начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Нужда от малко разяснение

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нужда от малко разяснение

Мнениеот kenjin » 12 Мар 2015, 23:51

Здравейте, интересува ме към кой момент следва да се прецени дали деянието убийство е по чл.116(1)т.12.
За убийство:
12. (предишна т. 11 - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) представляващо опасен рецидив или осъществено от лице, извършило друго умишлено убийство по предходния или настоящия член, за което не е постановена присъда
Нямам много време да търся тълкувателна практика, но от прочита на алинеята и конкретната точка, веднага ми изниква едно противоречие с презумпцията за невиновност до доказване на противното (с влязла в сила присъда), във връзка с конвенцията за защита правата на човека. Интересно ми е как я тълкувате вие тази точка.
kenjin
Потребител

Назад към Общи дискусии