начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

МОГА ЛИ ДА ГЛАСУВАМ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

МОГА ЛИ ДА ГЛАСУВАМ?

Мнениеот sunsh1ne » 05 Юли 2009, 11:05

Казуса е такъв, че аз съм студентка все още, но уча задочно. Дали мога да гласувам в София със студентската ми книжка със заверен семестър??? Рових се много в интернет, но за съжаление никъде не се споменава за задочното обучение :) Ще се радвам ако все пак успея да дам своя глас ...чакам отговора :)
sunsh1ne
Нов потребител

Re: МОГА ЛИ ДА ГЛАСУВАМ?

Мнениеот Standbay » 05 Юли 2009, 13:14

на сайта на ЦИК ще намериш отговор на въпроса си
Доколкото разбрах от медиите студентите задочници в София могат да се възползват от електронното гласуване.
Електронно могат да гласуват 9 000 души в София
Написано от 2009izbori.com

Около 9 000 избиратели ще имат възможност да участват в експериментално електронно гласуване на парламентарните избори на 5 юли.

В 9-та френска езикова гимназия в София ще бъдат открити девет секции. В тях ще има кабини за гласуване с по едно техническо устройство с визуализиращ екран.

Гласоподавателят трябва да заяви пред комисията, че иска да гласува по електронен начин и ще получи магнитна карта за гласуване. Отпечатаният от устройството вот се пуска в друга, непрозрачна кутия.

Ако някой избирател прецени, че този начин на гласуване е сложен за него, той може да се откаже и да гласува по традиционния начин - но преди да е пуснал вота си в кутията.

От ЦИК уверяват, че има механизъм за контрол при електронното гласуване и тайната на вота е абсолютно гарантирана, тъй като магнитните карти не са поименни.
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот sunsh1ne » 05 Юли 2009, 14:36

Ами благодаря :) всъщност ми дадоха брошура за това електронно гласуване и аз така реших, че все пак може и да има шанс и аз да гласувам :) след малко ще отида да пробвам :wink:
sunsh1ne
Нов потребител

Мнениеот sunsh1ne » 05 Юли 2009, 17:34

Само за протокола....отказаха ми :)
sunsh1ne
Нов потребител

Назад към Общи дискусии