- Дата и час: 05 Фев 2025, 02:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Кое наименование е правилно?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Кое наименование е правилно?
През м.април,т.г. синът ми завърши магистратура по ИТ в СВУБИТ/Специализирано висше училище по библиотекознание и информационни технологии/.На 29.09.т.г. Народното събрание прие Решение за преобразуване на СВУБИТ в УНИБИТ/Университет по библиотекознание и информационни технологии/,което като ненормативен акт на НС,влезе в сила веднага след приемането му.На 14.10.т.г. студентите получиха дипломите си,но в тях пишеше старото означение/СВУБИТ/,въпреки,че учебното заведение е вече с ново законно име.Правилно ли е това и не трябваше ли дипломите да бъдат издадени от УНИБИТ, или администрацията е решила да не се охарчва втори път и да използва старите книжни тела на дипломите със старото наименование?В крайна сметка завършилите през април от кое учебно заведение са:от СВУБИТ или УНИБИТ?Няма ли сега пък,при нужда,да трябва нов документ,че това наименование е другото наименование?.Моля,помогнете ми и ми обяснете как е правилно и кое е вярното,за да реагираме навреме,ако има грешка!Благодаря
- hakana
- Нов потребител
Re: Кое наименование е правилно?
Не виждам проблем - учебното заведение е едно и също, променен е статусът му, а от дипломата предполагам е видно, че е издадена след преобразуването в университет. Отделен е въпросът, че някой празноглав буквоядец може да се заяде .
Това ми напомня друг подобен "проблем" с мен: образователната степен "магистър" беше въведена, доколкото си спомням, със Закона за висшето образование, приет през 1995 г. На дипломите на всички, които сме завършили преди това, естествено не пише "магистър", а пише само "юрист". Когато след време кандидатствах по една магистърска програма, първоначално не искаха да ми приемат документите, защото в тази програма се включвали само магистри, на моята диплома обаче не пишело "магистър", а само "юрист" . Един прост юрист, колеги ! И в двата смисъла .
Това ми напомня друг подобен "проблем" с мен: образователната степен "магистър" беше въведена, доколкото си спомням, със Закона за висшето образование, приет през 1995 г. На дипломите на всички, които сме завършили преди това, естествено не пише "магистър", а пише само "юрист". Когато след време кандидатствах по една магистърска програма, първоначално не искаха да ми приемат документите, защото в тази програма се включвали само магистри, на моята диплома обаче не пишело "магистър", а само "юрист" . Един прост юрист, колеги ! И в двата смисъла .
- system
- Активен потребител
Re: Кое наименование е правилно?
Не знам...... дали учебната програма е идентична преди и след преименоването?
От тук следва да се тръгне при изясняване проблема.
От тук следва да се тръгне при изясняване проблема.
- Гост.
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|