начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Можете ли да ми помогнете?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Можете ли да ми помогнете?

Мнениеот albicia » 28 Сеп 2009, 19:15

Здравейте :)

Искам да си отворя онлайн магазин, но има много неща които незнам и се надявам да намеря отговорите тук. :?:
Става въпрос за магазин за бижута ръчна изработка само за чужбина.
Искам да работя с чужденци поради ред причини.
И така ето и въпросите които много ме вълнуват:
Трябва ли да си регистрирам фирма и ако трябва каква трябва да е тя?
Как става регистрацията на фирма в ЕС и налага ли се да го правя?
Трябва ли да имам някакви по специални документи като сертификат ISO или някакви други документи.
Питам защото в ЕС искат произход на стока и т.н.
Искам да продавам някои неща на едро, как ще става подписване на договори ако например получа поръчка от Австралия?
В момента имам пуснат сайт, но има много малко информация в него и почти никакви снимки на бижута, има още много неща да се правят по него ---> http://www.tinaarts.com

Искам да благодаря на всички предварително за помоща.

и разбира се да ви пожелая красиви и усмихнати дни.. :wink:
albicia
Нов потребител

Re: Можете ли да ми помогнете?

Мнениеот rama » 28 Сеп 2009, 20:56

Очевидно говорите за търговска дейност и ще трябва да регистрирате фирма - едноличен търговец или ЕООД, ако сама ще извършвате дейността.
Ако имате поръчка от Австралия, или произведенията Ви ще се търсят в Париж, ще си имате взаимоотношения с митницата. Необходимо е да се сключват и договори.
Най-добре е да говорите с адвокат, да му обясните какви са Ви желанията и той да ви убеди в какво може да Ви помогне.
rama
Потребител

Мнениеот weirdy » 02 Окт 2009, 16:24

Здравейте,
Моя приятелка е приета право в НБУ, но се колебае дали да се запише, защото не знае дали е акредитирана там специалността и дали ще може да я практикува при положение, че университетът е частен. Ще се сблъска ли с дискриминация на работното поле?
weirdy
Нов потребител

Мнениеот voltron » 02 Окт 2009, 20:43

weirdy написа:Здравейте,
Моя приятелка е приета право в НБУ, но се колебае дали да се запише, защото не знае дали е акредитирана там специалността и дали ще може да я практикува при положение, че университетът е частен. Ще се сблъска ли с дискриминация на работното поле?

:D :D :D
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот weirdy » 03 Окт 2009, 12:59

:D - Това какво означава???
weirdy
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 03 Окт 2009, 13:11

:roll: Последната акредитация на НБУ е от 2006 ( знаете, че срока е 6г.) та в този смисъл не виждам, какво ви притеснява.
http://www.neaa.government.bg/bg

А на работното поле( има доста и къде по- удачни думи, но явно голяма битка ще се води) не се дискриминираме с дипломи. :roll:
Последна промяна poli_g на 03 Окт 2009, 13:26, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Мнениеот weirdy » 03 Окт 2009, 13:24

Да, но се натъквам на обяви , където изрично се посочва, че се иска юрист, завършил право в СУ или това не е дискриминация???
weirdy
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 03 Окт 2009, 13:33

За мен отговорът е положителен.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот weirdy » 03 Окт 2009, 13:54

poli_g написа:За мен отговорът е положителен.

Т.е. че има дискриминация...?
weirdy
Нов потребител

Назад към Общи дискусии