време на ПИ... :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот berenica_9 » 17 Юни 2009, 12:49

Относно призоваването на наследниците държа да отбележа, че това вече е направено. Същите обаче не са направили никакво волеизявление дали приемат или не наследството. Ето защо възниква концептуалния въпрос какво следва да се направи, тъй като не може да съществува в правния мир ЮЛ в случая ООД без да има Управител респ. лице, осъществяващо представителна власт.
berenica_9
Нов потребител

Назад към Общи дискусии