начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

семинари по новият ГПК

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

семинари по новият ГПК

Мнениеот mery.vnl » 06 Дек 2007, 14:02

Колеги, някой може ли да ме информира за предстоящи семинари на тема " Новият ГПК"?
mery.vnl
Нов потребител

Мнениеот Zokky » 06 Дек 2007, 14:37

http://lex.bg/seminari.php?action=info&sem_id=141
Следете заглавната страница, обикновено са там.
Zokky
Нов потребител

Мнениеот adiko » 06 Дек 2007, 15:41

аз ще ходя на този http://lex.bg/seminari.php?action=info&sem_id=119
допадат ми лекторите. организираха нова дата - 7-8-9.12 (от утре). звъннете и ги питайте, може да имат още свободни места или да са организирали и още един курс за след нова година.
adiko
Потребител

Мнениеот Tachigugu » 06 Дек 2007, 15:54

adiko написа:аз ще ходя на този http://lex.bg/seminari.php?action=info&sem_id=119
допадат ми лекторите. организираха нова дата - 7-8-9.12 (от утре). звъннете и ги питайте, може да имат още свободни места или да са организирали и още един курс за след нова година.

Разбрах от колеги, които са били на предишните два семинара на Атлас Консултинг, че на всеки конкретен семинар лектори са двама или трима от обявените. Т.е. ти отиваш заради Руже Иванова примерно, но тя не е на твоя семинар, а е на този след две седмици. :roll: Нещо такова. Като мине твоят семинар, можеш да пишеш дали е било така...
Tachigugu
Младши потребител

Мнениеот adiko » 06 Дек 2007, 16:39

това би било доста неприятно. ще кажем с ykovachev как е минал семинара. аз за съжаление нямах време да прочета новия гпк, ще се пробвам да видя докъде ще стигна довечера, ако не успея, ще гледам тъпо... :oops:
adiko
Потребител

Мнениеот Tachigugu » 06 Дек 2007, 17:11

adiko написа:това би било доста неприятно. ще кажем с ykovachev как е минал семинара. аз за съжаление нямах време да прочета новия гпк, ще се пробвам да видя докъде ще стигна довечера, ако не успея, ще гледам тъпо... :oops:

Ами не се притеснявай, всички сме така, сигурно лекциите ще бъдат като за нечели кодекса. :lol:
Непременно питайте ще има ли друг след Нова година и чакаме отзиви тези дето сме от отбора на http://www.lastminute.com - какви са лекторите и има ли някакви разработки да се раздават.
Tachigugu
Младши потребител

Мнениеот gery » 06 Дек 2007, 17:24

ykovachev написа:Едва ли имат места за датите, посочени от adiko, аз също съм от утре на този семинар. Ще докладваме струва ли си парите :wink: Пък сигурно ще определят и още дати.

Ние се заформяме "дружинка"... ами нека и да се запознаем де :)
Как ще се "индивидуализираме" там, а?
Да си заформим сутрешно предсеминарно кафе?
gery
Потребител

Мнениеот adiko » 06 Дек 2007, 19:56

предлагам там на място, че аз лично не знам кога ще успея да дойда, няма да е преди 9.00. ще си облека палто в черно и бяло - пепит :lol: :lol: :lol: забелязва се :lol: :lol: :lol:
а аз как ще ви разпозная?
adiko
Потребител

Семинар "ГПК"

Мнениеот arabela » 07 Дек 2007, 00:40

Колеги, кои лектори предпочитате да бъдат поканени за предстоящ семинар на тема " ГПК" , който ще се организира през януари?
Очаквам предложения!
Ще се съобразим с посочените имена!
arabela
Потребител

Re: Семинар "ГПК"

Мнениеот Tachigugu » 07 Дек 2007, 11:21

Ружа Иванова - на всяка цена. Тя е много добър лектор.
Кои са организаторите?
Tachigugu
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 07 Дек 2007, 17:26

защо толкова държите на Ружа Иванова? Аз бях на един такъв семинар, тя само плюеше новия ГПК (не че не е права жената), а не се опитваше да обясни или да намери изход от обърканите тотално на някой места разпоредби. Балазелков мисля че е най-адекватен на създалата се ситуация с новия кодекс!
Приятен семинар Ви пожелавам!!!!!!!!!!!!!
jojobba
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 07 Дек 2007, 17:27

Забеавих да кажа, че го плюе защото не са и пирели нейните идеи!!!! Така подочух, нищо че я пише, че е участвала в писането на законопроекта!
jojobba
Младши потребител

Мнениеот mitko6 » 07 Дек 2007, 17:35

Ружа Иванова критукава, с ограмна доза основание, И разпоредбите, преписани нескопосано от съответните регламенти на ЕС, макар че някои от форумците считат, че тези разпоредби са образец за правната техника! А като цяло, както просторно съм обяснявал, с малки изключения, новият ГПК е пълна дупка!
mitko6
Потребител

Мнениеот enigma » 07 Дек 2007, 18:36

Само че, никой никога не казва какво точно е преписано.

Между другото, при възпроизвеждане на регламент в национален закон, СЕО пляска през ръцете (има не толкова отдавнашна практика с френски и италиански закони) - така, че надали Ружа има много основания.

За преписване може да става дума само в частта за преюдициалното запитване и то не относно регламенти (защото такива просто няма), а за възпроизвеждане на практика на СЕО. Но тези текстове са пратени от щаба на Арабаджиев - съдия в СЕО .............. .

Хубаво е да се знаят фактите. :wink:
Meno Male! Scarpia.
enigma
Потребител

Мнениеот mitko6 » 09 Дек 2007, 10:50

Да, щабът на Арабаджиев - един италианец, един французин и синът на Корнезов! Но не това е важното! А какъв продукт е произведен! Нескопосан, като цяло такъв представлява новият ГПК, с малки изключения. А пък имах неудоволствието да се сблъскам с превода на Регламент (ЕО) № 1348/2000 на Съвета за връчване на съдебни и извънсъдебни документи по граждански или търговски дела в държавите членки (В сила от 24.07.2007 г.). Добре че имах екземпляр на немски език, инак щях да съм дълбоко "О"чуден как за предаване на книжа "Се" изисква легализация или друго подобна формалност. А те просто пропуснали едно "Не", т. е. "не се" изисква! Второ, защо, ако въобще трябва тези регламенти изрично да се инкорпорират като отделни текстове в български закон, е било необходимо в ГПК, а не в КМЧП. То и без друго там е намерила уредба и връчването на съдебни книжа, просто бе необходима една нова глава...
Така че - отново преизпълнихме "Петилетката за три години"! Важнтото е, че пара пада, но пък парата отива само в свирката, не и в локомотива! Но на кого му пука, комай вече и на мен не!
mitko6
Потребител

Мнениеот adiko » 10 Дек 2007, 10:51

тговарям на mery.vnl, тъй като обещах: семианара беше много добър. естествено Белазелков ме очарова най-много, както винаги. Хитров също много добре обясняваше нещата. всички правеха сравнителен анализ със сегашния гпк, което е доста полезно. Ружа Иванова е много добър лектор, държа да подчертая, но както jojobba споменава, тя предимно критикуваше текстовете и не се задълбочи в самата процедура (тя водеше производството пред първата инстанция), поради което после възникваха неуместни въпроси пред другите лектори и губехме време, за да ни обясняват някои неща отново...
но като цяло семинара е много добър :)
adiko
Потребител

Мнениеот fenix_f » 10 Дек 2007, 11:46

Аз също съм доволна от представянето на Хитров и Белазелков на семинара на 7, 8 и 9 декември, но Ружа Иванова ми направи лошо впечатление. Може да е добър професионалист, но за преподавател не става според мен. Заля ни с общи приказки и философски и емоционални отклонения, а за съществената част от материята и нейното практическо приложение, отдели много малко време. Не случайно не малко колеги така и не разбраха изложението й и се налагаше другите преподаватели да свършат нейната работата, като доизясняват материята, която тя коментира.

За организацията на семинара от страна на "Атлас Консултинг" мога да кажа, че е един от най-нескопосано организираните семинари, на които съм била!
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот Tachigugu » 10 Дек 2007, 11:57

Не разбрах - само тези тримата, за които разказвате (Белазелков, Хитров и Ружа) ли бяха лектори, или всички, които бяха предварително обещани и изброени?
Стамболиев не се ли включи като Баш Бащата на ГПК?
:lol:
Tachigugu
Младши потребител

Мнениеот fenix_f » 10 Дек 2007, 12:19

Tachigugu написа:Не разбрах - само тези тримата, за които разказвате (Белазелков, Хитров и Ружа) ли бяха лектори, или всички, които бяха предварително обещани и изброени?

Включи се разбира се. Без него за къде. :wink:
Но и той наблегна на обобщаване на нещата като Ружа. Аз лично и от двамата не видях особена полза като лектори, макар професора да има приятно присъствие. Все пак не сме студенти да учим за изпити, а практикуващи юристи.
И убиеца се мисли за прав.
fenix_f
Потребител

Мнениеот gery » 10 Дек 2007, 12:44

fenix_f написа:
Tachigugu написа:Не разбрах - само тези тримата, за които разказвате (Белазелков, Хитров и Ружа) ли бяха лектори, или всички, които бяха предварително обещани и изброени?

Включи се разбира се. Без него за къде. :wink:
Но и той наблегна на обобщаване на нещата като Ружа. Аз лично и от двамата не видях особена полза като лектори, макар професора да има приятно присъствие. Все пак не сме студенти да учим за изпити, а практикуващи юристи.

Колеги и аз съм относително доволна от семинара, определено ме притесняват много неща в новият ГПК, но най-вече ме притеснява, че самите съдии нямат еднакво становище по приложението. Мисля, че скоро ще стане така, че съдебната система ще усети истински "глад" предвид, че районните съдии надали ще се задържат твърде дълго в първоинстанционният съд... при тази обемна дейност, ранна преклузия, бумащина и въобще цялото недомислие на новият ГПК...
gery
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии