начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Договор за правна защита и съдействие

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор за правна защита и съдействие

Мнениеот serpentin » 01 Фев 2011, 13:06

Здравейте! Бих искала да ви помоля за помощ. Правя пререгистрация на фирмата си и адвоката, който се занимава ми дава да подпиша Договор за правна защита и съдействие като Пълномощно. Това ли е необходимото и може ли този договор да се използва и за други цели, освен за пререгистрация на фирмата, тъй като на страната ПЪЛНОМОЩНО са изписани следните ......да ме представлява......като завежда и води делото до приключването му пред.........инстанция и в производства по отмяна, като извършва всички съпроизводствени действия, включително получаване на депозирани разноски и преупълномощяване, катоизрично има правата по чл.34, ал.2 и 3 от ГПК - за сключване на спогодба, за намаляване, оттегляне или отказ от иска, за признаване исканията на другата страна, за получаване на пари или на други ценности, за действия, представляващи разпореждане с предмета на делото, както и да предявява искове за гражданско състояние, включително и брачни искове и да изменя исканията, в хода на делото, да сключва помирения, както и да ме представлява пред Агенцията по вписванията и да подава заявления за обявяване на актове и вписване на обстоятелства от мое име и вместо мен.

Притеснявам се дали не може да се злоупотреби с това пълномощно, адвоката е приятел на бившия ми мъж. Ще бъда благодарна,ако ми дадете съвет.
serpentin
Нов потребител

Re: Договор за правна защита и съдействие

Мнениеот nk7702n » 01 Фев 2011, 18:47

Аз лично смятам, че пълномощното трябва да е изрично - за пререгистрация, представителство пред АВ и т.н. Какви са тия брачни искове, водене на дела и т.н.!? Пълномощното за пререгистрация ли е или за водене на брачно дело!? :D
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот boiko_62 » 01 Фев 2011, 18:54

от кочана на колегата където е споменатия договор ще подпишете първата страница, а не пълномощното и ще получите екземпляр от подписания договор
с изрично адвокатско пълномощно той трябва да пререгистрира фирмата
boiko_62
Потребител

Мнениеот Гост. » 01 Фев 2011, 18:58

Първо, ДПЗС, така както сте описала, не е от кочан, така щото нашите документи, приравнени на фактура съдържат текста:
като завежда и води делото до приключването му пред.........инстанция и в производства по отмяна, като извършва всички съпроизводствени действия, включително получаване на депозирани разноски и преупълномощяване, катоизрично има правата по чл.34, ал.2 и 3 от ГПК - за сключване на спогодба, за намаляване, оттегляне или отказ от иска

и до тук.

Останалото е ... свръх печатния текст. Не, че е някакъв проблем- просто са описани на А4 повече действия за пълномощника.
Дали може да ви създаде проблем- навярно, и разбира се, че може, но ( винаги има едно "но") няма да намерите колега, който да си сложи главата в торбата.
Но и хора всякакви, свят широк...

За ваша сигурност просто говорете с колегата да ви върне оригинала на това пълномощно и да подпишете ново, при това изрично, така щото за АВ-ТР обема на процесуално представителната власт се конкретизира изрично.
Гост.
Старши потребител

Назад към Общи дискусии