начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Българският адвокат между лошите закони и корупцията

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Българският адвокат между лошите закони и корупцията

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 00:13

сигур ще е по заповедното.... че таксите там са сал наполовина :lol: :lol:
и не само там, де..
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 00:59

gudio на 05.03.2009 г. в темата "Обявиха конкурс за ЧСИ написа:Вместо това, ще цитирам нещо оттук: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=149684&srcpos=10
:wink:

Гледам ви темата, все пак с малко закъснение забелязахте фундаменталната публикация :wink: , чаках да охулите всички мръсни връзкари-монополисти, за да ви питам защо не оплюете и магистратите в същия порядък - и те ограничен брой персони и няма, видиш ли, свободен достъп до тази професия, за нашего брата :?: :!: :evil: , но "евалла" ви правя - не го направихте :!:
Не знам какъв съвет да дам - аз така навремето, гордо и ехидно прозяпах първия (на който - който не поиска, той не стана) и втория (на него - по-трудно, но който поиска - стана) конкурс за нотариуси. Тъпа професия, поддържам го и до ден днешен, ама парите..., а :?: :!: :shock: Узрях за идеята да се включа на третия конкурс - получих 2,70 на писмен (помня, че като се натрясках от скръб, се питах, а защо е "два и седемдесет", не може ли "лев и двайсе" :lol: ). Продължих гордо...да адвокатствам, докато не видях поредното "раздаване" :wink: - впрочем приятел нотариус "ме светна" за него :lol: . "Първи конкурс е !", казва ми: "Сега или никога, както аз на "първата вълна" през 1998 г.!". Знаете какво стана... Знаете какво стана с други адвокати тук, които станаха съдии и пр., вече "не смеят" да пишат във форума ("компромат, м а й н а !"). Имах едни горчиви излияния преди време тук, адресирани до един вече "не-адвокат" :wink: - защо съм се кръстил "Гъдю Балуев", какво съм искал цял животда работя и какво съм работил докато не избягах от тази професия.... :( Скапа се адвокатската професия, компрометира се, ама не са причина за това нотариусите или ЧСИ. В тази част на статията катогерично не съм съгласен с автора (даже го подозирам, че като Керелов е неуспял кандидат-нотариус или кандидат-ЧСИ, ама не ми се рови да го изобличавам :wink: ). Докато бях адвокат месечно съм правил по една фирма и една, максимум две сделки в държавния нотариат (за стари, отбрани клиенти) и много се гордеех с това - че съм "съдебен лъв" :lol: а не "нотариален плъх" или "фирмен регистратор". Не усетих липсата на нотариалната работа след появата на "частните" нотариуси, усетих това, което го пише в другата част на статията в "Медиапул", откъдето произхожда публикацията и в този форум - компрометира се правораздаването, влоши се качеството на решаването на съдебните спорове, масово надделяха "миситите", "посредниците" и "уреждачите" от всякакво естество и калибър. Това го казвах дълго време и тук (от март 2006 г. или откогато се регистрирах във форума), сега не знам как е - отървах се :wink: Има ли подобрение, още по-лошо ли става - вие ще кажете, които адвокатствате.
"Системата" :P не е затворена - който не му стиска, да участва в конкурси всякакви - адвокатлъкът е хем трамплин, хем последно убежище или "връщане в бащината къща" за всеки, който се е пробвал другаде.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 01:07

Балуев, да прощаваш питането ми / аз все от друго се вълнувам.../ и ако не възразяваш, пренебрегвайки цифрите- не ти ли липсва адвокатлъка? :roll:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 01:23

poli_g написа:Балуев, да прощаваш питането ми / аз все от друго се вълнувам.../ и ако не възразяваш, пренебрегвайки цифрите- не ти ли липсва адвокатлъка? :roll:

На всички им липсва - на нотариуса, когото споменах, на мен, на всички, които са работили тази професия. Избираш клиентите, избираш казусите, създаваш си специализация, каквато на теб ти е интересна, или караш "Джи Пи", всичко, което ти привлече вниманието - твое е !
Просто, нали съм "гнусен чичка" ( :lol: не се сещам как беше "съдебното определение"), т.е. :oops: :oops: :oops: стар съм вече, деца и т.н. - пари трябват... Ако ги нямаше тези ангажименти, защо да се захващам с друга дейност. Разликата, явно авторът на коменитраната статия, я знае - не е сравнимо просто. Познавам доста "мисити", "уреждачи", ама тук говорим за законен доход с "full" платени данъци, групата на "миситите" яко бледнее... :wink: еднообразна работа, мразена от хората професия, но си струва.... :oops: :oops: Този колега го цитирах няколко пъти, ама ето пак:
Jos Witdehaag, иззвршител од Холандия написа:'Cause you wanted to earn money, that's why you became enforcement agents, and that's the only reason...Isn't it ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 01:32

:roll: Много мило, благодаря ти. Въпреки всичко си оставаш мил "чичка". :wink:

Isn't it ?

Това ще е...:)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 11 Мар 2009, 01:51

:? Поли, не знам как жена се чувства като адвокат :oops: Познавам две разведени колежки - голяма битка е... :? Ако адвокатстваш "за хоби" е супер... Ако от това изхранваш деца и финансираш и ръчкаш поредното дело за увеличение на издръжка, както и висящите изпълнителни дела за същото,... май не е ("Никой не си е сам зъболекар"). Навремето имах приятелка :wink: колежка "от курса" (а кавичките са, защото "курсът" беше в споменаваната вече "Франкофония", а момата имаше лично МПС - "чистак-бърсак "BMW 325 M"", това "М" е много важно, да знаете, ... и... :oops: беше дъщеря на местния нотариус :lol: 8) )"Потим се" :lol: с нея уж над дадения ни казус, а тя ми вика "К,ви са тия глупости, нямам сили, нерви, енергия, пък и никой пари не ми дава за тая работа..." :lol: Аз й казвам: "Ама те - Папиниан, Улпиан, че и баш бай Гай(ус), те безплатно са работели, за "чистото право" и "pro bono" казуси са решавали..." 8) А тя - "Ама тия си били богати гъзари, римски робовладелци, я ги мани тия, не хми говори за тях, аз съм бедно момиче !"
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Мар 2009, 02:25

:lol: :lol: Винаги съм харесвала тънкото ти чувство за хумор. ТоА казус ще е бил много Уплетен, щом сте се потили. :lol: :lol: :wink: / Сатир ми влияе зле.. :oops: да прощава и той/.

.......... такива ми ти работи :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот jegosan » 11 Мар 2009, 10:02

"Авторът е адвокат в Пазарджишката адвокатска колегия, практикува и в София. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", работил е в магистратурата като следовател и прокурор.
В момента провежда обучение за Diploma in Law в University of Westminster, London."

Похвално, нищо против колегата, приветствам високата степен на образованост и стремежа към нови знания и дипломи. Не се заяждам. Но не съм съгласен с много от констатациите му в стататията му.
Адвокатурата не се била рефформирала - ами да се реформира - свободна професия е, няма административна и каквато и да е по сериозна регулация...
не участвала в секторите - пазар на недвижими имоти и съдебното изпълнение, ами да участва... Хем свобдна професия - хем някой трябва да й пази копанката - няма такъв цирк. Спор няма, че много нотариуси пишат актове, и ЧСИ си правят всичко от молбата до изпълнението, ама това не е забранено и щом клиента иска не можеш да го изгониш...
Вярно е, че да си адвокат е призвание, а след години получаваш признание, е няма как.
Не съм съгласен, законовата уредба на нотариусите и ЧСИ противоречи с Договора за ЕС,/то па и ние сме едни европейци, ма нейсе/ вижте в кой държави от ЕС, още повече от основателките на същия няма ограничения за придобиването на правоспособността нотариус или ЧСИ, нека не забравяме, че това е делегация на държавновластнически правомощия! Да не говорим за Латинския нотариат и прочие, домогванията на някои люде да "американската мечта" всеки нотариус с подпис и печат под ръка е меко казано смехотворна - "видяла жабата, че подковават вола, че и тя си дигнала краката" , ако всичко ни беше по "американски" съм съгласен и това да стане, ама не сме американски щат нали, и все още "май" се гордеем с "Аз съм българче" .... или поне на маса....
и нека, някой от великите президенти беше казал: " Не питай какво е направила държавата ти за теб, а ти какво за нея"/извинявам се за лошата перифраза и неточния цитат/.
Но ако някой го е "фанала" ностаталгията по държавната адвокатура от преди 1989 г. --- да се събуди, няма време живота си минава...
Поздрави!!!
jegosan
Потребител

Мнениеот azlis » 18 Мар 2009, 22:35

Интересно е случващото се в Балчишкия районен съд, където повечето граждански дела са висящи и нерешени, а двамата граждански съдии – Ивелина Велчева и Цонко Иванов въртят любов от години. Тия хора не са там да гледат нашите дела, а да правят любов и раздори за нашите земи и наследници, и се радват на нашите страдания, за които въобще не им пука. Иначе Цонко Иванов се сдобил с имоти в с.Соколово, от там ги прехвърлил в с.Оброчище и чудно как в гр.Балчик. Това е то да си магистрат, уж тия неща са преследвани от закона, но за някои може, може би!? Явно пак спят хората горе и не обръщат внимание какво става по света!
azlis
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 18 Мар 2009, 22:58

azlis на 18 Мар 2009 09:35 pm
Интересно е случващото се в Балчишкия районен съд, където повечето граждански дела са висящи и нерешени, а двамата граждански съдии – Ивелина Велчева и Цонко Иванов въртят любов от години. Тия хора не са там да гледат нашите дела, а да правят любов и раздори за нашите земи и наследници, и се радват на нашите страдания, за които въобще не им пука. Иначе Цонко Иванов се сдобил с имоти в с.Соколово, от там ги прехвърлил в с.Оброчище и чудно как в гр.Балчик. Това е то да си магистрат, уж тия неща са преследвани от закона, но за някои може, може би!? Явно пак спят хората горе и не обръщат внимание какво става по света!

Аха, ясно- я давай повечко фактология, че да е пълна пикантерията. :wink:
Ти що не се афишираш с името? :evil:
Въртели любов, висящи дела и прочие... дръндели на таркалета.:lol:
И, като си така ведущ/а, кое се преследва от закона?
А, като си така сигурен/ в твърденията от пасквила- що не сезираш когото трябва, ама от началото да си знаеш - анонимки не се гледат. :idea:
Аааа,пък дали не е щото не щеш да си абонат на институцията от втория етаж. :wink:
Ще се афишираш, ама те е шубе да не те подгонят- щото ще си докажеш твърденията на върба у петък. :evil:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 05 Окт 2009, 18:08

Ето и еднаснимка на автомобила. Готин е и мисля, че беше време и адвокатската гилдия да добие малко представителност.
tapizaushi
Потребител

Предишна

Назад към Общи дискусии