начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

за злоупотребите на Нотариусите

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

за злоупотребите на Нотариусите

Мнениеот njagol » 17 Апр 2003, 21:54

Как да се защитим от злоупотребите на недобросъвестните нотариуси?Един Нотариус-мошеник може със заверката на фалшиво пълномощно за продажба на недвижим имот буквално да ви обере и да ви изритат от жилището ви или от имота ви и така да съсипе живота на цялото ви семейство.И как ще докажете,цхе не сте подписвали това пълномощно?!и ако ви се отдаде да го докажете по някъкъв начин и да си върнете имота след могогодишне борба(ако оцелеете в нея),кой ще обещети вас и добросъвестния купувач за понесените загуби?!А на Нотариуса какво ще му направят?!Какво мислят практикуващите вече колеги по този въпрос?
njagol
Младши потребител

Re: за злоупотребите на Нотариусите

Мнениеот Plamen Petkov » 30 Май 2003, 17:37

със сериозен контролен орган и големи глоби
Plamen Petkov

Мнениеот usra_ovcova » 04 Яну 2010, 20:21

от Калина Галина на 21 Юни 2003 09:12 pm

Аз вече се отказах от сделката,защото разбрах,че е измама и подписа на пълномощното е фалшив(не съм проверявала дали пълномощното е заведено при Връблянска),просто се свързах с упълномощителя.
За форума ще ви кажа,че деклаациите по 226ДПК бяха подписани и заверени от същата Връблянска(предполагам и те са били фалшиви.Реално сделката можеше да стане и аз да изгоря с парите,след като се разбере,че пълномощника е недействителен.Благодаря за съветите.
В крайна сметка пак не знам как да постъпя в подобен случай и да се подсигуря относно подобни измами.Изтръпвам при мисълтта,че някой от наемателите ми може да ми скрои същия номер и да продаде някой от магазините ми.И ако това е държава и право...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 04 Яну 2010, 20:25

от bgbudala на 04 Яну 2010 01:26 pm

Тази тема ми прилича на удар под кръста от конкуренцията на въпросния нотариус! Въпреки че в София, особено, има работа за всички, не спират да се цакат взаимно! Още повече пък да извади темата от 2003 г. и да продължи да мята кал, някой сериозно се е заел с това окаляне, но да не забравя, че анонимността в интернет вече е минало. Не че до сега не можеше по IP-то да се стигне до автора, но сега пък вече си е законно, така че внимавайте какво и къде пишете!
Аз също съм чувал за няколко нотариуса в София, които работят през пръсти, но за Връблянска пък точно съм изненадан да прочета подобно нещо, щото я знам като един от най-принципните нотариуси!
Влизам тук, за да видя коментари по новите Закони, а на какво се натъквам - интрижки някакви се въртят!
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот usra_ovcova » 04 Яну 2010, 20:40

Това,че кучетата лаят,кервана си върви не е срамно и обидно. :oops:
Това,че всеки е невинен до доказване на противното с вл. в сила съдебен акт не прави деянието обикновена, безобидна простъпка и опасният рецидив-безопасен рецидив.
Това не е кал срещу невинен нотарУс,който няма вл.в сила с.акт,а е възхвала. :D
За някой е червена светлина... :oops:
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот p_dyan » 05 Яну 2010, 16:04

Доколкото знам нотариусите имат застраховки за вреди причинени от тях, съгласно Чл.30 от Закона за нотариусите и нотар.дейност, но не знам някой потърпевш усвоявал ли е подобна застраховка.
p_dyan
Потребител

Мнениеот _goodfellas » 05 Яну 2010, 16:41

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 16:10, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот usra_ovcova » 05 Яну 2010, 21:52

срещу 400лева или евро в Пловдив изработвали лични карти с данните на истинския притежател и снимката на "наш" човек.
Така че, дори да чете по телефона номер на карта или кодираните редове,то в МВР ще са си същите,само снимчицата ще е друга. А това как да го засечеш?
Имам едни петима братя Зайкови.Те си имат л.к. с фалшиви снимки и сами си ходят и си продават имотчета. След 6 мес. се оплакват в МВР и делце завеждат,че в имота им има друг, а те горките не са продавали имотеца.
Така хем зели парици,хем си връщат имота. Всеки брат си има отделен имотец,де.
Имат и фирмици,вкл. в "ошфорна" зона и все един от братята го сменят от управлението и след 1/2 -1 год. се завъртат.
И никой не иска да събере 2+2 и да види ....
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот diaida » 05 Яну 2010, 23:59

За сметка на това, така наречените ни лични данни се "пудрят" в целия търговски регистър, всяка банка, поща, DHL, и т.н. където са достояние на куцо, кьораво и сакато.Личната карта се превърна в нещо като горна дреха - винаги е на всеобщо внимание и достояние. Егати закона, егати личните данни! Не е решил някой - не се е претворил в теб, мен или 3-ти! Всичко е много сигурно в нашата държава. Тук "защитата на сигурността и личните данни" са приоритет № 1, вече близо 15 год.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот _goodfellas » 06 Яну 2010, 01:08

.
_goodfellas
Младши потребител

Назад към Общи дискусии