- Дата и час: 03 Фев 2025, 02:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Консултация с адвокат
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Консултация с адвокат
Моля за ориентировъчна информация каква е цената на консултация с адвокат, за обсъждане на няколко имотни въпроса и мнение по съдържанието на два документа, свързани с недвижими имоти. Консултацията на час ли се плаща или на брой разгледани въпроси? Адвоката веднага ли отговаря или след като и той самия си направи справките?
Моля и за координати на опитен адвокат в тази област.
Благодаря!
Моля и за координати на опитен адвокат в тази област.
Благодаря!
- любопитко
Съветвам Ви внимателно да проучите при кой точно адвокат да отидете. Има всякакви включително и такива, които взимат по 50 евро на час, както и много некомпетентни. В никакъв случай не се доверявайте на тези от обявите по вестниците, защото първо- това е забранено и второ- след като са решили така да си намират клиенти значи нямат работа по принцип.
- Гост
От въпроса разбирам, че вие искате не само консултация, но и преглед на документи.
За консултация се заплаща, за другото - също. Цените зависят от обема на свършеното, както и от тарифите на съответния колега.
А дали той ще Ви отговори веднага, или след известно време, зависи от тежестта на случая, от опита и практиката на адвоката, както и от неговите знания.
Ако очаквате точен отговор за цени, няма да го получите тук. Всеки би казал своите цени /без да се ангажира с тези на други свои колеги/, и то ако предварително е наясно за какво точно става въпрос.
За консултация се заплаща, за другото - също. Цените зависят от обема на свършеното, както и от тарифите на съответния колега.
А дали той ще Ви отговори веднага, или след известно време, зависи от тежестта на случая, от опита и практиката на адвоката, както и от неговите знания.
Ако очаквате точен отговор за цени, няма да го получите тук. Всеки би казал своите цени /без да се ангажира с тези на други свои колеги/, и то ако предварително е наясно за какво точно става въпрос.
- Гост
Аз съм бивш адвокат, сега съм на друга служба, но смятам, че един адвокат следва да таксува консултациите които прави. И това е така защото ако го потърсят 10 човека за консултации един след друг например, той ще бъде заангажиран няколко дни наред, но в къщи няма да има какво да занесе......в края на краищата всеки труд се заплаща, друг въпрос е по какъв ред и колко. Така е според мен.
- Гост
Благодаря за участието на всички. Разбирам, че е доста неопределено и относително дефинирането на плащането, но се опитах да се информирам и да знам какво ме очаква. Макар и да съм много далече от правната сфера, и аз си мисля, че е нормално да има заплащане за консултации и съвети, защото това си е отделено време, ангажираш се с това, че даваш най-правилния отговор, а и в крайна сметка това е професията ти. А и май в повечето случаи, освен по принуда, клиентите се обръщат за съвет към адвокат, с надеждата да намерят най-изгодното за себеси решение.
Но поставих въпроса, за да не се окажа неподготвен и потресен, ако след като получа отговори на въпросите, адвоката ме тресне с една сметка от 100 BGN или дори EUR . Е виж, ако са 10-20лв ми се вижда прилично, ама знам ли?
Но поставих въпроса, за да не се окажа неподготвен и потресен, ако след като получа отговори на въпросите, адвоката ме тресне с една сметка от 100 BGN или дори EUR . Е виж, ако са 10-20лв ми се вижда прилично, ама знам ли?
- любопитко
Благодаря за участието на всички. Разбирам, че е доста неопределено и относително дефинирането на плащането, но се опитах да се информирам и да знам какво ме очаква. Макар и да съм много далече от правната сфера, и аз си мисля, че е нормално да има заплащане за консултации и съвети, защото това си е отделено време, ангажираш се с това, че даваш най-правилния отговор, а и в крайна сметка това е професията ти. А и май в повечето случаи, освен по принуда, клиентите се обръщат за съвет към адвокат, с надеждата да намерят най-изгодното за себеси решение.
- любопитко
- Гост
Anonymous написа:Аз бих Ви взела 200 лева и ще Ви дам писмено становище по въпросите до 2 дена. ОК?
Няма да стане. Колкото и да уважавам труда ви, но на тая цена не бих ползвал услугата, освен ако не е някоя гавра. Ако ще е 200лв, ще си взема един ден отпуск, сте се заровя и аз в бумагите ви (поне източници има много), и сам ще си намеря отговора.
Благодаря!
ПС: Съжалявам за дублирането на предишния ми постинг, ама не получавах отговор от сървъра и ми се стори, че се е скапал.
- любопитко
Moga da vi napravia konsultaciata po vuprosa koito vi vulnuva.Pishete na slednia adress:
oo_teb@yahoo.fr
Ostavete si koordinatite ako iskate da se deistva.Konsultaciata e mejdu 10-30 lv v zavisimost ot trudnostta na sluchaia .Blagodarq
oo_teb@yahoo.fr
Ostavete si koordinatite ako iskate da se deistva.Konsultaciata e mejdu 10-30 lv v zavisimost ot trudnostta na sluchaia .Blagodarq
- Гост
ha ha
Любопитко за това ставаше на въпрос сега знаеш и добре направи че се интерсува за консултацията и таксуването и.Искам да ти кажа съвсем сериозно че не всички взимат пари за това въпреки ,че до 20-30 лв съм съгласна ,че е нормално да се взимат.Познавам и такива дето за 30 мин взимат 100 евро след това клиентите им неискат да чуят за тях и ги разправят навсякъде.Желая ти успех и първо още преди да седнеш ако въобще ти предложат ПИТАЙ колко ще ми струва КОНСУЛТАЦИЯТА ???? И без да чуеш цифрата не си отваряй устата и после си вземи документ за това.
- tania6
Кой Ви излъга че не може документа да е от кочан с договори за правна помощ просто не се попълва пълномощно, а колкото до 200 лева за консултация особено писмена може да са много а може и да са много малко особено ако са били необходими два дни. За два дни един добър адвокат може да изкара много повече от 200 лева. Не си правете майтап
- Гост
31 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|