- Дата и час: 05 Фев 2025, 02:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Какво е бъдещето на този форум?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Какво е бъдещето на този форум?
В отпуск съм.
Има доста неща, които трябва да свърша, но нямам настроение.
Имам времето, но което е по-важно – желанието да вляза във форума и да споделя няколко въпроса, които си задавам във връзка с него. Споделянето е адресирано към всички, но най-вече, към собствениците на портала.
1./ Този портал е преди всичко справочник за нормативни актове и за институции и организации.
- Вариант “А”: Форумът е незначителна част от пакета и поради липсата на приоритетност – няма самостоятелна концепция за него и подръжката му е между другото.
- Вариант “Б”: Форумът е съществена част на портала, елемент от неговата визитна картичка и има концепция или поне грижа за осигуряване на качеството и развитието му.
2. Ако сме изправени пред вариант “А” – нещата остават каквито са и форумът в актуалния си вид удовлетворява параметрите на тази концепция.
3. Ако виждането на собствениците клони към вариант “Б”, то форумът е далеч от параметрите на положителна визитна картичка или поне на елемент, увеличаващ оптимално посещаемостта на портала.
Е, активност по темата може да има само при искрено положително произнасяне по Въпрос № 3. Иначе би се получило натрапването на нежелано мнение или до развитието на безсмислена дискусия.
Хайде да видим какво ще стане ))
Има доста неща, които трябва да свърша, но нямам настроение.
Имам времето, но което е по-важно – желанието да вляза във форума и да споделя няколко въпроса, които си задавам във връзка с него. Споделянето е адресирано към всички, но най-вече, към собствениците на портала.
1./ Този портал е преди всичко справочник за нормативни актове и за институции и организации.
- Вариант “А”: Форумът е незначителна част от пакета и поради липсата на приоритетност – няма самостоятелна концепция за него и подръжката му е между другото.
- Вариант “Б”: Форумът е съществена част на портала, елемент от неговата визитна картичка и има концепция или поне грижа за осигуряване на качеството и развитието му.
2. Ако сме изправени пред вариант “А” – нещата остават каквито са и форумът в актуалния си вид удовлетворява параметрите на тази концепция.
3. Ако виждането на собствениците клони към вариант “Б”, то форумът е далеч от параметрите на положителна визитна картичка или поне на елемент, увеличаващ оптимално посещаемостта на портала.
Е, активност по темата може да има само при искрено положително произнасяне по Въпрос № 3. Иначе би се получило натрапването на нежелано мнение или до развитието на безсмислена дискусия.
Хайде да видим какво ще стане ))
-
mi_lena - Потребител
Re: Какво е бъдещето на този форум?
Искрено и лично споделям, че в сегашния си "живот" Форумът, който е динамичният елемент на портала, е далеч от представите за положителна визитна картичка.
Без да влагам умисъл да засягам собствениците му, останалите опции на портала Lex.bg са статика.
П.П. Приятно ми е да ви прочета, колега mi_lena.
Без да влагам умисъл да засягам собствениците му, останалите опции на портала Lex.bg са статика.
П.П. Приятно ми е да ви прочета, колега mi_lena.
-
Melly - Старши потребител
Форумът е място за свободно изразяване на мнения и развитие на съответните спонтанни дискусии. Проблематиката на обсъждане се определя пряко -- от наименованието на съответните секции -- и косвено -- от интереса на посетителите към портала
Ако целта на настоящата тема е прокарване на някаква редакционна политика в дискусионния форум, то да бяхте я озаглавили по такъв начин -- „Въвеждане на редакционна политика във форума“
Ако целта на настоящата тема е прокарване на някаква редакционна политика в дискусионния форум, то да бяхте я озаглавили по такъв начин -- „Въвеждане на редакционна политика във форума“
- kostadin_yordanov
- Потребител
Здравейте, mi_lena!
Темата Ви е актуална и много хубава. Размисли върху нея има от доста време и в момента работим по нова концепция. Ще се радваме, ако скоро можем да зарадваме Вас и всички потребители на сайта с новите ни идеи.
Модератор
Темата Ви е актуална и много хубава. Размисли върху нея има от доста време и в момента работим по нова концепция. Ще се радваме, ако скоро можем да зарадваме Вас и всички потребители на сайта с новите ни идеи.
Модератор
- moderator
- Младши потребител
аз лично влизам във форума от доста време / напоследък все по-рядко, но защото не ми остава време/
Смятам, че съм попадал на страхотни теми, чел съм мнения на професионалисти и съм давал и търсил помощ.
Моята пропоръка би била / ако това е възможно/ някой от полезните теми да бъдат систематизирани и подредени, за да може да помагат и на други. Даже ако е възможно теми с много полезни отговори да бъдат изведени отделно, а такива останали без отговор също да бъдат отделени, защото последните не носят нищо полезно във форума.
Ако има начин да се откриват по-лесно неща които ни вълнуват може би било по-добре. Смятам, че част от разделите не са добре подредени. например във взаимопомощ имаме подтеми изпълнително производство гражданстов и визи и авторско право- за мен напълно противоположна материя, така че успех и дано да систематизирате нещата така че да са полезни на всички.
Мисля че за неюристите е още по-трудно да намерят това което ги интересува
Смятам, че съм попадал на страхотни теми, чел съм мнения на професионалисти и съм давал и търсил помощ.
Моята пропоръка би била / ако това е възможно/ някой от полезните теми да бъдат систематизирани и подредени, за да може да помагат и на други. Даже ако е възможно теми с много полезни отговори да бъдат изведени отделно, а такива останали без отговор също да бъдат отделени, защото последните не носят нищо полезно във форума.
Ако има начин да се откриват по-лесно неща които ни вълнуват може би било по-добре. Смятам, че част от разделите не са добре подредени. например във взаимопомощ имаме подтеми изпълнително производство гражданстов и визи и авторско право- за мен напълно противоположна материя, така че успех и дано да систематизирате нещата така че да са полезни на всички.
Мисля че за неюристите е още по-трудно да намерят това което ги интересува
- pitasht
- Активен потребител
moderator написа: .... в момента работим по нова концепция. Ще се радваме, ако скоро можем да зарадваме Вас и всички потребители на сайта с новите ни идеи.....
Радвам се, че темата намери отклик.
Радвам се и за това, че се работи по нова концепция.
И особено много ще се радвам, ако освен софтуерната част, концепцията включва и нова политика по отношение на модерирането. Т.е. реализация на добри идеи как освен технологично модерно, форумът да бъде (отново) полезно и приятно място за общуване. А за това са необходими (от моя гледна точка) малко по-различни правила от сегашните.
kostadin_yordanov написа:Ако целта на настоящата тема е прокарване на някаква редакционна политика в дискусионния форум, то да бяхте я озаглавили по такъв начин -- „Въвеждане на редакционна политика във форума“
Целта на тази тема е да провери дали собствениците имат намерение да въведат нова редакционна политика по отношение на този форум.
Все още не съм забелязала да ни питат, но ако питат:
Моето мнение е, че от такава има нужда.
Ако Вашето мнение е различно - кажете го, г-н Йорданов.
-
mi_lena - Потребител
Не виждам какво бъдеще би имал подобен форум, в който се провежда редакционна политика. Разбирам обаче, че авторът на темата има някакви забележки по отношение на модерирането и тъй като не е моя работа да ги коментирам, ще отбележа само, че това също е предмет на отделна тема
- kostadin_yordanov
- Потребител
Форум - площад - място за обсъждане на обществено значими теми, ще има винаги. Даже може и не на площада а в няккоя градинка - по английски. Дали в интернет или в някае забутано село също е без начение. Липсват темите? Или ... може би по-вероятната причина, е че липсва увереност във обикновният човек, че нещо може да промени по теми като престъпност, пенсионна реформа ..... икономика. И няма никакво заначение кой е собственика на "терена".
- Star_doznatel
- Потребител
Сам по себе си може да не е кой знае какво, но един форум, извън форумната система, която просто код, който може да си купиш, са потребителите му.
Факт е, че никъде в БГ няма толкова много гледни точки на юристи на едно място. Дори в ОС на адвокатите.
Много хора тук са вложили време и усилие, а не е трудно да загърбиш нещо над което си работил. Може би някои потребители са вложили повече време и усилие в този форум, отколкото създателите му.
Та форумът определено има и минало и бъдеще.
Факт е, че никъде в БГ няма толкова много гледни точки на юристи на едно място. Дори в ОС на адвокатите.
Много хора тук са вложили време и усилие, а не е трудно да загърбиш нещо над което си работил. Може би някои потребители са вложили повече време и усилие в този форум, отколкото създателите му.
Та форумът определено има и минало и бъдеще.
- tapizaushi
- Потребител
Нещата стават по-зле. Факт.
Не се прави нищо, в посока промяна, двустранно. Факт.
Ако не се намери бързо разрешение- бъдещето на форума не е трудно предвидимо. Не е нужно да си пророк, че да видиш очевадни неща.
Невярно твърдение, истинността на което изостана в миналото, където са и носталгичните ми мисли, избледняващи заради времето, свързани с влизането ми тук.
стигнали до фрапантната бройка от ...... 20( завишила съм ги).
Не се прави нищо, в посока промяна, двустранно. Факт.
Ако не се намери бързо разрешение- бъдещето на форума не е трудно предвидимо. Не е нужно да си пророк, че да видиш очевадни неща.
tapizaushi написа:Факт е, че никъде в БГ няма толкова много гледни точки на юристи на едно място.
Невярно твърдение, истинността на което изостана в миналото, където са и носталгичните ми мисли, избледняващи заради времето, свързани с влизането ми тук.
tapizaushi написа:.... един форум, извън форумната система, която просто код, който може да си купиш, са потребителите му.
стигнали до фрапантната бройка от ...... 20( завишила съм ги).
- Гост.
- Старши потребител
Според мен основната мисия на форума е да повиши авторитета на българския юрист в нашето бедно и много разединено общество. Всички професии са нужни, но има 2-3 фундаментални - като лекар и юрист напр. Това е реалността, форумът е средство за утвърждаване честта на професията! Признавам, че за момента не сме на висота, но усилията ни трябва да са в тази посока.
- bg_prava
- Младши потребител
Според мен във форума, а и в сайта като цяло, трябва да се забрани и да се трие от модераторите всякакъв вид рекалама на кантори и юристи. Тъй като едни ще продължават да се рекламират, знаейки, че не е позволено и не е редно, но виждайки, че няма кой да ги ограничава, а другите просто ще спазват правилата и ще бъдат ощетявани заради мълчанието си.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Няма да е лошо да се направи промяна с личните съобщения. Когато някой се регистрира , ЛС да му бъдат автоматично включени. Чел съм многократно фрази от типа на : " Включете си личните съобщения" ; " как да ти отговоря като не си си включил личните съобщения" и т.н. Ако потребителят не желае такива ,то вече ще си ги изключи.
-
aron_davidov - Потребител
bg_prava написа:Според мен основната мисия на форума е да повиши авторитета на българския юрист в нашето бедно и много разединено общество. Всички професии са нужни, но има 2-3 фундаментални - като лекар и юрист напр. Това е реалността, форумът е средство за утвърждаване честта на професията! Признавам, че за момента не сме на висота, но усилията ни трябва да са в тази посока.
Това може да е мисията на Съюза на юристите, като се има предвид и че авторитетът на една професия зависи изобщо от производството на нейните представители, от качеството на това производство, неговата значимост и т.н. Но ще поясните ли, по каква логика, според Вас, една дискусионна среда за комуникационен обмен може да повиши авторитета на юридическата професия? Защото, при поддържане на необходимата спонтанност в развитието на този род отворени обсъждания по свободна инициатива е съвсем естествено да се появяват критики и съдържание, които не само не повишават, ами понижават въпросния авторитет
Тук ще припомня, че в Европейския съюз за малко на България не бе наложена предпазна клауза по правосъдие и вътрешен ред, още сме подложени на този (бих го определил като) унизителен мониторингов механизъм .., а Вие от дискусионния форум ли очаквате да повиши авторитета на юристите
- kostadin_yordanov
- Потребител
Форума нека да си остане като място за въпроси, отговори и разисквания.
Трябва да се отговаря и да се споделя и да се коментира - факти, случки и събития от правния живот в цялата страна.
Трябва да се отговаря и да се споделя и да се коментира - факти, случки и събития от правния живот в цялата страна.
- p_dyan
- Потребител
moderator написа:...от доста време и в момента работим по нова концепция. Ще се радваме, ако скоро можем да зарадваме Вас и всички потребители на сайта с новите ни идеи.
Модератор
Ндааа. Май имаме проблем с вЕрването.
Започвам да вЕрвам повече на следното лично съобщение, което получих:
"Вярно било , че андрешковската простотия и наглост на българина нямат граници и почивен ден... ;D ;D ;D Знаеш ли , че ПИСНА МИ ОТ МОШЕННИЦИ , ТАРИКАТИ И БЪЛГАРИ КРЕТЕНИ
(най-вече)...
Ти , явно, си от последните …
;D ;D ;D ;D ;D ;D "
И като последен български кретен, прозирайки най-сетне безплодността на темата, моля тя да бъде изтрита или поне заключена.
-
mi_lena - Потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|