начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Особености на варненското право

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Особености на варненското право

Мнениеот 111888 » 25 Мар 2015, 11:37

Във Варна - явно според варненското право имат навика да задържат потърпевшия-примерно-потърпевш от побой. И да го съветват да не се жалва-за да не стане лошо. Нали нямате съмнение-че да те пратят в патрулката е задържане, и то без заповед. Не е нужно да те отведат в милицията ,за да си задържан. Според варнеското право-не подлежат на задържане обаче биячите. Дори и да са известни на милицията. Нещо повече-милицията компетентно преценява,че бития "малко са го били". Все пак биячите да знаят за следващия път.

http://dnes.dir.bg/news/varna-poboy-mol ... 38847?nt=4
ето текста на статията от Дир:
"Млад варненец разказа, че неотдавна е бил жестоко бит от няколко охранители в същия мол, в който до смърт беше пребит 52-годишният Нягол Петров.
Според пострадалия единият от гардовете, които са го малтретирали, е сред арестуваните за убийството на Петров.

34-годишният варненец отказва да застане с лицето и името си пред камерата, защото е заплашван, но разказа пред Нова телевизия и БЛИЦ какво се е случило.

Случаят е от 25 февруари - само две седмици преди убийството. Около 22.00 часа трима охранители се приближили до младия мъж и го обвинили, че е откраднал няколко стола. Завели го в сервизно помещение и започнали да го бият.

"Вързаха ме с белезници за радиатор. Биха ме около 20 минути и после си излезнаха. Бях там около половин час. Върнаха се. Продължиха да ме бият зверски още. Поляха ме с една кофа вода, после ме изкараха навън на паркинга и там продължиха да ме бият“, разказва потърпевшият.

Докато го удряли, гардовете му крещяли „Боклук! Ще те убием! Я ми виж уширо маваши-то…“.

В един момент започнал нарочно да се свива и да им казва, че не може да диша, за да го оставят на мира. Те обаче го питали дали си е починал и продължавали. Спирали само когато минавали хора и после пак почвали.

Мъжът е сигурен, че в побоя са се изредили поне седем души - заедно и по отделно. Убеден е, че единият от биячите е обвиняемият за смъртта на Нягол - Ангел Николов. Разпознал го, защото са родом от един град.

Като приключили с побоя, свалили якето, фланелата и маратонките на варненеца и го оставили да лежи там. Дошлите полицаи го заварили бос, мокър и с разкъсана тениска. Униформените обаче били извикани от самите побойници.

"Поздравиха се. Полицаят, като ме погледна каза - малко са те били. Прибраха ме в патрулката. Докато се разбере, че аз всъщност съм невинен вече всичко беше свършило. И самите полицаи ми казаха да не подавам жалба. Щяло да стане по-лошо и да не се занимавам”, разказа още потърпевшият.

Той не подава оплакване. По лицето и тялото му обаче все още има следи от побоя.
Майката на пострадалия пък каза, че когато отишла да прибера вещите и да попитам кой го е бил й казали:

„Не знаем за никакви дрехи. А той си беше за бой. Радвай се, че не го биха всички“.

Вчера тримата охранители, които пребиха до смърт Нягол Петров, не обжалваха мерките си за неотклонение пред Апелативния съд и остават в ареста. 24-годишният Ангел Николов, 19-годишният Цветан Маринов и 22-годишният Красимир Димитров са обвинени за съучастие в убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

Варненци, които излязоха с плакати "Аз съм Нягол", заявиха, че няма да оставят случая да бъде забравен.

Междувременно вчера се разбра за друг пребит до смърт мъж във Варна, но не в мол."

http://dnes.dir.bg/news/varna-poboy-mol ... 38847?nt=4
111888
Потребител

Назад към Общи дискусии