начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

Тези хора ще ни пазят утре

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Тези хора ще ни пазят утре

Мнениеот leonardos » 14 Яну 2010, 14:45

http://video.v2.bgnes.com/view/6008

Вероятно с тази МВР-палка, още от утре ще започнат проверките на водачи на МПС-та и ще им бъде търсена валидна полица ЗГО, винетен стикер, предпазен колан, превишена скорост, неправилно паркиране, ГТП на МПС и редица други нарушения съгласно сутрешния встъпителен инструктаж.
leonardos
Потребител

Re: Тези хора ще ни пазят утре

Мнениеот Ivailo5rov » 15 Яну 2010, 17:50

"Нашата сила е в забранителните знаци!" - това беше реплика на един полицай преди години.
Не е хубаво полицаите да се държат като гащници...
Едно време, въпреки горния майтап, къде от срам, къде от страх от началниците и дори от партийните и политически началници, които много се натягаха, се зачиташе обществото и някакви правила. Сега няма нищо свято.
Ivailo5rov
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 16 Яну 2010, 20:07

Е, простено им е ... случва се в подобни моменти поради увлечение и лекомислие да сбъркат. Има грешка - има и прошка ! Особено ако е заради млада дама - струва си риска !!! :wink:
Жалкото е, че тук грешките се наказват с парична санкция! :cry:
leonardos
Потребител

Мнениеот genius75 » 18 Яну 2010, 18:44

Ивайло, отдавна не съм влизал в тоя форум и ето, на.........тук съм. Скоро гледах един репортаж, не се сещам съда (май беше тоя в Плевен), но останах с много гаден вкус в устата след като го изгледах. Кво се е случило - един съдия не може да призове свидетел, който също е съдия и то от СЪЩИЯ съд, щото съдия се крие или отказва да приеме призовката. И що ли я отказва, щото неговите показания са противоречиви с други тези, събрани в хода на делото.......
Ето тема за размисъл, за ВСС, за кадруването.....
Интересно ми беше да гледам с какви невинни очички съдията обясняваше, че въобще не знаеше за кво иде реч и защо го викали за свидетел............... :roll:
genius75
Потребител

Мнениеот geovan » 18 Яну 2010, 23:33

Тъй , тъй !
Благородно съревнование на тема "кой е по-по-най" и на кой му е по-най-разрешено да гази законите .Или май изметта в правоохранителните и правораздавателните органи стана толкава много, че е въпрос "на чест" да оправдаваме собствените си негодници с обстоятелството, че има и други "овластени и привилегировани" негодници.
Май бандюгите са по-мъжкари - поне не се крият зад тоги и униформи и си играят по правилата играта на "стражари и апаши".
Иначе номерът с палката и шапката си е жалка милиционерска комплексарщина с давност поне 30-40 години. :wink:
geovan
Потребител

Мнениеот dgeorgiev » 19 Яну 2010, 01:12

Ту мъч пипълс към онли фор дъ пас дъ тайм. Но уорк. Но секрефиси. :D
dgeorgiev
Потребител

Мнениеот leonardos » 19 Яну 2010, 09:31

У тях е и ножа и хляба :roll: ... и колкото ти отрежат-толкова ще ядеш :? . Особено и "правото на задържане" на документи от администрациите 8)
leonardos
Потребител

Мнениеот greedylx » 19 Яну 2010, 14:10

И аз съм направо възмутен !!!
Ужас ! Как може такова нещо - да паркира неправилно !!!
Нямам думи ! И аз не искам да ме пази утре човек, дето е допуснал да паркира в нарушение ! За такова гнусно престъпление, даже давност не трябва да има !!!

Според мен, който си позволи да паркира неправилно - трябва да бъде арестуван и незабавно разстрелян на площада - за назидание !!! :mrgreen:
greedylx
Нов потребител

Мнениеот voltron » 19 Яну 2010, 14:17

На мен ми е интересен термина "демонстративно паркирал". В края на краищата всички са равни пред закона 8) и това което заслужават е акт, а не обиди и квалификации.
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Яну 2010, 14:37

voltron написа:На мен ми е интересен термина "демонстративно паркирал". В края на краищата всички са равни пред закона 8) и това което заслужават е акт, а не обиди и квалификации.

Инак- пусне някой провокативна тема, като кукичка и .... ето как се прави риболов. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот leonardos » 20 Яну 2010, 22:05

poli_g написа:

Инак- пусне някой провокативна тема, като кукичка и .... ето как се прави риболов. 8)[/quote]

Така и не схванах кое беше провокативното, нито пък размера или вида на рибата. Смятам за демонстративно поведението на цивилния /предполагам служител на системата/ пред камерата, както и интонацията на оправдателно-нападателния му тон. В крайна сметка, паднеш ли му на такъв - познай как ще те оглозга :? :wink:
leonardos
Потребител

Мнениеот leonardos » 19 Окт 2010, 10:09

voltron написа:На мен ми е интересен термина "демонстративно паркирал". В края на краищата всички са равни пред закона 8) и това което заслужават е акт, а не обиди и квалификации.

Как пък не ... всички били равни пред закона :roll:
Икате ли още видео - е, малко аматьорско, но съдържателно ... :wink:
leonardos
Потребител

Мнениеот toni_sf » 19 Окт 2010, 11:20

:D Аз без да гледам клипа бих казал, съсловието си е съсловие и независимо в коя индетичност попада би трябвало да има разграничение ,и то точно от тези които в съсловието спазват морала и етиката.Но за съжаление всичко си тече по старому, полиция една общост, прокуратура ,съд и адвокатски сдружения.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 20 Окт 2010, 09:17

:D :D :D ....
Случайно заснех клипче, как в една тиха и дъждовна утрин, едно лъсково АУДИ № СА **** _ _ премина през оживено кръстовище на червено, без дори водача да се огледа ... след миг отнякъде се появи патрулка с включени сирени, настигна АУДИ-то ... започнаха се едни стойки от униформените ... от колата слезе приятна на външен вид млада дама със сияйна усмивка на наследствена мръсница ... и след кратка размяна на любезности, тя си тръгна с овации .... ! Е, колеги, ако беше някой друг случаен водач на МПС, на когото не му е присъща подобна усмивка ... какво да направи ?? Да размята пред униформените записки от лекциите по НПК с цел да предизвика снизхождение ли ... ???
leonardos
Потребител

Мнениеот toni_sf » 20 Окт 2010, 11:47

до-leonardos Тя и темата Ви беше друга, но нейсе, а според вас какво да ги правим педрихдролелите , тези които са на пътя.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот leonardos » 21 Окт 2010, 22:19

до-toni_sf
Може би имахта предвид перхидролерите :wink:
leonardos
Потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Окт 2010, 07:16

Е то и от двете страни ги има,не бих твърдял ,че мъжете са по велики шофьори, но в процентно изражение по добре се справят на пътя.И изказвам едно съжаление за новият законопроект който се готви за повишавне на глобите ,вместо да им се взимат книжките.Явно не стига тази смъртност по улиците а трябва да я увеличим.
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 22 Окт 2010, 08:30

Да бе.. И като му вземат книжката - той спира да кара.
И колата да му вземата - пак ще кара.
Проблемът е в закона - не гарантирана неизбежност на наказанието. А размера на глобите следва да се намали - големите глоби генерират корупция.
Star_doznatel
Потребител

Мнениеот toni_sf » 22 Окт 2010, 08:36

А ако има закон ,че кара с отнета книжка да влиза на топло за най малко 6м , да няма условна присъда и наказанието за отнемането да му се удължава , смятате ли ,че няма да има по добър ефект
toni_sf
Активен потребител

Мнениеот Star_doznatel » 22 Окт 2010, 19:50

Има такъв закон - викат му НК. И съгласно този закон следва да е на топло не 6 м , а 24 м. Ама ..... друг път... - пак съгласно този същият закон - викат му НК.
Българска работа!
Star_doznatel
Потребител

Следваща

Назад към Общи дискусии