Късайте ги, професоре !!! Не може да не правят разлика между "единично деяние"(а не единствено на деянието) и "множество деяния"( а не множество на деянията)
Заставам твърдо зад проф.д-р Александър Иванов Стойнов
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
С уважение,
Пламен Николов, студент по право, II курс, ЮЗУ "Неофит Рилски"
Браво и на Лорд Върховните съдии
Търсих нещо из нета и на какво попадам.
Ето и статията:
Проф. Стойнов е едно от светилата на наказателното право у нас и шеф на катедра в СУ, негов ученик е главният прокурор Борис Велчев. На професора му казват „Малката секира”, защото е много критичен към бъдещите юристи, сочи справка в интернет. След жалби и бунтове на прависти от ВТУ през 2002 г. Академичният съвет на търновския вуз прекратява договора на професора и на практика го освобождава от ангажимента в старата столица, като прекратява договора му. Обиденият правист завежда дело за незаконно уволнение. Трудовият спор с ВТУ проф. Стойнов печели в търновския съд, в окръжния съд и във ВКС. Окончателното решение на ВКС от петчленен състав е едва от 18 април 2007 година.
В ГОДИНИТЕ НАЗАД ОБАЧЕ ПРАВИСТЪТ СИ ИЗВАЖДА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ, а съдът - предварително изпълнение, независимо че влязъл в сила съдебен акт няма. ВТУ обжалва действията на съдия-изпълнителя Десислава Георгиева. Стига се до налагане на запор върху заплатата на ректора. Във ВТУ пристигат призовки за доброволно изпълнение и през април 2005 г. университетът превежда по сметка на съдия-изпълнител исканите 5701 лв. и 35 стотинки в полза на проф. Ал. Стойнов. Човекът си ги получава.
МЕЖДУВРЕМЕННО ТОЙ ОБАЧЕ ВЕЧЕ Е ПОИСКАЛ ОТ СЪДА ДА ОБЕЗСИЛИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ЛИСТ ЗА СОЛИДАРНО плащане от вуза и ректора и искът му е насочен само срещу професора - лично! Масовата практика сочи, че в такива случаи плаща държавното ведомство, а не лицето, което го представлява. Да, ама не, както казваше журналистът Петко Бочаров…
ПРОФ. ИВАН ХАРАЛАМПИЕВ: „НИКОЙ НЕ МИ Е КАЗАЛ, ЧЕ АЗ ТРЯБВА ДА ДАМ ПАРИТЕ ОТ ДЖОБА СИ!”
Според чл. 201 ал.1 от НК при доказване на вината му в съда го грозят до 8 години затвор, конфискация на половината имущество и лишаване от права за няколко години. „Давах обяснение в прокуратурата, но не знам, че има и дознание срещу мен, знам само за проверка на полицията. Никой не ми е казал, че е трябвало въпросните 5000 лева да се платят от моя джоб, а не от касата на ВТУ. Въпросните дела на професора са били срещу мен в качеството ми на ректор, а не срещу лицето Иван Харалампиев. Академичният съвет прекрати неговите правомощия преди пет години, а не аз”, бе коментарът на проф. Харалампиев.
ВПРОЧЕМ ДОЗНАНИЕТО Е ОБРАЗУВАНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА ТОЧНО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА РЕКТОР. И когато стана ясно, че няма правна възможност Харалампиев да се кандидатира за трети мандат. Той обаче поне от една петилетка води битка с Иван Харалампиев. Въпреки много проверки до обвинения срещу него така и досега не се е стигало - нито за изнесените центрове, нито за частните фирми, нито за правната специалност в други населени места.
13-ИЯТ РЕКТОР ПРОФ. ЛЕГКОСТУП: „ЩОМ СЪДЪТ ВРЪЩА ПРОФ. СТОЙНОВ, ИЗПЪЛНЯВАМ”
НА 21 МАЙ 2007 Г. ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР СТОЙНОВ Е ДОНЕСЪЛ ЗАЯВЛЕНИЕ И МОЛБА ВЪВ ВТУ. С единия документ иска възстановяване на работа като преподавател по наказателно право, а другият документ и приложение към нов изпълнителен лист за 1890 лв. Това са пропуснати плащания от февруари 2002 г. до април 2007 г. - времето, през което е бил освободен и окончателно възстановен на работа във ВТУ.
„КАКВО ДА КАЖА? ЩОМ СЪДЪТ ВРЪЩА НЯКОГО НА РАБОТА, аз съм длъжен да изпълня съдебното решение, защото съдът е над всички. На практика обаче проф. Стойнов е с безсрочен договор с ВТУ, той е станал такъв още когато е прекратен от АС преди пет години”, каза новият ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ.
КАКВО ЛИ ОЩЕ ИМА В ПАПКИТЕ НА БОЙКО ВЕЛИКОВ? Че преподаватели са получили около 40 000 лева от дистанционно обучение, а реално няма доказателства за реално такова. По този сигнал прокуратурата обаче все още мисли. Впрочем подобни констатации е имало в един от последните одитни доклади отпреди няколко години.
http://www.bsp.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis ... c0b5384af9