начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Може ли да ме осъди ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Може ли да ме осъди ?

Мнениеот kaleko » 04 Апр 2015, 22:15

Здравейте господа адвокати.Не пиша както повечето тук които искат да съдят някой заради побой,а точно обратното.Аз съм от другата страна и искам да питам няколко въпроса.При случая не е нито побой,нито има телесни повреди ( никакви ) по нито едно лице от случая.Става въпрос за футболен мач,при който съдията дава неправилно решение,след това започва да се държи нагло и говори глупости срещу мен.След като сме лице в лице и просто не ме сдържаха нервите го ударих глава в глава.....И заплаши да ме съди,явно е някакво тарикатче и е запознат защото каза : „искаш да работиш 2 месеца за мен май„ ... След това аз бях изгонен,а съдията без проблем си доигра мача...смисъл нямаше му нищо нито телесни повреди нито белези и т.н. Но като знам в каква държава живеем всичко е възможно и искам да питам какво може да направи при това полужение ? И евентуално каква може да е санцкията..
kaleko
Нов потребител

Re: Може ли да ме осъди ?

Мнениеот doc03 » 05 Апр 2015, 02:26

Може.
При това полужение има телесна повреда, и свидетели има, бол.
Санкцията: "лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева".

П.П. Не съм адвокат, но съм господин. Само че още с поздрава си, лелинчо, елиминирахте основно дамската част от потенциално отговарящите :wink:

Такива неща ...
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот kaleko » 05 Апр 2015, 10:45

Каква телесна повреда има ? След това продължава още 2 часа да бяга като изоглав … ? Други мнения няма ли :)
kaleko
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 05 Апр 2015, 11:00

Лека телесна повреда има.
Чл. 130.(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., попр. - ДВ, бр. 31 от 1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) За лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева.

А съдията знае , защото явно доста глави е изял по терените. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Общи дискусии