начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право"

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право"

Мнениеот ivan0ff » 06 Окт 2009, 17:10

Здравейте.
От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право", но пречките които срещам предполагам са съвсем нормални и аз не съм първия, и последния.
Начина по които трябва да се учи за изпитите не ми е съвсем ясен.Попитах тук-там и все пак реших да се допитам до вече утвърдили се хора в лицето на вас.Много материя има за учене, която не мога да кажа, че ми е непонятна и все пак..
+ Разполагам с време (5-10часа) и нужната литература.Не ме мързи.
- Не знам как точно да подходя към голямото количество информация и от къде да започна заради фактора "дали ще ме вземат".
Надявам се на разбиране към поставения въпрос.
Аватар
ivan0ff
Нов потребител

Re: Малко разяснение.

Мнениеот milletti » 06 Окт 2009, 22:53

ivan0ff написа:

Тцъ, тцъ...как сме се прецакали. Едно време висше се учеше за минимум 4 години ... ама, ей на, прогрес.
А голям обем информация най-лесно се запаметява, като всяка нечетна страница се чете по диагонал, а всяка четна въобще не се чете. Така накрая имате запас от минимум осем изречения, формирани от случайно подбрани, но много важни термини. Винаги прави впечатление на изпитващия, че владеете терминологията.
А накрая с песен и диплом в ръка, също толкова компетентно и по възможно най-сложния начин /с термини!!!/, обяснявате на потенциалния си работодател, колко ги разбирате нещата.
Та така стоят нещата с правото и пластичната хирургия. Нищо работа.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Re: Малко разяснение.

Мнениеот system » 06 Окт 2009, 23:03

Човекът, предполагам, пита за кандидатстудентските изпити, не за тези по време на следването.
Приятелю, не знам как е по другите университети (при цялото ми уважение към всички колеги, независимо кой къде е завършил). За СУ и ВТУ (поне така беше доскоро - лично аз съм кандидатствал преди 19 години) трябват история и български език и литература. Така че (да почнем от второто) хващате първо брадатия поет революционер (познайте от три пъти), след него дядо Вазов, Алеко Константинов, Пенчо Славейков, Яворов, Дебелянов и т. н. Като е желателно, освен литературна критика, да понаучите и самите им произведения. А за историята има едни 7 тома (мисля, че станаха толкова), бухвате се в тях и сте Вие.
Цялата тая работа ще Ви отнеме минимум около година и половина.
След като преминете успешно тези два изпита, обадете се пак.
Успех !
system
Активен потребител

Re: От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право"

Мнениеот advokat__nikolov » 22 Окт 2009, 11:46

В Търново от 7 год е с тест по Български. Можеш да избереш и тема да пишеш. Така е и по История-избираш-тест или тема, т.е. два отделни изпита.
advokat__nikolov

Мнениеот sansan » 23 Окт 2009, 09:03

Е, чак пък година и половина :roll: ... На мен ми отне около 2,5 месеца и ме приеха в ВТУ държавна поръчка, но пък беше здраво учене :shock: ... Ама да ти кажа приятелю, това е нищо в сравнение с ученето , което после следва, та помисли добре...
п.п. 5-10 часа ... :lol: :lol: :lol: ...това беше готино :lol: :lol: :lol:
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
sansan
Младши потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Окт 2009, 22:22

ivan0ff написа:- Не знам как точно да подходя към голямото количество информация и от къде да започна заради фактора "дали ще ме вземат".

...Започни с подготовка за приемните изпити, по:
- История на Българската държава и
- Български език и литература! :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 29 Окт 2009, 03:40

sansan написа:Е, чак пък година и половина :roll: ... На мен ми отне около 2,5 месеца и ме приеха в ВТУ държавна поръчка, но пък беше здраво учене :shock: ... Ама да ти кажа приятелю, това е нищо в сравнение с ученето , което после следва, та помисли добре...
п.п. 5-10 часа ... :lol: :lol: :lol: ...това беше готино :lol: :lol: :lol:

Е сега 5-10 часа. Зависи. За други им стигат и 1 час, взависимост от това колко бързо схващат.
advokat__nikolov

Мнениеот andrea » 29 Окт 2009, 14:19

ivan0ff написа:Здравейте.
От доста време съм се амбицирал да кандидатствам "право", но пречките които срещам предполагам са съвсем нормални и аз не съм първия, и последния.
Начина по които трябва да се учи за изпитите не ми е съвсем ясен.Попитах тук-там и все пак реших да се допитам до вече утвърдили се хора в лицето на вас.Много материя има за учене, която не мога да кажа, че ми е непонятна и все пак..
- Не знам как точно да подходя към голямото количество информация и от къде да започна заради фактора "дали ще ме вземат".

Да не те стряскам, но кандидат-студентските изпити и подготовката им са песен в сравнение с материала, който имаш да учиш след това за времето, с което разполагаш...
Friendship is the rainbow between two hearts sharing seven colors: feelings, love, sadness, happiness, truth, faith, secret & respect
Аватар
andrea
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 22:19

andrea написа:
ivan0ff написа:Здравейте.

Да не те стряскам, но кандидат-студентските изпити и подготовката им са песен в сравнение с материала, който имаш да учиш след това за времето, с което разполагаш...

Времето е повече от достатъчно. Е, че за 15 седмици плюс сесия, ако не можеш да се подготвиш по 4 дисциплини, то къде отиваме ???? :lol:
advokat__nikolov

Мнениеот ivan0ff » 05 Ное 2009, 23:19

Благодаря на хората взели участие в темата, аз още не съм се октазал, но не мисля и да го правя. :)
Хм.Сега като си чета словата и малко ми е смешно.Стрес ме беше натиснал.Вашето съсловие най-добре предполагам знае как се работи под стрес...Историята я почнах - няма как, литературата засега е на автопило :)
Сега единствения въпрос който е пред мен в кой университет да кандидатсвам.Слушам разни лоши неща за СУ, в УНСС се тръби пак кой какъв излизал, В.Търно пък че било зле и т.н. и т.н.
Е, каква е истината или градските легенди не са само такива ?
Аватар
ivan0ff
Нов потребител

Мнениеот vagabon4o » 06 Ное 2009, 00:19

Интелегентно момче си.
Използвай свободното си време и енергия за бизнес, а когато ти се наложи да решиш правен въпрос се обърни към адвокат.
:D
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот namakak » 06 Ное 2009, 01:01

Благоевтрад,на каквато и да си възраст поне ще умреш с образование.Други съветват деца учете ,ние родителите ще помагат,а те остроумни и мързеливи.
Давай смело,нищо не ти пречи да се докажеш и пред себе си,дори и за кеф,щото така ти утива и можеш да си го позволиш. :D
Давай наливай :wink:
http://www.law.swu.bg/new/
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот vagabon4o » 06 Ное 2009, 08:44

namakak написа:Благоевтрад,на каквато и да си възраст поне ще умреш с образование.Други съветват деца учете ,ние родителите ще помагат,а те остроумни и мързеливи.
Давай смело,нищо не ти пречи да се докажеш и пред себе си,дори и за кеф,щото така ти утива и можеш да си го позволиш. :D
Давай наливай :wink:
http://www.law.swu.bg/new/

:shock: Може и да му УТИВА :P ,щом казваш.
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Мнениеот ivan0ff » 06 Ное 2009, 22:06

vagabon4o написа:Интелегентно момче си.
Използвай свободното си време и енергия за бизнес, а когато ти се наложи да решиш правен въпрос се обърни към адвокат.

Трябва да пиша далновидно ли за да получа адекватен съвет ? Може сглобя няколко изречения с термини, но после вечер получавам полюция.
Аватар
ivan0ff
Нов потребител

Назад към Общи дискусии