- Дата и час: 09 Фев 2025, 15:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Гей семействата у нас?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Гей семействата у нас?
16 юли 2008 / News.dir.bg
Комисията за защита от дискриминация (КЗД) направи предложение до парламента за промени в Семейния кодекс, които да дадат право на хомосексуалните двойки за съвместно съжителство.
Това съобщи във Варна председателят на комисията Кемал Еюп, цитиран от БТА. По думите му за целта е необходимо от текстовете на закона да отпадне думата "разнополови" за двойките, които съжителстват на семейни начала. Еюп обясни, че така хомосексуалните двойки ще получат правото да се наследяват и да ползват болнични.
Според депутата от ДПС обаче за осиновяването и отглеждането на деца в такива условия е нужно да се проведе широк обществен дебат.
От началото на годината в комисията са постъпили над 460 сигнала. Ръстът на броя на жалбите в сравнение с миналата година е близо 75%, посочи Еюп. Той уточни, че най-много са жалбите за липсата на достъпна среда, в сферата на здравеопазването и за възползване от обществено положение.
Очаква се, ако промяната в Семейния кодекс бъде приета и хомосексуалистите могат да живеят легално като семейства, това да предизвика бурно недоволство от националистите и други организации, които неотдавна организираха протести срещу гей парада в София.
http://dnes.dir.bg/2008/07/16/news3202894.html
Комисията за защита от дискриминация (КЗД) направи предложение до парламента за промени в Семейния кодекс, които да дадат право на хомосексуалните двойки за съвместно съжителство.
Това съобщи във Варна председателят на комисията Кемал Еюп, цитиран от БТА. По думите му за целта е необходимо от текстовете на закона да отпадне думата "разнополови" за двойките, които съжителстват на семейни начала. Еюп обясни, че така хомосексуалните двойки ще получат правото да се наследяват и да ползват болнични.
Според депутата от ДПС обаче за осиновяването и отглеждането на деца в такива условия е нужно да се проведе широк обществен дебат.
От началото на годината в комисията са постъпили над 460 сигнала. Ръстът на броя на жалбите в сравнение с миналата година е близо 75%, посочи Еюп. Той уточни, че най-много са жалбите за липсата на достъпна среда, в сферата на здравеопазването и за възползване от обществено положение.
Очаква се, ако промяната в Семейния кодекс бъде приета и хомосексуалистите могат да живеят легално като семейства, това да предизвика бурно недоволство от националистите и други организации, които неотдавна организираха протести срещу гей парада в София.
http://dnes.dir.bg/2008/07/16/news3202894.html
- d_d
- Потребител
А не! Тази показност и набиването в очи започна да ми омръзва. Мене лично въобще не ме интересува кой с кого си ляга. То пък голямо обществено отношение, че да бъде и регламентирано със закон
Освен това ще бъдат дискриминирани всички останали със сексуални отклонения: онанисти, содомисти, геронтофили, ексхибиционисти, педофили и т.н.
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Освен това ще бъдат дискриминирани всички останали със сексуални отклонения: онанисти, содомисти, геронтофили, ексхибиционисти, педофили и т.н.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
А не! Тази показност и набиването в очи започна да ми омръзва. Мене лично въобще не ме интересува кой с кого си ляга. То пък голямо обществено отношение, че да бъде и регламентирано със закон
Така е колега, ама засега. После току виж, ще отпадне изискването да са и от един биологичен видо, току виж ще имаме и разновидови бракове.
Проблемът е ,че за да се защитят някакви техни права , се дискредитират всички останали.
Така е колега, ама засега. После току виж, ще отпадне изискването да са и от един биологичен видо, току виж ще имаме и разновидови бракове.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Проблемът е ,че за да се защитят някакви техни права , се дискредитират всички останали.
- sunrise
- Активен потребител
Църквата и без друго недоволства заради новия СК. Представям си какво възмущение ще настане ако узаконят еднополовите двойки.
- astronoma
- Нов потребител
Браво бееееее! Умници! Да взема и аз да се пиша една лесбийка, че първо стана модерно и после кой знае кви права ще имам! Гади ми се от тая държава!
- chosen_23
- Младши потребител
[quote="cruel_la"]:lol: Лошо няма, всеки да живее както иска, но кому е нужна такава показност.Нима хетеросексуалните правят паради ежегодни по улиците.Никой не следва да бъде дискриминиран заради сексуалната си ориентация, но нима някой е дискриминиран...напротив, на почит са...[/quote
"Парада" на хетеросексуалните може да се види всеки ден, защото това са децата , родени от любовта им.
"Парада" на хетеросексуалните може да се види всеки ден, защото това са децата , родени от любовта им.
- sunrise
- Активен потребител
chosen_23 написа:Браво бееееее! Умници! Да взема и аз да се пиша една лесбийка, че първо стана модерно и после кой знае кви права ще имам! Гади ми се от тая държава!
На теб ти се гади от тая държава, защото в нея е "модерно" да си обратен; на обратните им се гади от тая държава, защото според тях тя ги дискриминира, впрочем за същото им се гади "от тая държава" и нейното "примитивно" общество и на хетеросексуални, които претендират да имат извънредно модерни разбирания.
С две думи: и на едните, и на другите за точно противоположни (несъвместими, невъзможни едновременно) неща им е виновна "тая държава". Интересно.
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
quote="cruel_la"]:lol: Лошо няма, всеки да живее както иска, но кому е нужна такава показност.Нима хетеросексуалните правят паради ежегодни по улиците....[/quote]
Именно.Нямат дискриминационни проблеми.Поне от няколкото мои познати/няма да им викам такива или онакива, като че са от третия вид, да кажем, че са привърженици на еднополовата връзка /, никой не се е оплакал от дискриминация.Реализирани са чудесно- единият е в държ.администрация, другите двама- в частния сектор.И никога не би им хрумнало да дефилират под ръка по жълтите павета, за нищо на света.Нито да се окичат с пера и гримират като индианци за целта, за да покажат, че живеят в мир със себе си, като показват на околните колко са различни.
Кое е нормално и кое не е, откакто пораснах, загубих способност да преценявам.
Мисля, че няма с какво да се парадира, нито срещу какво.А участниците в парада, поне от телевизията ми изглеждаше така, бяха равен брой с нехаресващите ги, да ги наречем, по- агресивни хетеросексуални.Нито едните / хомосексуалните/, нито другите / хетеросексуалните/ са представителна извадка на някакво социално "състояние", за каквато претендират да са.Жалкото е обаче, че на пръв поглед така излезе.![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Именно.Нямат дискриминационни проблеми.Поне от няколкото мои познати/няма да им викам такива или онакива, като че са от третия вид, да кажем, че са привърженици на еднополовата връзка /, никой не се е оплакал от дискриминация.Реализирани са чудесно- единият е в държ.администрация, другите двама- в частния сектор.И никога не би им хрумнало да дефилират под ръка по жълтите павета, за нищо на света.Нито да се окичат с пера и гримират като индианци за целта, за да покажат, че живеят в мир със себе си, като показват на околните колко са различни.
Кое е нормално и кое не е, откакто пораснах, загубих способност да преценявам.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Мисля, че няма с какво да се парадира, нито срещу какво.А участниците в парада, поне от телевизията ми изглеждаше така, бяха равен брой с нехаресващите ги, да ги наречем, по- агресивни хетеросексуални.Нито едните / хомосексуалните/, нито другите / хетеросексуалните/ са представителна извадка на някакво социално "състояние", за каквато претендират да са.Жалкото е обаче, че на пръв поглед така излезе.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
- kpavlova
- Активен потребител
И понеже ,все пак е юридически форум, моля, някой да представи казус от който да разберем накрая , кой и как в държавата ги дискриминира?
Защото в противен случай всичко е
ust int the wind
http://www.zazz.bg/play:7f146c1a
Защото в противен случай всичко е
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
http://www.zazz.bg/play:7f146c1a
- sunrise
- Активен потребител
моля моля.... какво имате против онанистите????bebitor написа:А не! Тази показност и набиването в очи започна да ми омръзва. Мене лично въобще не ме интересува кой с кого си ляга. То пък голямо обществено отношение, че да бъде и регламентирано със закон![]()
и какви отклонения виждате в тях???? просто тренират хорицата.... за спорта
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
едит: моля ви, внимавайте с тоя quot!!! дразнещо е да гледаш некви остатъци и недоклепани цитати , схемата е следната
![Arrow :arrow:](./images/smilies/icon_arrow.gif)
[quote*="user"] чушки [*/quote]
legenda : * не се слага, аз я поставих за да се онагледи схемата а не да излезе така:
user написа: чушки
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Bebitor e prava!
Онанизмът е болест, отклонение и води до голямо отслабване и размътване на съзнанието.
По-добреза вас ще е да се жените, отколкото да грешите със себе си.
Онанизмът е болест, отклонение и води до голямо отслабване и размътване на съзнанието.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
По-добреза вас ще е да се жените, отколкото да грешите със себе си.
- fixxxer
- Потребител
Моля, моля! Никъде нищо не съм нарекла болест
Само отклонение от типичното...
Преди много години бях чела някъде, че още в зародиша първо се формира сексуалната наклонност, а около две седмици след това- полът на детето. Случва се и двете да не съвпаднат...Вероятно е така, щом още няколко месеца след раждането бебетата вече имат определен вкус (не всяка храна им харесва), че и характер
, защо не и вродена сексуалност. Известно влияние има и социалната среда.
Така че, убедена съм, хомосексуализмът не болест. Обаче ми омръзна тази натрапчива показност, която демонстрират.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Преди много години бях чела някъде, че още в зародиша първо се формира сексуалната наклонност, а около две седмици след това- полът на детето. Случва се и двете да не съвпаднат...Вероятно е така, щом още няколко месеца след раждането бебетата вече имат определен вкус (не всяка храна им харесва), че и характер
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Така че, убедена съм, хомосексуализмът не болест. Обаче ми омръзна тази натрапчива показност, която демонстрират.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Изходните дупки на един мъж трябва да си останат изходни. Точка по въпроса.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Съжалявам, но ако някой от "разкрепостените" обясни вълнуващо на детето ми или на вашето как в еднополовите сексуални връзки няма "нищо лошо" и въведе това дете в тази хомо-дружинка едно е сигурно, просто ще стана клиент на адвокатите (наказателно право). С една дума ще му завра другата глава в отвора, който ползва не по предназначение! Изобщо не ме вълнуват никакви медицински, хуманни и подобни размисли и съждения. Ще мине първо през гражданския съд на който съм и председател и адвокат и после директно отива на Върховен при Св. Петър.
![Изображение](http://s.rimg.info/fb636d9fba4fe57b868e0ab93cbac9db.gif)
-
diaida - Активен потребител
Съгласно Международната класификация на болестите - 10 ревизия (МКБ-10) на СЗО хомосексуализмът сам по себе си не е психично разстройство на сексуалното развитие.
http://www.nchi.government.bg/download/mkb_v1_part1.pdf
Въпросът с хомосексуализма е по-скоро етичен, а не медицински.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
kalahan2008 написа:Съгласно Международната класификация на болестите - 10 ревизия (МКБ-10) на СЗО хомосексуализмът сам по себе си не е психично разстройство на сексуалното развитие.
Или в превод на български проблемът на един хомосексуалист е, че не е хетеросексуален, а това е плод само на изчекнатата му фантазия и долни желания! За това по чл. 1 от Закона за Изродите (ЗЗИ) наказанието е туба бензин и пачка кибрит - и по правния и по църковния календар празнуват на Содом и Гомор .
Хората, защтавали правата си са оставили кървава диря след себе си, да сте чули за кървава диря на педе...ст, освен, ако не му е дошъл цикъла от напъване да се прави на жена?!
Последна промяна diaida на 18 Юли 2008, 00:43, променена общо 1 път
![Изображение](http://s.rimg.info/fb636d9fba4fe57b868e0ab93cbac9db.gif)
-
diaida - Активен потребител
"хомосексуалистите" както ги наричате са си най-обикновени пиираси...
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
Щом като ще са равни с нас "ненормалните" мъже дето спим с жени то те ще могат равноправно и да работят и да заемат ръководни постове в Съдебната система. Само си помислете прокурора Иванов ще се жени за Стоянов или съдията Николов ще се жени за Петров. Бунт!!! На въстание!!!Въобще "примера" ще е заразителен.
- riyva_evro
- Потребител
riyva_evro написа:Щом като ще са равни с нас "ненормалните" мъже дето спим с жени то те ще могат равноправно и да работят и да заемат ръководни постове в Съдебната система. Само си помислете прокурора Иванов ще се жени за Стоянов или съдията Николов ще се жени за Петров. Бунт!!! На въстание!!!Въобще "примера" ще е заразителен.
И те се оженили и заживели щастливо и им се народили децица...
Нямам нищо против хомосексуалните ,но прекаленното афиширане ми се струва не на място ,а за семейства уф ............
По интересното е народния представиел Х се жени за министъра У.
- donna
- Старши потребител
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|