начало

Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България Инструмент за законодателно експериментиране – как регулаторните лаборатории да станат реалност в България

Браво на Александър Стойнов.Само така, професоре !

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Браво на Александър Стойнов.Само така, професоре !

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 02:20

Някои може да знаят, но аз не знам за това !!!

Късайте ги, професоре !!! Не може да не правят разлика между "единично деяние"(а не единствено на деянието) и "множество деяния"( а не множество на деянията)

Заставам твърдо зад проф.д-р Александър Иванов Стойнов :)

С уважение,

Пламен Николов, студент по право, II курс, ЮЗУ "Неофит Рилски"

Браво и на Лорд Върховните съдии

Търсих нещо из нета и на какво попадам.

Ето и статията:

Проф. Стойнов е едно от светилата на наказателното право у нас и шеф на катедра в СУ, негов ученик е главният прокурор Борис Велчев. На професора му казват „Малката секира”, защото е много критичен към бъдещите юристи, сочи справка в интернет. След жалби и бунтове на прависти от ВТУ през 2002 г. Академичният съвет на търновския вуз прекратява договора на професора и на практика го освобождава от ангажимента в старата столица, като прекратява договора му. Обиденият правист завежда дело за незаконно уволнение. Трудовият спор с ВТУ проф. Стойнов печели в търновския съд, в окръжния съд и във ВКС. Окончателното решение на ВКС от петчленен състав е едва от 18 април 2007 година.
В ГОДИНИТЕ НАЗАД ОБАЧЕ ПРАВИСТЪТ СИ ИЗВАЖДА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ЛИСТ, а съдът - предварително изпълнение, независимо че влязъл в сила съдебен акт няма. ВТУ обжалва действията на съдия-изпълнителя Десислава Георгиева. Стига се до налагане на запор върху заплатата на ректора. Във ВТУ пристигат призовки за доброволно изпълнение и през април 2005 г. университетът превежда по сметка на съдия-изпълнител исканите 5701 лв. и 35 стотинки в полза на проф. Ал. Стойнов. Човекът си ги получава.
МЕЖДУВРЕМЕННО ТОЙ ОБАЧЕ ВЕЧЕ Е ПОИСКАЛ ОТ СЪДА ДА ОБЕЗСИЛИ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ЛИСТ ЗА СОЛИДАРНО плащане от вуза и ректора и искът му е насочен само срещу професора - лично! Масовата практика сочи, че в такива случаи плаща държавното ведомство, а не лицето, което го представлява. Да, ама не, както казваше журналистът Петко Бочаров…

ПРОФ. ИВАН ХАРАЛАМПИЕВ: „НИКОЙ НЕ МИ Е КАЗАЛ, ЧЕ АЗ ТРЯБВА ДА ДАМ ПАРИТЕ ОТ ДЖОБА СИ!”
Според чл. 201 ал.1 от НК при доказване на вината му в съда го грозят до 8 години затвор, конфискация на половината имущество и лишаване от права за няколко години. „Давах обяснение в прокуратурата, но не знам, че има и дознание срещу мен, знам само за проверка на полицията. Никой не ми е казал, че е трябвало въпросните 5000 лева да се платят от моя джоб, а не от касата на ВТУ. Въпросните дела на професора са били срещу мен в качеството ми на ректор, а не срещу лицето Иван Харалампиев. Академичният съвет прекрати неговите правомощия преди пет години, а не аз”, бе коментарът на проф. Харалампиев.
ВПРОЧЕМ ДОЗНАНИЕТО Е ОБРАЗУВАНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА ТОЧНО ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА РЕКТОР. И когато стана ясно, че няма правна възможност Харалампиев да се кандидатира за трети мандат. Той обаче поне от една петилетка води битка с Иван Харалампиев. Въпреки много проверки до обвинения срещу него така и досега не се е стигало - нито за изнесените центрове, нито за частните фирми, нито за правната специалност в други населени места.
13-ИЯТ РЕКТОР ПРОФ. ЛЕГКОСТУП: „ЩОМ СЪДЪТ ВРЪЩА ПРОФ. СТОЙНОВ, ИЗПЪЛНЯВАМ”

НА 21 МАЙ 2007 Г. ПРОФ. АЛЕКСАНДЪР СТОЙНОВ Е ДОНЕСЪЛ ЗАЯВЛЕНИЕ И МОЛБА ВЪВ ВТУ. С единия документ иска възстановяване на работа като преподавател по наказателно право, а другият документ и приложение към нов изпълнителен лист за 1890 лв. Това са пропуснати плащания от февруари 2002 г. до април 2007 г. - времето, през което е бил освободен и окончателно възстановен на работа във ВТУ.
„КАКВО ДА КАЖА? ЩОМ СЪДЪТ ВРЪЩА НЯКОГО НА РАБОТА, аз съм длъжен да изпълня съдебното решение, защото съдът е над всички. На практика обаче проф. Стойнов е с безсрочен договор с ВТУ, той е станал такъв още когато е прекратен от АС преди пет години”, каза новият ректор на ВТУ проф. Пламен Легкоступ.
КАКВО ЛИ ОЩЕ ИМА В ПАПКИТЕ НА БОЙКО ВЕЛИКОВ? Че преподаватели са получили около 40 000 лева от дистанционно обучение, а реално няма доказателства за реално такова. По този сигнал прокуратурата обаче все още мисли. Впрочем подобни констатации е имало в един от последните одитни доклади отпреди няколко години.

http://www.bsp.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis ... c0b5384af9
advokat__nikolov

Re: Браво на Александър Стойнов.Само така, професоре !

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 02:57

advokat__nikolov написа:Някои може да знаят, но аз не знам за това !!!

Късайте ги, професоре !!! Не може да не правят разлика между "единично деяние"(а не единствено на деянието) и "множество деяния"( а не множество на деянията)

Заставам твърдо зад проф.д-р Александър Иванов Стойнов :)

С уважение,

Пламен Николов, студент по право, II курс, ЮЗУ "Неофит Рилски"

Браво и на Лорд Върховните съдии

Колко твърдо заставаш зад него,и той дали ще ти позволи да застанеш твърдо зад него....

Николов,понякога се чудя луд ли си, на луд ли се правиш....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 03:08

palimsest написа:Николов,понякога се чудя луд ли си, на луд ли се правиш....

И аз така.
Уви, и в двата случая картинката е тъжна. :(
Честно, наистина ми е тъжно за него - не е глупав, но...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:19

Луд съм бе, човече, луд, че пушек се дига ! Пия хапчета, забравих им името, защото, нали, уж, съм луд.Чакай...забравих, луд ли съм, или не :lol: Аааа луд бях, за малко щях да забравя, че съм луд.Ще си запиша: "Аз съм луд", за да не забравя, че съм луд и макар да забравя, че съм луд, ще си погледна записките, и ще си припомня, че съм луд. Но нали съм луд, ще забравя къде съм оставил тефтера ! :D
Последна промяна advokat__nikolov на 14 Сеп 2008, 03:35, променена общо 1 път
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 03:30

advokat__nikolov написа:Луд съм бе, човече, луд, че пушек се дига ! Пия хапчета, забравих им името, защото, нали, уж, съм луд.Чакай...забравих, луд ли съм, или не :lol: Аааа луд бях, за малко щях да забравя, че съм луд.Ще си запиша: "Аз съм луд", за да не забравя, че съм луд и макар да забравя, че съм луд ще си погледна записките и ще си припомня, че съм луд. Но нали съм
луд, ще забравя къде съм оставил тефтера ! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Че си клиничен случай,виждаме всички,

сега и сам призна,че ти хлопа дъската....
Последна промяна palimsest на 14 Сеп 2008, 03:40, променена общо 1 път
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 03:38

advokat__nikolov написа:Луд съм бе, човече, луд, че пушек се дига !

Е, щом те влече... :wink:
Само че не разбирам защо ни занимаваш нас с това :roll:
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:39

palimsest написа:
advokat__nikolov написа:Луд съм бе, човече, луд, че пушек се дига ! Пия хапчета, забравих им името, защото, нали, уж, съм луд.Чакай...забравих, луд ли съм, или не :lol: Аааа луд бях, за малко щях да забравя, че съм луд.Ще си запиша: "Аз съм луд", за да не забравя, че съм луд и макар да забравя, че съм луд ще си погледна записките и ще си припомня, че съм луд. Но нали съм
луд, ще забравя къде съм оставил тефтера ! :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Че не си клиничен случай,виждаме всички,

сега и сам призна,че ти хлопа дъската....

Ти виждал ли си луд, да казва, че е луд :lol: Все едно е да кажеш: "Аз съм нормален".Нали не си си го казвал?
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:42

kalahan2008 написа:
advokat__nikolov написа:Луд съм бе, човече, луд, че пушек се дига !

Е, щом те влече... :wink:
Само че не разбирам защо ни занимаваш нас с това :roll:

Ти казваш, че съм луд.Никъде не съм го засегнал. Виж кой започна....естествено Палимсест.
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 03:44

advokat__nikolov написа:Ти виждал ли си луд, да казва, че е луд :lol: Все едно е да кажеш: "Аз съм нормален".Нали не си си го казвал?

Просто ежедневно с дела,чувста и помисли се убеждавам в нормалността си, не ми се налага да се убеждавам сам във величието си, за разлика от сервилното и нечистоплътно отношение,на което ни правиш свидетели,без да го искаме.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:50

palimsest написа:
advokat__nikolov написа:Ти виждал ли си луд, да казва, че е луд :lol: Все едно е да кажеш: "Аз съм нормален".Нали не си си го казвал?

Просто ежедневно с дела,чувста и помисли се убеждавам в нормалността си, не ми се налага да се убеждавам сам във величието си, за разлика от сервилното и нечистоплътно отношение,на което ни правиш свидетели,без да го искаме.

Какво предлагаш? Да се обеся ли, или лягам на релсите?

Ами ти, бе колега, с какво ни занимаваш? Като не ти се чете, недей чети.

Ти не можеш да ми изкорениш нрава.Аз съм си такъв.Ако искаш питай Арменския поп. На никой не се хваля, на никой не се правя.Аз съм такъв и ме приеми за такъв.Но не за луд :D
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 03:53

advokat__nikolov написа:
palimsest написа:

Какво предлагаш? Да се обеся ли, или лягам на релсите?

Ами ти, бе колега, с какво ни занимаваш? Като не ти се чете, недей чети.

Ти не можеш да ми изкорениш нрава.Аз съм си такъв.Ако искаш питай Арменския поп. На никой не се хваля, на никой не се правя.Аз съм такъв и ме приеми за такъв.Но не за луд :D

Мое субетивно право е да те приемам за какъвто си искам. А дали да се бесиш...или каквото там решиш...имаш си глава, решавай,ако си опасен за обществото ....може...но това си е твой избор.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 03:58

Ама много те е яд на мене, а?

Кажи ми, завиждаш ли ми ? Като мен ли искаш да изглеждаш? Кажи си.

Гледал ли си филма "Шоколад" с Жулиет Бинош и Джони Деп?
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 04:11

Оооооо имаме и мълчаливо съгласие.

Ако искаш мога да ти пратя снимки и да си ушиеш костюм с моя лик и ходи с него на работа.Мигър се оправиш.Ама красотата си, нея няма как да ти дам :wink:

Ако искаш тениска и сервиз с моето име ще ти дам.Поне хората ще те забележат.

Толкова, за другото ще си плащаш !
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 10:42

advokat__nikolov написа:Оооооо имаме и мълчаливо съгласие.
Ако искаш мога да ти пратя снимки и да си ушиеш костюм с моя лик и ходи с него на работа.Мигър се оправиш.Ама красотата си, нея няма как да ти дам :wink:
Ако искаш тениска и сервиз с моето име ще ти дам.Поне хората ще те забележат.
Толкова, за другото ще си плащаш !

О`неразумни ЮРУДЕ,

една безплатна консултация,която мисля да ти дам-от добри чувства,прочети и ако се познаеш като съвкупност от симптоми,беж в лудницата.....

- Основните характеристики на заболяването са свързани с погрешно тълкуване и интерпретация на събитията в реалността.
Наблюдават се отклонения в мисленето и възприятията. Емоционалните реакции са или несъответни или с чувство на безразличие. Яснотата на съзнанието, спомена и интелектуалните възможности обикновено са съхранени, но с течение на времето се наблюдава упадък. Нарушенията засягат най-основни функции, които дават чувството на човек за индивидуалност, неповторимост, самостоятелност.

* параноидна Шизофрения - най-добре разпознавания тип, често с него се индентифицират всички болни от Шизофрения. Характеризира се с неоснователен страх от преследване, болните са напрегнати, с дезорганизирано поведение, изглеждат объркани. Могат да споделят че чуват, виждат или усещат неща, недостъпни за другите. Чувствайки се застрашени могат да нападнат, за да се защитят.
* кататонна Шизофрения - характеризира се със значително нарушение на двигателната активност. Може да се наблюдава негативизъм, заставане в неподвижни пози или възбуда, както и смяна на възбуда и застиналост.
* хебефренна Шизофрения - с начало най-често в юношесвото, преди 25г. възраст. Свързана е със значителен регрес, дезорганизирано поведение. Болните са активни, хаотични имат лош контакт с околните, често се смеят без причина, гримасничат.
* проста Шизофрения - началото е бавно, подмолно и незабележимо. Постепенно болните се затварят в себе си, стават апатични и безразлични. Губят подтиците, мотивацията си, желанието за активен и пълноценен живот.
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 14 Сеп 2008, 10:52

Николов, не съм казал, че си луд, но според мен се държиш като такъв. Досаден си с това "Ооо, колко съм велик, а съм едва 2 курс", "Ооо, вие сте балъци" и т.н. Нали се пишеш пеналист, имаше там едни текстове за обида по НК - я се позапознай малко.
Никой не е длъжен да ти чете излиянията от лично естество, как си ходил с еди-кое си пиче, как си си взел еди-кой си изпит с еди-колко си, никой просто не се интересува от това. Не че и аз не съм го правел де, но твоето на нищо не прилича вече. Нито си интересен, нито си забавен. А това със Стойнов вече преля чашата. Вярно, че има студенти, които изпитват мазохистично удоволствие да ги късат и да им казват колко са некадърни, но това са патологични изключения. По принцип на никой не му е приятно да го късат, а ти - късайте ги, та късайте ги. Тестовете на Стойнов са толковя завъртяни (поне бяха преди, сега не знам), че доколкото знам имало негови асистенти, които също се пробвали на теста и едва изкарали точки за 3-ка. Тестовете на Стойнов могат да се сравняват по гадост единствено с тези на Натов по МЧП. Познавам отличници, които хич не са глупави, и ги скъсаха, или пък други, които едва си взеха изпита. И не е до неразбиране на материала. А ти - нито си го виждал този Стойнов, нито нищо. Чел ли си му учебника изцяло (това беше реторичен въпрос)? Ами там е пълно с провъзнасяне на марксизма и т.н. Като виждам линковете, които ти пусна в една друга тема, произхождащи от сайта на БСП, не бих се учудил, но все пак, ако обичаш, намали децибелите, укроти се малко и поспри - или просто не се засягай, ако някой започне да те бъзика. Това просто е друг начин човек да ти покаже, че не му харесва поведението ти. А ти си решавай дали ще продължаваш да демонстрираш нежелание да се съобразяваш с другите.
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот laridi » 14 Сеп 2008, 13:19

Николов, тебе късали ли са те, някога?
Вероятно не, иначе нямаше да ги пишеш тези. Изпитите са доста субективна работа, но преди всичко са късмет, походи още малко на изпити и ще го разбереш.
Преподавателят, ако иска винаги може да намери нещо, което не знаеш и да те скъса, но не това е целта на занятието.
На мен лично ми се е случвало да отида на един изпит само, за да се пробвам, много ме беше шубе и си казах, ами хайде да видя как е да съм готова за следващата дата, да де, ама си го взех и то с 5. Чиста проба късмет беше, но пък за сметка на това единственото скъсване в следването ми беше точно на един изпит, на който бях изяла материала буква по буква. Защото изпитващият също е човек, колкото и свестен да е не се знае, какви точно проблеми си има тоя ден и дали преди теб не е седнал да му качи кръвното някой отворко.
Един преподавател, който по принцип беше известен с това, че не късаше, а просто връщаше неподготвените, на един изпит преди две години така яхна метлата, заради една ревлива колежка :roll: , че 10 човека след нея пълни отличници си отнеха са по едно 2, само след първото отваряне на устата. Тези, които бяхме по задни номера оцеляхме, защото, докато дойде нашия ред си беше възвърнал обективността и най-вече спокойствието.
Така, че Николов, внимавай с тия пожелания за скъсване, че може и теб да те стигнат, колкото и да си чел. :lol:
laridi
Младши потребител

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 14:31

kalahan2008 написа:
palimsest написа:Николов,понякога се чудя луд ли си, на луд ли се правиш....

И аз така.
Уви, и в двата случая картинката е тъжна. :(
Честно, наистина ми е тъжно за него - не е глупав, но...

Винаги съм имал желанието да обявя собствения си прочит на понятия като глупав,интелигентен....сега няма да го направя,в бъдеще да ....

Ако допуснем,че не е глупав, то значи е умен...какво умно, прочетох от него?!! Самохвалко!

Декарт,преди време го е казал точно,-по-важно е не да се заучава,а да се размишлява....! Е!!??? То и това не му се отдава,като размишлява цепи мрака и кърти мивки...прочетете сами ...
advokat_nikolov написа:Оооооо навлизате в моите води-Наказателно право.
Всичко е свързано с мозъка.От мозъка зависи всичко.Трябва да можете да си говорите не с хората,а с техните мозъци :)

Тук черното може да се окаже бяло,щом не е минало през призмата на мозъка.Минало ли е значи е черно,не е ли минало значи е бяло.Можеш да си ги въртиш както пожелаеш-стига да докажеш дали е минало,или не е.И именно затова рефлекторните прояви са ненакузуеми,защото те въобще не преминават през мозъка,т.е.не са осъзнати от него,а са естесвена реакция на органзизма.Някой може да застреля цяла детска градина ако иска и ако това деяние не му се е отразило в мозъка или неговите последици и пр.-няма да се води,че е извършил престъпление.И си избийте от главата идеята,че НП е възмездие.Това са глупости на търкалета.Това не са на Крум законите.Въобще много хора не са наясно и с целите на наказанието.Ами ето ще Ви дам пример.Много хора не бяха съгласни с присъдата на Максим,вкл.и аз,но
съдията,постановил присъдата е много прав.Максим е осъзнал грешката
си,осъзнал е точно какво е направил и се е поправил.Тука затвора е вече излишен.Няма нужда от репресия от страна на държавата.Тя е безпредметна в случая.
Това не Ви е Гражданско право.За това няма форми на вина тук,защото не е нужно да има.

Да не говорим за "МОНОГРАФИЯТА МУ" за ИАА(почл.21 АПК),малеее живот ли бе да го опишеш ....още се носи слух за реакцията на видни магистрати,при прочита на горния цитат!
Може и да не е глупав,но не е умен ...истината е някъде там!
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 15:05

И най-големия ..... ще разбере, че това е написано в духа на шегата.

Ей, във втори курс те мачкам със знания :)

Айде ела ми реши казуса, юристе.

Ще те разсипя направо
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 14 Сеп 2008, 15:10

Това е хАдвукатина Николов-въздух под налятане
http://www.vbox7.com/play:6cea86d9

Е те така лети второкурсник, дето мисли, че владее света....
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 14 Сеп 2008, 15:15

palimsest написа:Това е хАдвукатина Николов-въздух под налятане
http://www.vbox7.com/play:6cea86d9

Е те така лети второкурсник, дето мисли, че владее света....

Владея го за разлика от пробити юристи като тебе. Аз въртя света, не той мене :)

Ти във втори курс сигурно си стискал пъпките си.

Ей нали ги виждам колко нещастни юристчета има, които практикуват. Нищо не става от тях.
advokat__nikolov

Следваща

Назад към Общи дискусии