начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Немски, френски, италиански или испански?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Немски, френски, италиански или испански?

Мнениеот pachikrak » 17 Фев 2010, 18:57

Замислила съм се да уча втори език. Естествено не искам това да е самоцелно, а да мога да го използвам и в адвокатската си практика - най-малкото за четене на съдебна практика на ЕС и спеиализирана литература. А и да мога да си поръчам една бира във Виена, Париж, Рим или Барселона, все пак :wink:
И сега съм в чуденка - немски, френски, италиански или испански? Кой ще ми е най-полезен? Италианският и испанският май са само за колорит, защото въобще не си представям работното им приложение, но пък са хубави езици, а испанският е един от най-ползваните в света.
Чета и пиша свободно на английски, говоримо - като Румяна Желева :wink:
Имам много, ама много основни познания по немски, които са с давност повече от 15 години (все едно ги нямам).
Дайте идеи и съвети. Кой какви езици ползва в практиката си?
pachikrak
Младши потребител

Re: Немски, френски, италиански или испански?

Мнениеот voltron » 17 Фев 2010, 20:45

Учете турски - там е бъдещето.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот _goodfellas » 17 Фев 2010, 20:56

.
Последна промяна _goodfellas на 02 Мар 2010, 15:39, променена общо 1 път
_goodfellas
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 17 Фев 2010, 20:57

voltron написа:Учете турски - там е бъдещето.

И руски , че като дойдат пак да ни освобождават ще трябва да го знаеш :D
sisi19
Потребител

Мнениеот galya_ » 17 Фев 2010, 21:14

Здравей. Аз бих ти препоръчала да учиш испански език. Той е изключително лесен и много приятен за учене. Четенето и писането са изключително лесни. Граматика е малко по-трудно, както при всички езици. Испанския, италианския и френския език принадлежат към романски език. Испанския език се доближава до френкия и италианския, както и до португалския. Говори се в Западна Европа и Латинска Америка. Той е изключително популярен език и предполагам, че няма да сгрешиш ако учиш него.
Успех :D
galya_
Нов потребител

Мнениеот diaida » 17 Фев 2010, 22:41

Аз също бих ви препоръчала - английски и испански. А "за четене на съдебна практика на ЕС и спеиализирана литература", освен английски, добре би било да е немски. :roll:
Ето и малко статистика за различните езици ...
Top 30 Languages by Number of Native Speakers
http://www.vistawide.com/languages/top_30_languages.htm
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот shopov » 18 Фев 2010, 10:05

Ако научите френски след това испанския и италианския много лесно ще усвоите,
Аз говоря свободно френски, английски и руски и при разговор разбирам италиянски без да съм го учил някога.Между двата езика приликата е както между руски и български примерно.
А ако свободно говорите английски - немския изобщо няма да ви е проблем.
Поздрави и успех,

ПС// В София най-добрия център за изучаване на френски език е Френския културен институт на ул.Христо Белчев 7 (срещу Съдебната палата)
shopov
Младши потребител

Мнениеот pachikrak » 20 Фев 2010, 13:08

Много благодаря за идеите и отговорите. Имам още един месец да реша
pachikrak
Младши потребител

Мнениеот nksuccess » 20 Фев 2010, 16:09

Аз знам немски и английски. Но само английския ми върши работа за сега. Препоръчвам испански, заради сериозния инвеститорски интерес на техните предприемачи в строителния бизнес у нас. Почти всички консултантски къщи в София( по мои наблюдения ) работят с испанци. Ако вещното право ви влече испански.
nksuccess
Потребител

Мнениеот pachikrak » 20 Фев 2010, 22:38

nksuccess написа:Аз знам немски и английски. Но само английския ми върши работа за сега. Препоръчвам испански, заради сериозния инвеститорски интерес на техните предприемачи в строителния бизнес у нас. Почти всички консултантски къщи в София( по мои наблюдения ) работят с испанци. Ако вещното право ви влече испански.

Много благодаря, такива насоки са страшно полезни.
pachikrak
Младши потребител

Назад към Общи дискусии