начало

Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити Нова мода – съдии искат особени представители да плащат държавни такси и депозити

Предложение за примерни правила на форума

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предложение за примерни правила на форума

Мнениеот DEKAH » 18 Сеп 2004, 00:59

След като никъде не открих правила на форума - реших да дам примерни такива.
----------=====(о)=====----------

• Изберете правилния раздел на форума
Понастоящем форумът има няколко тематични раздела. Всеки от тематичните раздели съдържа кратко описание на темите, които се дискутират в него. Преценете добре в кой раздел би било най-подходящо да публикувате своя въпрос.

• Използвайте конкретни, значещи заглавия

• Пишете грамотно и на кирилица

• Бъдете точни в описанието на казуса

• Учтивият тон никога не вреди, а понякога дори помага

• След като сте получили отговор, опишете накратко какво сте направили и дали сте решили проблема.

• Ако не получите отговор:
Ако не получите отговор, не го възприемайте като лично отношение. Може би, просто наистина никой не знае отговора. Липсата на отговор не означава пренебрегване. Повторното пускане на въпроса обаче не е добра идея. Може да бъде счетено за злоупотреба с форума.

• Подигравката с потребители на форума е крайно нежелателна. Никой не се е родил научен, затова е форумът.

• Избягвайте да пишете извън дискусията ("извън темата" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//Извън темата"

• Не нагрубявате другите участници във форума, като използвате просташки език, псувни и т.н. Конфликтите от задълбочено естество решавайте на улицата използвайки подходящо въоръжение.

• Ако смятате, че тези правила ограничават личната ви свобода има и други форуми където може да доказвате превъзходството си.

• Писането на мнения изцяло с главни букви е крайно нежелателно.

• Мислете, преди да пишете очевидни глупости. Например: Правото в ххх университет е по-добро. Аз съм 2-ри курс, ама знам всичко. и.т.н

• Предполага се, че имате поне елементарни познания щом сте дошли тук! Ако ги нямате, се постарайте да ги придобиете четейки предишни теми по подобния на вашия проблем.

• Не задавайте проблеми от общо естество, а се опитвайте да конкретизирате. Така вероятността някой изобщо да ви отговори е по-голяма.

Тези правила важат за целия форум!

----------=====(о)=====----------
Правилата са взаимствани от друг форум + мои добавки. Важното е да свършат работа.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Re: Предложение за примерни правила на форума

Мнениеот gega » 18 Сеп 2004, 10:35

Подкрепям нициативата! Само как ще прилагаме санкцията за неспазване на общото правило за поведение!:)
gega

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 11:28

прав си гега да питаш точно това ,нали се заяждаш с всички .........горкия и ще го санкционирват ,а не .......нека просто да бъдат изтривани такива мнения
донна2

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 12:45

Дона мисля, колегата гега никога не е давал твоите квалификации "тъп, прост, не ставаш за юрист и т.н.", така че едва ли се притеснява за санкционирането ти :)

По същество, наистина идеята е добре и ми допада. Най-малкото което можем да направим е да се съобразим с правилата!
Гери

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 12:57

я да видим къде съм употребила първите две държа да цитираш тъй като са лъжа
1.Тъп
2.Прост

горката ти чудиш как да си отмъстиш ли
много пъти съм ти казвала давай в същия дух излагацията си е за твоя сметка

що се отнася до последната ,знаеш какво ми е мнението за теб и до сега не съм го променила
след като се изложи много и ти знаеш кога явно тук и сега си решила да си повдигнеш репутацията
лошо няма
но внимавай със средствата
донна2

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 13:32

Дона, нямам нито време, нито желание да се ровя из архива, за да ти "доказвам" нещо. Всеизвестно е,че когато някой те критикува или не е съгласен с мнението ти веднага бива обиждан от теб. Погледни си повечето от старите дискусии.
Тук темата не е за Дона, а за правилата във форума. Ти си последният човек тук, който може да прави забележка на когото и да е за некоректно поведение.
Аз внимавам със средствата. Ако нещо не ти харесва - ами осъди ме. Нали си "велик" юрист?!
Гери

Мнениеот Mi-Lena » 18 Сеп 2004, 15:06

Колеги,
Да не изместваме тема.
Съгласна съм с предложението на Dekan. Действително, някои форуми изместват функциите на чата.
Особено ми харесва предложението за обозначаване изчерпването на въпроса от този, който го е задал. Това спестява усилията и на тези, които дават предложения по въпрос с отпаднала актуалност за питащия.
Искам също да добавя и това, че форумът не е място за набиране на клиенти. За чест на настоящият форум, забелязала съм само единични случаи.
Mi-Lena

Мнениеот miss pravo » 18 Сеп 2004, 15:07

ама колеги,специално Донна2 и Гери...нали ДЕКАН точно затова говори....за това което правите вие сега..:):) сигурна съм,че и двете се добри юристи,защо се разправяте така винаги...?
miss pravo

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 15:20

Нима нямаш време ,напротив имаш само дето не можеш да го докажеш /за да се защитиш ще се наложи да го докажеш ,инъче това са неверни неща нали знаеш / .Всеизвестно е че единствената обидена си ти , тук точно в тая тема ти се опита отново да ме злепоставяш ,но както винаги злепостави себе си , последния човек във форума който може да прави забележки нада ли съм аз ,виж за теб важи и държа да обясниш в качеството си на каква ми забранямаш да правя забележки някому ,та за мен ти си никой ,а никой няма такива права .
А що се отнася до средствата с които си решила да се изтъкваш смятайки ,че ме злепоставяш то с тях злепоставяш себе си , а и аз много пъти да съм честна съм се забавлявала с твоята злоба с две думи ставаш смешна .
Дерзай в същия дух ,нещо ми е скучно ще се позабавлям с теб.
донна2

Re:

Мнениеот kafeto » 18 Сеп 2004, 15:33

Не се бъзикайте с Гери, за да не вземе да ви се случи случка . . .
kafeto
Потребител

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 15:35

Спокойно бе кафе
донна2

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 15:48

Хи, хи...."скучно й е и се забавлявала със скандали".
Сладурана!
Гери

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 15:58

а май се усети и ще престанеш
лошо няма то си е за теб
донна2

Мнениеот nikiiiii » 18 Сеп 2004, 17:13

kefite me, shte vi zvynna i na dvete:):):)...(za geri i donna2 stava duma):):)
nikiiiii

Мнениеот Гери » 18 Сеп 2004, 17:24

Остана сега само ти да се сетиш :)
Гери

Мнениеот донна2 » 18 Сеп 2004, 17:27

аз няма какво да се сещам ти си тая която изпада в нервни изблици и пише врели некипели ,забрави ли чакам доказателства ,за написаното от теб горе хайде продължавай да се излагаш ,че ми е забавно
донна2

Мнениеот Mi-Lena » 18 Сеп 2004, 17:42

Колеги,
Развитието на настоящата дискусия ме навежда на мисълта за още едно от бъдещите правила на форума:
Ако участниците в него се познават и/или между тях съществуват offline противоречия, нека не ги пренасят във форума.
Предварително благодаря!
Mi-Lena

Мнениеот nikiiiii » 18 Сеп 2004, 18:41

hubavo go kaza Mi-Lena! daje predlagam forum " Гери и Донна2"....
nikiiiii

Следваща

Назад към Общи дискусии