начало

Петьо Еврото е жив и здрав – ползва телефон и часовник Петьо Еврото е жив и здрав – ползва телефон и часовник

Консултация с адвокат

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Консултация с адвокат

Мнениеот любопитко » 11 Яну 2006, 10:58

Моля за ориентировъчна информация каква е цената на консултация с адвокат, за обсъждане на няколко имотни въпроса и мнение по съдържанието на два документа, свързани с недвижими имоти. Консултацията на час ли се плаща или на брой разгледани въпроси? Адвоката веднага ли отговаря или след като и той самия си направи справките?
Моля и за координати на опитен адвокат в тази област.
Благодаря!
любопитко

ne vsichki

Мнениеот tania6 » 11 Яну 2006, 12:51

Повечето адвокати не взимат пари за консултация а само ако започнат дело.
tania6

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 12:58

Глупости, толкова смехотворно изказване не бях чел. Всеки, който цени труда си взема пари за консултация. Няма сериозен адвокат, който ще загуби определено време и няма да ви таксува. Това може да направи, само някой безработен и неопитен “адвокат”.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 13:04

Естествено, че всяка консултация се заплаща. Цената зависи от адвоката и от съвета. Затова най добре питайте конкретния адвокат колко ще ви вземе, когато влезете при него.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 16:58

Съветвам Ви внимателно да проучите при кой точно адвокат да отидете. Има всякакви включително и такива, които взимат по 50 евро на час, както и много некомпетентни. В никакъв случай не се доверявайте на тези от обявите по вестниците, защото първо- това е забранено и второ- след като са решили така да си намират клиенти значи нямат работа по принцип.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 17:18

Колегите, с изключение на tania6, са прави. Работещите на час обикновено са скъпи, като няма гаранция, че са компетентни. Най-добре, ако някой Ваш познат Ви препоръча колега.
Гост

Мнениеот tania6 » 11 Яну 2006, 17:30

Познавам много ваши колеги които не взимат пари за консултация.А вие за консултацията какъв документ издавате или няма такъв?
tania6

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 20:52

От въпроса разбирам, че вие искате не само консултация, но и преглед на документи.

За консултация се заплаща, за другото - също. Цените зависят от обема на свършеното, както и от тарифите на съответния колега.

А дали той ще Ви отговори веднага, или след известно време, зависи от тежестта на случая, от опита и практиката на адвоката, както и от неговите знания.

Ако очаквате точен отговор за цени, няма да го получите тук. Всеки би казал своите цени /без да се ангажира с тези на други свои колеги/, и то ако предварително е наясно за какво точно става въпрос.
Гост

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 20:54

tania6 написа:Познавам много ваши колеги които не взимат пари за консултация.А вие за консултацията какъв документ издавате или няма такъв?

Има такъв!
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 13:25

Аз съм бивш адвокат, сега съм на друга служба, но смятам, че един адвокат следва да таксува консултациите които прави. И това е така защото ако го потърсят 10 човека за консултации един след друг например, той ще бъде заангажиран няколко дни наред, но в къщи няма да има какво да занесе......в края на краищата всеки труд се заплаща, друг въпрос е по какъв ред и колко. Така е според мен.
Гост

Мнениеот любопитко » 12 Яну 2006, 15:08

Благодаря за участието на всички. Разбирам, че е доста неопределено и относително дефинирането на плащането, но се опитах да се информирам и да знам какво ме очаква. Макар и да съм много далече от правната сфера, и аз си мисля, че е нормално да има заплащане за консултации и съвети, защото това си е отделено време, ангажираш се с това, че даваш най-правилния отговор, а и в крайна сметка това е професията ти. А и май в повечето случаи, освен по принуда, клиентите се обръщат за съвет към адвокат, с надеждата да намерят най-изгодното за себеси решение.
Но поставих въпроса, за да не се окажа неподготвен и потресен, ако след като получа отговори на въпросите, адвоката ме тресне с една сметка от 100 BGN или дори EUR :shock: . Е виж, ако са 10-20лв ми се вижда прилично, ама знам ли?
любопитко

Мнениеот любопитко » 12 Яну 2006, 15:09

Благодаря за участието на всички. Разбирам, че е доста неопределено и относително дефинирането на плащането, но се опитах да се информирам и да знам какво ме очаква. Макар и да съм много далече от правната сфера, и аз си мисля, че е нормално да има заплащане за консултации и съвети, защото това си е отделено време, ангажираш се с това, че даваш най-правилния отговор, а и в крайна сметка това е професията ти. А и май в повечето случаи, освен по принуда, клиентите се обръщат за съвет към адвокат, с надеждата да намерят най-изгодното за себеси решение.
Но поставих въпроса, за да не се окажа неподготвен и потресен, ако след като получа отговори на въпросите, адвоката ме тресне с една сметка от 100 BGN или дори EUR :shock: . Е виж, ако са 10-20лв ми се вижда прилично, ама знам ли?
любопитко

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 15:17

Аз бих Ви взела 200 лева и ще Ви дам писмено становище по въпросите до 2 дена. ОК?
Гост

Мнениеот любопитко » 12 Яну 2006, 15:32

Anonymous написа:Аз бих Ви взела 200 лева и ще Ви дам писмено становище по въпросите до 2 дена. ОК?

Няма да стане. Колкото и да уважавам труда ви, но на тая цена не бих ползвал услугата, освен ако не е някоя гавра. Ако ще е 200лв, ще си взема един ден отпуск, сте се заровя и аз в бумагите ви (поне източници има много), и сам ще си намеря отговора. :evil:
Благодаря!

ПС: Съжалявам за дублирането на предишния ми постинг, ама не получавах отговор от сървъра и ми се стори, че се е скапал.
любопитко

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 16:46

Moga da vi napravia konsultaciata po vuprosa koito vi vulnuva.Pishete na slednia adress:

oo_teb@yahoo.fr

Ostavete si koordinatite ako iskate da se deistva.Konsultaciata e mejdu 10-30 lv v zavisimost ot trudnostta na sluchaia .Blagodarq
Гост

ha ha

Мнениеот tania6 » 12 Яну 2006, 18:06

Любопитко за това ставаше на въпрос сега знаеш и добре направи че се интерсува за консултацията и таксуването и.Искам да ти кажа съвсем сериозно че не всички взимат пари за това въпреки ,че до 20-30 лв съм съгласна ,че е нормално да се взимат.Познавам и такива дето за 30 мин взимат 100 евро след това клиентите им неискат да чуят за тях и ги разправят навсякъде.Желая ти успех и първо още преди да седнеш ако въобще ти предложат ПИТАЙ колко ще ми струва КОНСУЛТАЦИЯТА ???? И без да чуеш цифрата не си отваряй устата и после си вземи документ за това.
tania6

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 23:00

Кеш , или по банков път ги искате, колега? :lol:
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 23:01

Какъв документ ? Да не би и касови бележки издавате колега? :roll:
Гост

Мнениеот tania6 » 12 Яну 2006, 23:20

Издават те друг път. Онзи пък 200 лв за 2 дни писмено становище???Ами ако не е вярно. Няма такъв докумет за консултация освена ако раздават такива хвърчащи квитанции дето ги има във всяка книжарница.От кочана няма как.
tania6

Мнениеот Гост » 13 Яну 2006, 00:13

Кой Ви излъга че не може документа да е от кочан с договори за правна помощ просто не се попълва пълномощно, а колкото до 200 лева за консултация особено писмена може да са много а може и да са много малко особено ако са били необходими два дни. За два дни един добър адвокат може да изкара много повече от 200 лева. Не си правете майтап
Гост

Следваща

Назад към Общи дискусии