начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Фотографиране на публично място и частна собственост

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Фотографиране на публично място и частна собственост

Мнениеот vlstgeorgiev » 20 Юли 2009, 21:09

Здравейте,

Искам да споделя с вас следния проблем.

Днес в бизнес парка в Младост 4, рано сутринта, в 8 часа седях на една пейка пред малко фонтанчета и докато чаках да стане 9 часа реших да направя няколко снимки, за да ги покажа на приятели, живеещи в чужбина, че в София е възможно да се намери и чисти простраства, поддържани и красиви. Тъкмо направих едно клипче с фотоапарата и няколко снимки и се появи един застрашително изглеждащ охранител, който ми ме заплаши, че ще ми прибере фотоапарата, защото това било частна собственост и не можело да се снима. Отговорих му, че никъде няма табели, че снимането е забранено, пък и вече не живеем в комунистическа България, където снимането на много места се считаше за престъпление. Едва не ме наби и заплаши, че ще повика колегите си и не знам какво още....Аз му отговорих, че в такъм случай ще трябва да извикам полиция...След доста ругатни предпочетох да си тръгна...

Подобно нещо ми се случи и в Mall of Sofia. Имам дъщеричка на близо 3 години и докато тичаше около масата в едно от кафенетата реших да я снимам. Отново бях предупреден, че е забранено да се снима на територията на мола...

Трети случай в ХИТ, Люлин...Пробахме лятна шапчица и реших да я снимам с нея...Заплашиха ме със счупване на фотоапарата.

Каква е тази нова "мода" се чудя и въобще законно ли е това?
vlstgeorgiev
Младши потребител

Re: Фотографиране на публично място и частна собственост

Мнениеот namakak » 20 Юли 2009, 22:48

И на мен ми направиха същия проблем във Фантастико,като снимах един и същи кашкавал с видимо различна цена за един и същи артикул,но по-малкия със сменена по-голяма цена.Като че неможех да напиша цените..,кво като снимам.
Ми нали така им правиме реклама на магазините безплатно.Мисля,че заснемане и снимки ,негативи и там каквото щеш са съвсем различни нещица.Иначе за колко ли щяха да осъдят фотаджията за снимката на яхтата с М.Велчев и подземните...Или Н.Михалова,която пие в заведение чаша вино за 90 лв...или много други...
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Общи дискусии